Τι να κάνετε στη Γοτθική συνοικία της Βαρκελώνης

Εάν βρεθείτε στη Βαρκελώνη, ένα από τα σημεία εκκίνησης οποιασδήποτε εξερεύνησης πρέπει να είναι το Barrio Gòtico. Από το κτίριο του ανθρωπίνου κρουαζιερόπλοιου στην πλατεία Plaça Jaume μέχρι τους κατακόρυφους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό La Seu και τα χαλαρωτικά μπαρ και καφετέριες των πλατειών του, το Barrio Gòtico είναι ένας χώρος για να συνδυάσετε το ταξίδι στο χρόνο με ξέγνοιαστο ηδονισμό.

Πού είναι ο Barri Gotic;

Το Barri Gotic είναι ένα μέρος της Ciutat Vella (παλιά πόλη), μαζί με το La Ribera, το La Raval και το Barceloneta.

Περπατώντας τη Las Ramblas από την Placa Catalunya στο μνημείο του Κολόμβου, η Barri Gotic ή η Γοτθική Συνοικία είναι στην αριστερή σας πλευρά.

Τι είναι το Barri Gotic;

Τα κύρια αξιοθέατα στο Barri Gotic είναι ο καθεδρικός ναός και Placa Reial.

Αλλά η πραγματική ομορφιά της Γοτθικής Συνοικίας είναι τα ενδιαφέροντα μικρά δρομάκια και τα σοκάκια της. Υπάρχουν τόσοι πολλοί δρόμοι για να περιπλανηθείτε, ζητάμε από οποιονδήποτε να ακολουθήσει δύο φορές την ίδια διαδρομή - και αν καταφέρετε να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή δύο φορές, δεν είστε αρκετά τολμηροί!

Αναμφισβήτητα, η περιοχή μεταξύ της Placa Reial και της παραλίας είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του Barri Gotic για να περιπλανηθείτε. Παρόλο που θα περίμενε κανείς ότι αυτή η περιοχή θα είναι γεμάτη από τουρίστες, θα ξεφύγει κάπως από τις ορδές των επισκεπτών που καταλαμβάνουν άλλα μέρη της Γοτθικής Συνοικίας.