Ενθουσιασμός δημιουργείται καθώς το Euro 2016 ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων

Τα επεκταθέντα τουρνουά, 10 πόλεις και τα φτηνά εισιτήρια παρέχουν μεγάλη πρόσβαση

Την περασμένη εβδομάδα η UEFA ανακοίνωσε τις τιμές των εισιτηρίων για το Euro 2016, που πραγματοποιείται στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου του επόμενου έτους. Τα εισιτήρια κοστίζουν λογικά για τα ομαδικά στάδια, το γύρο των 16 και τα προημιτελικά. Οι τιμές είναι ακόμα πιο λογικές για τους Αμερικανούς τώρα που το δολάριο ΗΠΑ είναι τόσο ισχυρό σε σύγκριση με το ευρώ. (Αν και είναι εκτός των κορυφαίων επιπέδων, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες παραμένουν στο φάσμα των καλύτερων που έχουν περάσει σε 10 χρόνια.) Με το Euro 2016 που σηματοδοτεί το πρώτο έτος επέκτασης σε μορφή 24 ομάδων και 10 στάδια φιλοξενίας παιχνιδιών, είναι ακόμα ευκολότερο για να δείτε τα παιχνίδια το επόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεκινούν με μια διαδικασία λαχειοφόρου αγοράς η οποία λαμβάνει χώρα μετά από μια φάση υποβολής αιτήσεων που διαρκεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου του 2015. (Μπορείτε να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας πριν από τη φάση της αίτησης αν το επιλέξετε.)

Επισκόπηση τουρνουά

Το Euro 2016 διαθέτει τις 24 καλύτερες χώρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι οποίες κατάφεραν όλοι κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών γύρων κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το μήνα-τουρνουά θεωρείται δεύτερο μόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο από την άποψη των διεθνών τουρνουά ποδοσφαίρου. Οι 10 πόλεις που φιλοξενούν τα παιχνίδια Euro 2016 είναι: Μπορντό, Lens, Lille, Λυών, Μασσαλία, Νίκαια, Παρίσι, Σεν Ντενίς, Σαιντ Ετιέν και Τουλούζη. Κάθε πόλη φιλοξενεί τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια, με τον Saint-Denis (λίγο έξω από το Παρίσι) που φιλοξενεί έως και επτά παιχνίδια. Τα παιχνίδια παίζονται σχεδόν καθημερινά για ένα ολόκληρο μήνα με μόνο 8 ημερολογιακές ημέρες μη αντιστοιχίες χαρακτηριστικών.

Τιμολόγηση

Η τιμολόγηση για το Euro 2016 έχει ως εξής:

Συναρπαστικός αγώνας:

Ομαδική Σκηνή & Γύρος 16

Προημιτελικά

Ημιτελικοί

Τελικός

Η περιοχή για την οποία κάθε κατηγορία πέφτει ποικίλει ανάλογα με το στάδιο, αλλά συνήθως ισχύουν κάποιοι απλοί κανόνες. Τα εισιτήρια της κατηγορίας 4 πωλούνται μόνο σε ντόπιους της χώρας υποδοχής, επομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εισιτήρια εκτός αν έχετε κατοικία στη Γαλλία. (Ίσως τώρα είναι καιρός να φτάσουμε σε μια μακρά χαμένη οικογένεια.) Τα εισιτήρια κατηγορίας δύο τείνουν να πέφτουν στις περιοχές πίσω από το στόχο στο χαμηλότερο επίπεδο. Τα εισιτήρια κατηγορίας 3 μπορούν μερικές φορές να λειτουργούν ως εισιτήρια χαμηλότερου επιπέδου καθώς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ποδοσφαίρου είναι ακριβότερα στα υψηλότερα επίπεδα του γηπέδου. Πιστεύεται στην Ευρώπη ότι η άνοδος σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας, διότι μπορείτε πραγματικά να δείτε την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Τύποι εισιτηρίων

Η UEFA προσφέρει τρία διαφορετικά είδη εισιτηρίων για το τουρνουά. Οι οπαδοί μπορούν είτε να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια ενιαίου παιχνιδιού, εισιτήρια "προορισμού" ή εισιτήρια "follow you team". Τα εισιτήρια "προορισμού" επιτρέπουν στους οπαδούς να βλέπουν δύο παιχνίδια σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, επιτρέποντας στους οπαδούς να επικεντρωθούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Τα εισιτήρια "Ακολουθήστε την ομάδα σας" επιτρέπουν στους οπαδούς να παρακολουθήσουν μια συγκεκριμένη ομάδα σε όλο το τουρνουά. Αυτά τα εισιτήρια κυκλοφορούν μόνο τον Δεκέμβριο του 2015 μόλις αποφασιστεί η κλήρωση. Η FIFA προσφέρει μια FAQ FAQ για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.