Σκανδιναβικό πολιτισμό τροφίμων

Τι να περιμένετε από τα τρόφιμα στη Σκανδιναβία

Τι ακριβώς είναι η σκανδιναβική κουζίνα και ποιο είναι το τυπικό φαγητό στη Σκανδιναβία ; Όχι, δεν είναι απλά παλιά ψάρια. Είναι μια μεγάλη ποικιλία ψαριών και κρεάτων, όπως χοιρινό και πουλερικά, καθώς και τεύτλα, πατάτες, αγγούρια, ψητά, ψητά και καπνιστά μήλα και πολύ περισσότερα τρόφιμα. Όπως και η σκανδιναβική σχεδίαση, η σκανδιναβική κουζίνα στηρίζεται στα βασικά.

Σκανδιναβικά συστατικά και βασικά στοιχεία

Στη Σκανδιναβία, πολλά συστατικά τροφίμων προέρχονται από τη θάλασσα (π.χ. μια νορβηγική μπριζόλα φαλαινών), μια λίμνη γλυκού νερού ή ακόμα και τη γη.

Υπάρχει ακόμη και ένα κομμάτι της σκανδιναβικής ιστορίας πίσω από το σκανδιναβικό φαγητό: Τα γεύματα των Βίκινγκς πάντα περιείχαν στρείδια ή μύδια, μερικές φορές με κάποιο κρέας, τυρί, λάχανο, μήλα, κρεμμύδια, μούρα και καρύδια.

Όταν αγοράζετε φαγητό στη Σκανδιναβία, τα ψάρια είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρά. Όσον αφορά το κρέας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να διαλέξετε. Τα ελάφια, τα αλλαντικά και τα κρέατα φέρουν πάντα. Εάν ταξιδεύετε στη Σουηδία και ξαφνικά αισθάνεστε τόσο πεινασμένοι και περιπετειώδεις, δοκιμάστε ένα καπνιστό κρέας αλόγου που λέγεται αθώα "χάμπουργκερ".

Ή, ρίξτε μια ματιά στο Thorrablot: το Midwinter Feast της Ισλανδίας , για τους πιο θαρραλέους τρώγοντες ανάμεσα σε εμάς.

Εάν επισκέπτεστε τη Νορβηγία ή τη Δανία , έχετε κάποιο σολομό που έχει θεραπευτεί σε ένα καλό εστιατόριο. Ο καπνιστός σολομός είναι μια δημοφιλής σκανδιναβική λιχουδιά. Δοκιμάστε κάποια ψήσιμο ψαριών για επιδόρπιο!

Είναι πολύ συνηθισμένο στη Σκανδιναβία να τρώει λίγο περισσότερο αλάτι από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου. Έχετε υπόψη αυτό κατά την παραγγελία τροφίμων στη Σκανδιναβία.

Το αλατισμένο ή καπνιστό κρέας και τα ψάρια ήταν οι δύο τρόποι να διατηρηθεί το κρέας φρέσκο ​​κατά τη διάρκεια μακρών, σκοτεινών σκανδιναβικών χειμώνων, και η παράδοση έχει επιζήσει μέχρι σήμερα.

Η σκανδιναβική κουζίνα περιλαμβάνει τη σουηδική, φινλανδική, νορβηγική και δανική κουζίνα. Δεδομένου ότι οι χώρες είναι ομαδοποιημένες, η κουλτούρα των τροφίμων είναι πολύ παρόμοια.

Φυσικά, ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει το ψάρι, αλλά και τα κρέατα ταράνδου και το πλούσιο σε βιταμίνες Cloudberry ανήκουν στα βασικά συστατικά.

Τρόφιμα στη Δανία

Στη Δανία, στην πραγματικότητα, όλα πρέπει να περιλαμβάνουν τα ψάρια. Το εθνικό πιάτο είναι Torsk, μπακαλιάρος με σάλτσα μουστάρδας και βραστές πατάτες. Το Smorrebrod είναι συνήθως δανικά ανοιχτά σάντουιτς: Ένα σκούρο ψωμί σικάλεως ολοκληρώνεται με διάφορα ψάρια και κρέατα, προσθέτοντας σε αυτό ένα αυγό και μια πικάντικη σάλτσα και έχετε το δανικό σάντουιτς. Όσον αφορά τα είδη ζαχαροπλαστικής, οι Δανοί είναι πολύ δημιουργικοί. Για παράδειγμα, υπάρχουν μικρά γλυκά ντόνατς, μελόψωμο ή το δημοφιλές kransekake : ένα πολυστρωματικό κέικ σε σχήμα δαχτυλιδιού, φτιαγμένο από ψημένο μαριτζάπ. Διακοσμημένο γλυκό ζαχαροπλαστικό με γλάσο αυγού και ζάχαρη σε σκόνη.

Τροφή στη Νορβηγία

Όσον αφορά τη μαγειρική, η νορβηγική ρέγγα παίζει σημαντικό ρόλο στη Νορβηγία. Αυτό είναι πολύ φθηνό ψάρι σε αυτήν την περιοχή και συνεπώς χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους. Δημοφιλή είναι επίσης τα ψάρια και τα ψαροκόκαλα, τα οποία μπορούν να προσκολληθούν και να σηκωθούν. Ο πραγματικός τύπος ψαριού σε αυτά τα ραβδιά μπορεί να είναι μαύρος μπακαλιάρος, μπακαλιάρος εγκλεφίνος ή μπακαλιάρος, για παράδειγμα. Το εθνικό πιάτο της Νορβηγίας είναι επίσης ένα αποξηραμένο ψάρι - το λεγόμενο lutefisk, το οποίο όμως, επιπλέον, τοποθετείται σε ειδικό ποτό από σημύδα, όπου η σύσταση μοιάζει με ζελέ.

Στη συνέχεια, το λουτεμάκι σερβίρεται με μπέικον, πατάτες και πολτό μπιζελιών.

Τροφή στη Σουηδία και τη Φινλανδία

Και τι γίνεται με τη σουηδική κουζίνα; Το Köttbullar (κεφτεδάκια) ή το χοιρινό κρέας είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα. Μια ιδιαίτερη ειδικότητα της Σουηδίας είναι το κρέας του αλόγου. Είναι πολύ χαμηλό σε λιπαρά και χρησιμοποιείται σε γκούλας ή μπριζόλα.

Οι Φινλανδοί τελικά, αγαπούν το κρέας από ταράνδου και το συνδυάζουν, για παράδειγμα, με μια φρουτώδη σάλτσα κρέμας και φρέσκα ψωμιά. Επίσης πολύ δημοφιλές είναι το Pierogi : ζυμαρικά γεμισμένα με αλατισμένο ρύζι πουτίγκα.