Ημερήσιες εκδρομές από τη Βαρκελώνη

Πού να πάτε σε μια εκδρομή από την καταλανική πρωτεύουσα

Η περιοχή της Καταλονίας, της οποίας η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα, είναι μια πλούσια περιοχή με τα Πυρηναία στα βόρεια και την ακτή της Κόστα Μπλάνκα στα νοτιοανατολικά. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής είναι προσβάσιμο σε ένα ημερήσιο ταξίδι από τη Βαρκελώνη.

Top ημερήσιες εκδρομές από τη Βαρκελώνη

Δεν είναι μόνο το ταξίδι κάτω από το καλύτερο για να πάρετε από τη Βαρκελώνη, είναι επίσης το πλησιέστερο και ευκολότερο (ειδικότερα, οι πρώτοι τρεις).

Θαυμάσια τοπία και υπαίθριες δραστηριότητες

Εάν οι πόλεις είναι πόλεις σε σας και είστε περισσότερο ενδιαφέρονται για την καταλανική ύπαιθρο, έχετε μερικές εξαιρετικές επιλογές ακριβώς στην πόρτα σας.

  1. Montserrat
    Δεν υπάρχει δικαιολογία να μην επισκεφθείτε το όρος Montserrat , αρκετά κοντά στην πόλη για να φτάσετε σε μια επέκταση του μετρό της Βαρκελώνης ή να κάνετε μια περιήγηση μισής ημέρας (βλ. Παρακάτω).
    Που? 60χλμ. Βορειοδυτικά της Βαρκελώνης, εύκολα προσβάσιμα με τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες.
    Ξενάγηση με οδηγό για μισή μέρα του Μονσεράτ
    ΣΥΝΔΕΩ με? Η Colonia Guell βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το Montserrat. Μπορεί επίσης να επισκεφθείτε ως Συνδυασμένη Ξενάγηση των Colonia Guell και Montserrat
  1. Montseny
    Ή επισκεφθείτε την εξαιρετική περιοχή πεζοπορίας του Montseny με αρχαία τείχη και πηγάδια για να διαλύσετε τους περιπάτους. Ενώ λίγο πιο μακριά είναι τα Πυρηναία .
    Που? Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο βόρεια της Βαρκελώνης.
    Ξενάγηση: Ξενάγηση στο Βουνό των Πυρηναίων από τη Βαρκελώνη
    Που? Το πλησιέστερο σημείο είναι περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο βόρεια της Βαρκελώνης.
    Ξενάγηση στην Πυρηναία με βόλτα με οδηγό από τη Βαρκελώνη

    Ταξίδια ημέρας με τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Βαρκελώνη

    το τρένο AVE υψηλής ταχύτητας από τη Βαρκελώνη προς τη Χιρόνα και το Figueres έχει κάνει κάποιες από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές πολύ ευκολότερες από ό, τι πριν.

  1. Μουσείο Νταλί στο Figueres
    Το άλλο δώρο της Καταλονίας στον κόσμο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής είναι ο Σαλβαδόρ Νταλί, του οποίου το Μουσείο στο Figueres (μερικές φορές ονομάζεται «Figueras») είναι ένα από τα πιο ευχάριστα μουσεία τέχνης στον κόσμο - ιδανικό για να πάρετε τα παιδιά και τους καλεσμένους τέχνης.
    Που? 150χλμ. Βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. Το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE (είναι η διαδρομή από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι), κάνει αυτό το ταξίδι πολύ πιο εύκολο από ό, τι πριν. Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα φτάσετε από τη Βαρκελώνη στο Figueres .
    Ξενάγηση: Μουσείο Νταλί στο Figueres
    ΣΥΝΔΕΩ με? Η Χιρόνα βρίσκεται κοντά: τη Χιρόνα, το Figueres και το Μουσείο Νταλί από τη Βαρκελώνη
  2. Βαρκελώνη προς Μαδρίτη
    Ναι, μπορείτε να επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Ισπανίας από τη Βαρκελώνη! Αν και, βεβαίως, μια μέρα δεν είναι αρκετή στη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, μπορείτε να πάρετε ένα εκπληκτικό ποσό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του σιδηροδρομικού σταθμού (βλέπε παρακάτω).
    Κρατήστε τα εισιτήρια τρένου σας , τραβήξτε ένα χάρτη και εξερευνήστε.
    Που? Πάρτε το τρένο υψηλής ταχύτητας από το σταθμό Sants στη Βαρκελώνη για να Atocha στη Μαδρίτη. Παρόλο που θα περάσετε πέντε ώρες στο τρένο αν πάτε εκεί και πίσω σε μια μέρα, το γεγονός ότι το τρένο σας πέσει πέρα ​​από το δρόμο από το μουσείο Reina Sofia (το σπίτι της πιο διάσημης σύγχρονης τέχνης της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου του αριστουργηματικού έργου του Πικάσο, Guernica) και λίγα λεπτά από το μουσείο Prado , την πιο διάσημη γκαλερί τέχνης της Ισπανίας, σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να απολαύσετε πολλά από ένα ημερήσιο ταξίδι στη Μαδρίτη. Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα φτάσετε από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη .

