Ιανουάριος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ιταλία

Ιταλικά Φεστιβάλ, Διακοπές και Ειδικές Εκδηλώσεις τον Ιανουάριο

Ο Ιανουάριος ξεκινά με τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς που διαρκούν το Νέο Έτος καθώς και μερικές ειδικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, που συχνά απευθύνονται σε παιδιά. Μία από τις πιο γνωστές παραδόσεις της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται στις παραλίες του Lido της Βενετίας, όπου οι λουόμενοι παίρνουν μια δροσερή βουτιά στο νερό για να καλωσορίσουν το νέο έτος.

Οι Θεοφανίες, η άφιξη των 3 βασιλιάδων, γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου και είναι το πιο σημαντικό ιταλικό φεστιβάλ που γιόρτασε το μήνα.

Στην Ιταλία, τα παιδιά κρεμούν τα κάλτσα τους τη νύχτα πριν περιμένουν τη La Befana, την αγαπημένη μάγισσα που παραδίδει καραμέλες και δώρα. Οι γιορτές της γέννησης εκτελούνται γύρω από τους Θεοφανίτες σε πολλά μέρη. Διαβάστε περισσότερα για τα Epiphany και La Befana και πού να δείτε Living Living στην Ιταλία .

Τόσο η Πρωτοχρονιά και οι Θεοφανίες είναι εθνικές αργίες στην Ιταλία, οπότε αναμένεται να κλείσουν πολλά καταστήματα και υπηρεσίες. Ορισμένα μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα είναι επίσης κλειστά, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εκ των προτέρων.

Ιταλικά Φεστιβάλ τον Ιανουάριο:

Το Trasimeno Blues Festival έχει χειμωνιάτικη έκδοση που συνεχίζεται την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου στη λίμνη Trasimeno στην κεντρική περιοχή της Ιταλίας Umbria.

Το San Antonio Abate γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Ιταλίας. Στα χωριά της περιοχής Abruzzo της Κεντρικής Ιταλίας και στο νησί της Σαρδηνίας στις 16-17 Ιανουαρίου, φωτίζονται τεράστιες φωτιές που καίγονται όλη τη νύχτα και συχνά υπάρχει και μουσική, χορός και ποτό.

Το Σαν Αντόνιο Abate γιορτάζεται στην πόλη Sicilian της Nicolosi, κοντά στην Αίτνα, στις 17 Ιανουαρίου. Οι τελετές ξεκινούν πριν από την αυγή, όταν οι μοναχοί επαναλαμβάνουν τους όρκους αφιέρωσής τους στον Θεό και στον Άγιο. Η μέρα γεμίζει με παρελάσεις και επίσημες τελετές.

Το Il Palio di Sant'Antonio Abate πραγματοποιείται στην πόλη της Τοσκάνης Buti, κοντά στην Πίζα, την πρώτη Κυριακή μετά τις 17 Ιανουαρίου.

Οι εορτασμοί αρχίζουν με μια πομπή ανθρώπων που φορούν τα χρώματα της γειτονιάς τους. Το απόγευμα, ο αγώνας των αλόγων, ένας διαγωνισμός ανάμεσα στις γειτονιές, τρέχει με τον νικητή να παίρνει το palio .

Η γιορτή του Σαν Σεμπαστιάν πανηγυρίζει πολλά μέρη στη Σικελία στις 20 Ιανουαρίου. Στο Mistretta , ένα τεράστιο άγαλμα του αγίου παραβιάζεται μέσα από την πόλη σε ένα γέννα γεννημένο από 60 άνδρες. Στο Acireale , υπάρχει μια πολύχρωμη παρέλαση με ασημένιο φορείο και τραγούδι ύμνων.

Στην περιοχή Abruzzo, η πόλη Ortono γιορτάζει φωτίζοντας το Vaporetto , ένα λαμπρό έγχρωμο μοντέλο χαρτιού μηχανής ενός σκάφους που είναι διακοσμημένο και φορτωμένο με πυροτεχνήματα, μπροστά από τον καθεδρικό ναό προς τιμή του Αγίου Σεμπαστιάν.

Το πανηγύρι του Sant'Orso , μια έκθεση για ξυλογλυπτική, βρίσκεται εδώ και περίπου 1000 χρόνια. Τα τοπικά εστιατόρια σερβίρουν ειδικά γεύματα, υπάρχει ψυχαγωγία και πάνω από 700 εργαζόμενοι στο ξύλο έχουν πάγκους για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και να πουλήσουν ξύλινα αντικείμενα. Η έκθεση βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Aosta στα τέλη Ιανουαρίου.

Carnevale - Σε μερικά χρόνια, τα γεγονότα για το Carnevale μπορεί να ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου, αν η ημερομηνία του Shrove Tuesday και του Πάσχα είναι νωρίς, αλλά πιο συχνά τα γεγονότα του Carnevale ξεκινούν κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο .

Δείτε ημερομηνίες Carnevale για τα επόμενα χρόνια.