Πού να δείτε τους αλιγάτορες στη Νέα Ορλεάνη

Περισσότεροι από μία τυροκομική ταινία στη Νέα Ορλεάνη έδωσε στους ανθρώπους την ιδέα ότι είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι τα σκυλιά μας καταναλώνονται από αλλιγάτορες στις πρωινές βόλτες μας ή ότι οι κροκοδείλοι σκοτώνουν τις πιο σκοτεινές γωνιές των παιδικών μας χώρων προσχολικής ηλικίας. Ή, σε ιδιαίτερα πυκνή καταιγίδα, βγαίνουν σε χαμογελαστά droves, σπάζοντας το δρόμο τους μέσα από πλήθος μπερδεμένων τουριστών.

Ευτυχώς, κανένα από αυτά δεν είναι αόριστα αλήθεια.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα μεγάλο μέρος της σημερινής Νέας Ορλεάνης καλύφθηκε από πυκνούς, ελώδεις υγρότοπους και, ως εκ τούτου, ήταν σίγουρα κατοικημένο από αλιγάτορες. Σήμερα, όμως, το βάλτο που κάποτε κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης έχει στραγγίσει και οι αλλιγάτορες έχουν φύγει.

Στην πόλη

Η μόνη θέση εντός των ορίων της πόλης της Νέας Ορλεάνης που έχετε μια καλή πιθανότητα να δείτε ένα gator είναι στο City Park, όπου αλιγάτορες μπορεί να δει κανείς να κρύβεται στις πολυάριθμες λιμνοθάλασσες και τις πλωτές οδούς. Γενικά, οι στρατιώτες εδώ είναι στην μικρότερη πλευρά, καθώς το Τμήμα Άγριας Ζωής και Αλιείας μεταφέρει μεγαλύτερες.

Εάν θέλετε να τα δείτε, περιπλανηθείτε τις λιμνοθάλασσες για λίγο (κολλήστε στις ελαφρώς πιο υγρές περιοχές Βόρεια του I-610) και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Μη διστάσετε να ρωτήσετε οποιονδήποτε ψαρά κατά μήκος των τραπεζών, αν έχουν δει κάτι. οι λαοί που αλιεύουν στις λιμνοθάλασσες τακτικά θα είναι σε θέση να επισημάνουν τα αγαπημένα σημεία ηλιοθεραπείας. Δεν υπάρχουν σίγουρα εγγυήσεις, αν και οι αποδόσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλές που δεν θα δείτε ένα gator, αλλά είναι ακόμα ένα υπέροχο μέρος για να κάνετε μια βόλτα, έτσι δεν υπάρχει καμία πραγματική απώλεια ούτε τρόπος.

Εκτός πόλης

Εάν θέλετε πραγματικά να δείτε gators σε άγρια ​​φύση, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βγείτε έξω από την πόλη για λίγο και να πάρετε μια βόλτα περιοδεία ή επισκεφθείτε ένα φυσικό καταφύγιο.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες καλών περιηγήσεων με βάρκες που προσφέρουν υπηρεσία παραλαβής είτε από το ξενοδοχείο σας είτε από ένα κεντρικό σημείο στην ή κοντά στη γαλλική συνοικία.

Το Honey Island Swamp Tours, από το Slidell, είναι μια καλή επιλογή. Είναι μια εταιρεία οικολογικής εκδρομής, που ιδρύθηκε από έναν οικολόγο και χρησιμοποιούν βάρκες χαμηλού βάρους που δεν διαταράσσουν την άγρια ​​φύση. Οι οδηγοί είναι έμπειροι στο να βρουν γκέτορες στην άγρια ​​φύση, οπότε η επισήμανση ορισμένων είναι, αν και δεν είναι εγγυημένη, πολύ πιθανή.

Αν προτιμάτε να δείτε την άγρια ​​φύση από ένα μονοπάτι πεζοπορίας, μπορείτε να οδηγείτε στο Barataria Preserve στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Jean Lafitte. Ένα εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών σας επιτρέπει να ανεβαίνετε (σχετικά) στενά και προσωπικά με γκάτρες και άλλα δροσερά τοπικά ζώα.

Πίσω από το γυαλί

Αν πραγματικά ψάχνετε για μια σαφή, εγγυημένη παρατήρηση του αλιγάτορα, ή ακόμα και αν προτιμάτε την ασφάλεια ενός ωραίου υαλοπίνακα ανάμεσα σε εσάς και τις πλησιέστερες σιαγόνες (δεν σας κατηγορώ), το Ινστιτούτο Audubon σας καλύπτει .

Μπορείτε να δείτε αλιγάτορες τόσο στο ζωολογικό κήπο του Audubon όσο και στο ενυδρείο Audubon της Αμερικής. Στην πραγματικότητα, και οι δύο τοποθεσίες διαθέτουν επί του παρόντος ένα ζευγάρι από τους διάσημους λευκούς αλιγάτορες του Ινστιτούτου, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δροσεροί και δεν είναι πιθανό να δει κανείς στη φύση. Ο ζωολογικός κήπος έχει πολλές κανονικές γκάτρες, καθώς και μερικές εντυπωσιακά μεγάλες που μπορείτε να δείτε (με ασφάλεια) από πολύ κοντά.