    Περιηγήσεις κρασιού από τη Βαρκελώνη

    Υπάρχουν αρκετές αμπελουργικές περιοχές στην Καταλονία. Μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στην περιοχή του κρασιού Penedes και να δοκιμάσετε τόσο κόκκινα όσο και cava (ισπανικά σπίθα με λευκό κρασί ) ή να κάνετε μεγαλύτερο ταξίδι για να επισκεφθείτε την Priorat.

  1. Vilafranca del Penedes
    Δοκιμάστε τόσο τα τοπικά κόκκινα κρασιά όσο και το διεθνώς γνωστό Cava αφρώδη λευκά σε αυτό το ταξίδι λίγο έξω
    Που? Περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο ή τρένο δυτικά της Βαρκελώνης
    Ξεναγήσεις Vilafranca del Penedes

    Παραλίες κοντά στη Βαρκελώνη

  2. Κόστα Μπράβα
    Επισκεφθείτε τη μεσαιωνική πόλη Tossa del Mar
    Που? Το τμήμα των ακτών βορειοανατολικά της Βαρκελώνης.
    Ξενάγηση στην Κόστα Μπράβα
  3. Sitges
    Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλιακές πόλεις κοντά στη Βαρκελώνη, το Sitges είναι επίσης ένα διάσημο γκέι θέρετρο. Το καρναβάλι εδώ είναι από τα πιο φανταχτερά της χώρας.
    Που? 30 λεπτά με το τρένο νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης.
    Ξεναγήσεις Καθώς το Sitges είναι κυρίως παραλιακή πόλη, δεν χρειάζεται περιηγήσεις σε ολόκληρη την ημέρα.
    ΣΥΝΔΕΩ με? Οι περισσότερες εκδρομές περιλαμβάνουν το Sitges ως μέρος μιας άλλης περιοδείας: Montserrat και Sitges and

    Ιστορικές πόλεις και πόλεις κοντά στη Βαρκελώνη

    Εάν η Μαδρίτη είναι πάρα πολύ για μια μέρα (δεν σας κατηγορώ καθόλου), υπάρχουν και άλλες πόλεις μέσα και γύρω από την Καταλονία.

  1. Girona
    Ένα άλλο δημοφιλές ταξίδι είναι στη Χιρόνα , γνωστή για την παλιά εβραϊκή συνοικία και ελκυστικά κτίρια δίπλα στο ποτάμι.
    Που? 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, στο δρόμο για Figueres.
    Παιχνίδι ξεναγών Tour Thrones της Χιρόνα
    Combin με; Η Girona επισκέπτεται συνήθως το Μουσείο του Νταλί στο Figueres: Girona, Figueres και το Μουσείο Dali από τη Βαρκελώνη
  2. Tarragona
    Κάντε ένα ταξίδι από τη Βαρκελώνη στην Ταραγόνα . Η πόλη της Ταραγόνα έχει μερικά από τα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια στην Ισπανία, τις κανονικές αγορές του δρόμου και το Balcon del Mediterraneo για θέα στη θάλασσα. Είναι εύκολο να πάρετε αυτό το ταξίδι μόνοι σας ή να κάνετε μια ξενάγηση.
    Που? 50 λεπτά με το τρένο νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, κοντά στο αεροδρόμιο του Reus.
    ΣΥΝΔΕΩ με? Το Tarragona επισκέπτεται συχνά την παραλιακή πόλη Sitges: Tarragona και Sitges ξεναγήσεις
  3. Besalú, Tavertet, Rupit
    Μια συλλογή από μικρά χωριά που χρονολογούνται από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Δεν αξίζει να επισκεφθείτε μόνο έναν από αυτούς, αλλά ένα ενδιαφέρον ταξίδι ημέρας όταν γίνεται μαζί.
    Που? Περίπου 130 χλμ. Βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, λίγο πριν από τη Χιρόνα, λίγο δυτικά του Figueres και κοντά στα γαλλικά σύνορα.
    Περιήγηση με μεσαιωνικά χωριά με ξεναγήσεις από τη Βαρκελώνη

    Τέχνη και αρχιτεκτονική έξω από τη Βαρκελώνη

  4. Colonia Guell
    Μετά την επίσκεψη στην Gaudi Sagrada Familia , την ημιτελή βασιλική στο κέντρο της Βαρκελώνης και τα υπόλοιπα έργα της στην πόλη, ολοκληρώστε την εμπειρία σας με μια επίσκεψη στο Colonia Guell , την εκκλησία του Gaudi σε προάστιο της Βαρκελώνης.
    Που? Στο δρόμο για Montserrat, βορειοδυτικά της Βαρκελώνης
    Ξεναγήσεις Montserrat, Colonia Guell και Day Trip Crypt
    ΣΥΝΔΕΩ με? Η Colonia Guell βρίσκεται στην ίδια γραμμή με το Montserrat. Μπορεί επίσης να επισκεφθείτε ως Συνδυασμένη Ξενάγηση των Colonia Guell και Montserrat
  5. Reus
    Το Reus, το πιο διάσημο για το αεροδρόμιο, αξίζει να το επισκεφθεί για δύο λόγους: είναι η γενέτειρα του Γκαουντί και το κίνημα της μοντερνιστικής τέχνης εν γένει, καθώς και η πόλη που πυροδότησε την αναβίωση του σπερματικού βερμούτ.
    Που? Περίπου 50 λεπτά νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, κοντά στην Ταραγόνα.