Κινεζικό νέο έτος 2018 στην εκκλησία Falls, Βιρτζίνια

Γιορτάστε το κινεζικό νέο έτος στη Βόρεια Βιρτζίνια

Η γιορτή της κινεζικής Πρωτοχρονιάς στην εκκλησία Falls Church της Βιρτζίνια περιλαμβάνει ζωντανές ασιατικές παραστάσεις (όπως Κορέα, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη, Ινδία, Κίνα), εκπαιδευτικές εκδρομές, παιδικά παιχνίδια και χειροτεχνία, βραβεία πόρτας, καλλιγραφίας, έκθεση, παρέλαση δράκων και άλλα. Μαζί με τους κινέζους παραδοσιακούς περίπλους τέχνης, τα εκθέματα θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υγείας, της ομορφιάς και της ευεξίας. μια γωνιά των παιδιών για να μάθουν origami και κινεζικές τέχνες? διακοσμώντας ένα τυχερό δέντρο και δραστηριότητες διασκέδασης για παιδιά που σχεδιάζονται από τοπικά σχολεία.

Δωρεάν είσοδος. Τα παιδιά θα απολαύσουν μια σειρά από παιχνίδια, δραστηριότητες και ασιατικές τέχνες. Τα παιδιά θα λάβουν επίσης ένα κόκκινο φάκελο με "τυχερά χρήματα".

Ημερομηνία και ώρα: 10 Φεβρουαρίου 2018, 10 π.μ. - 6 μ.μ. Ημερομηνία βροχής: 27 Ιανουαρίου. Τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα να φορούν ασιατική ενδυμασία και να συμμετάσχουν στην παρέλαση δράκων στο εσωτερικό του σχολείου στις 2 μ.μ.

Τοποθεσία: Μέση σχολή του Luther Jackson, 3020 Gallows Rd. Falls Church, Βιρτζίνια (703) 868-1509
Ιστοσελίδα: www.chinesenewyearfestival.org

Τα παρακάτω γράφτηκαν από τον Kery Nunez για να περιγράψουν το φεστιβάλ.

Θυμηθείτε το παλιό ρητό, "υπάρχει ηθικό σε κάθε ιστορία"; Σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι με παραδοσιακούς κινέζους μύθους και μύθους. Αν συμμετάσχετε σε μια εκπαιδευτική περιήγηση στο φεστιβάλ κινεζικού νέου έτους, θα ακούσετε αρχαίες ιστορίες για μια πολύ βαθιά και βαθιά κουλτούρα.

Για παράδειγμα, ο θρύλος του Nian, λέει μια ιστορία για έναν δαίμονα που τρομοκρατούσε ένα χωριό την πρώτη ημέρα του έτους. Ένας παλαιός ζητιάνος, ο οποίος επισκέφθηκε το χωριό, αντιμετωπίστηκε με συμπόνια από μια τοπική γυναίκα.

Αποδεικνύεται ότι ο γέρος δεν ήταν πραγματικά ζητιάνος, αλλά ουράνιο όντας που ανταμείβει την καλοσύνη του χωριακού, διδάσκοντάς τους πώς να προστατευθούν από το Nian τέρας.

Κάθε ασιατική χώρα έχει κάτι ιδιαίτερο για να μοιραστεί. Οι παραστάσεις από την Κορέα, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία και την Κίνα, μεταξύ άλλων, έχουν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγούν ενώ παράλληλα δίνουν στο κοινό καλύτερη κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα υπάρχει πλήρης προβολή μουσικής, χορού και πολεμικών τεχνών.

Ασιατική κουζίνα, μαθήματα μαγειρικής, καλλιγραφίας, κινεζική ιατρική και παιδικά παιχνίδια και χειροτεχνία είναι από τα σημαντικότερα για το φετινό φεστιβάλ.

Το Dragon Parade είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα. Τα παιδιά βάζουν ασιατικό φόρεμα και παρέλαση με δράκο εννέα ατόμων σε όλο το σχολείο. Οι δράκοι δύο προσώπων εισήχθησαν από την Κίνα και είναι διαθέσιμοι για αγορά από γονείς των λάτρεις του δράκου.

Ο Tiny Tang, αντιπρόεδρος του Ασιατικού Κοινοτικού Κέντρου Εξυπηρέτησης, ο κύριος διοργανωτής του φεστιβάλ, δήλωσε ότι 4 Φεβρουαρίου ήταν μια ειδική μέρα που πλησίαζε το τέλος της σεληνιακής γιορτής του νέου έτους. Ο Τανγκ είπε με πολύ ενθουσιασμό: "Οι Κινέζοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για την 4η Φεβρουαρίου γιατί είναι η αρχή της άνοιξης σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Όλα ξυπνούν και η κακή τύχη των ανθρώπων απομακρύνεται".

Ο Τανγκ επίσης σημείωσε ότι μια μεγάλη ομάδα εθελοντών εργάστηκε ακούραστα για να εξασφαλίσει ότι η εκδήλωση προσφέρθηκε δωρεάν και περιλάμβανε όλους. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την κουλτούρα μας και θέλουμε όλοι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία, θα δείτε πόσο διαφορετικοί πολιτισμοί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους." Πρόσθεσε "αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι"

Δείτε περισσότερα για εκδηλώσεις κινεζικού νέου έτους στην περιοχή Washington DC