Τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να δείτε στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου

Budva είναι η παλαιότερη παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου και η πιο διάσημη παραθαλάσσια παραλιακή πόλη της χώρας. Οι παραλίες γύρω από τη Μπούντβα είναι υπέροχες και η περιοχή ονομάζεται συχνά "Ρουβία της Budva". Το Μαυροβούνιο έγινε μόνο ξεχωριστό έθνος το 2006, επομένως είναι σχετικά καινούργιο. Ωστόσο, πολλοί ταξιδιώτες βρήκαν το Μαυροβούνιο και έρχονται στη χώρα για να δουν τις γοητευτικές παλιές πόλεις, τα βουνά, τις παραλίες και τις παράκτιες κοιλάδες των ποταμών.

Το Budva βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, με πανύψηλα βουνά στη μία πλευρά της πόλης και την αφρώδη Αδριατική από την άλλη. Είναι ένα όμορφο τοπίο, αλλά όχι τόσο θεαματικό όσο η άλλη δημοφιλής παραθαλάσσια πόλη του Μαυροβουνίου, το Κότορ.

Εκείνοι που ταξιδεύουν στην περιοχή των Βαλκανίων με αυτοκίνητο ενδέχεται να θέλουν να περάσουν λίγες μέρες στο Μαυροβούνιο, με δύο ή τρεις μέρες στο Κότορ και τουλάχιστον μια μέρα στη Μπούντβα. Όσοι αγαπούν την παραλία ή αγαπούν την πεζοπορία ενδεχομένως να θέλουν να παρατείνουν τη διαμονή τους στη Μπούντβα. Και οι δύο πόλεις είναι μέρος της Ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO "Φυσική και πολιτιστική ιστορική περιοχή του Kotor".

Εάν έχετε έρθει στο Μαυροβούνιο σε κρουαζιερόπλοιο, ίσως να θέλετε να περάσετε μερικές ώρες για να εξερευνήσετε το Κότορ και στη συνέχεια να κάνετε μια περιήγηση με λεωφορείο για μισή μέρα στη Μπούντβα. Η διαδρομή 45 λεπτών με το αυτοκίνητο από το Κότορ προς τη Μπούντβα είναι πολύ γραφική και περιλαμβάνει ακόμη και μια διαδρομή μέσα από ένα από τα βουνά, σε μια σήραγγα μήκους μιλίων. Η σήραγγα είναι κάτι περισσότερο από ένα ανατριχιαστικό, ειδικά επειδή είναι σε σεισμό έδαφος. Η διαδρομή από την ακτή στο Kotor ανεβαίνει στα βουνά που περιβάλλουν την κοιλάδα (βυθισμένη κοιλάδα του ποταμού), με τη σήραγγα το τελευταίο κομμάτι του δρόμου πριν εισέλθετε σε μια εκπληκτική κοιλάδα. Περνώντας μέσα από τη σήραγγα, θα οδηγήσετε σε αυτή τη γεωργική κοιλάδα και τελικά θα κοιτάξετε κάτω σε μερικές θεαματικές αμμώδεις παραλίες.

Εδώ είναι πέντε πράγματα για να δείτε και να ζήσετε στη Ριβιέρα Budva.