Βαρκελώνη στη Γρανάδα με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και αεροπλάνο

Ταξιδεύοντας απευθείας από τη Βαρκελώνη προς τη Γρανάδα σημαίνει να διασχίσετε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και να χάνετε πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα της Ισπανίας , δηλαδή τη Μαδρίτη και τα ημερήσια ταξίδια της (Τολέδο, Σεγκόβια κ.λπ.). Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε από τη Βαρκελώνη στη Γρανάδα είναι να πάτε μέσω της Μαδρίτης και να περάσετε λίγες μέρες εκεί (βλ. Επίσης: Πώς να σχεδιάσετε το τέλειο ταξίδι στη Μαδρίτη ). Υπάρχουν πολλές περιηγήσεις με ξεναγήσεις που καλύπτουν τη νότια Ισπανία από τη Βαρκελώνη.

Αν αυτό δεν είναι επιλογή, τότε η πτήση ή το νυχτερινό τρένο είναι τα καλύτερα στοιχήματα σας. Υπάρχουν συνήθως καλές φτηνές πτήσεις αν κοιτάξετε αρκετά μακριά εκ των προτέρων, αλλά ένα νυχτερινό τρένο σας σώζει μια διανυκτέρευση και είναι διασκεδαστικό!

Με ξεναγήσεις

Είναι πολύ μακριά από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Γρανάδα. Ίσως προτιμάτε να κάνετε μια ξενάγηση παρά να πάτε με το δικό σας ατμό. Μπορείτε να πάρετε μια περιήγηση που πηγαίνει από τη Βαρκελώνη στη Γρανάδα και ξανά πίσω, ταυτόχρονα παίρνοντας τα άλλα δύο αστέρια της Ανδαλουσίας-Σεβίλλης και της Κόρδοβα:

Με αεροπλάνο

Υπάρχουν συχνές πτήσεις από τη Βαρκελώνη προς τη Γρανάδα και θα μπορούσαν να σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήμα, ειδικά εάν έχετε κάνει κράτηση πολύ νωρίτερα.

Με το τρένο

Το τρένο από τη Γρανάδα στη Βαρκελώνη διαρκεί περίπου έντεκα ώρες και κοστίζει από 50 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού (αυτό είναι ένα νυχτερινό τρένο).

Διαβάστε περισσότερα για Νυχτερινά τρένα στην Ισπανία . Τα τρένα από τη Βαρκελώνη προς τη Γρανάδα αναχωρούν από το σταθμό Barcelona Sants.

Είναι πολύ μακριά από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Γρανάδα. Θα συνιστούσα μια στάση είτε στη Βαλένθια είτε στη Μαδρίτη (κατά προτίμηση στη Μαδρίτη) - δύο πόλεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο από τη Βαρκελώνη στη Γρανάδα διαρκεί 13 ώρες και κοστίζει περίπου 70 ευρώ

Τα λεωφορεία από τη Βαρκελώνη προς τη Γρανάδα αναχωρούν από τους σταθμούς λεωφορείων Sants και Nord. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Βαρκελώνη

Μπορείτε να κλείσετε τα περισσότερα εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία online χωρίς επιπλέον χρέωση. Απλά πληρώστε με πιστωτική κάρτα και εκτυπώστε το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Με το αυτοκίνητο

Η διαδρομή 900 χλμ. Από τη Βαρκελώνη προς τη Γρανάδα διαρκεί περίπου οκτώ ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στο AP-7 και το A-92. Σκεφτείτε μια στάση στη Βαλένθια ή τη Μούρθια στο δρόμο σας. Σημείωση: Οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια. Μια ελαφρώς μεγαλύτερη δυνατή διαδρομή είναι να περάσετε μέσω της Μαδρίτης.