Πώς να οδηγείτε τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Ένα Primer για όσους δεν οδηγούν κανονικά ένα μικρό αυτοκίνητο με το κιβώτιο ταχυτήτων

Αυτό ισχύει για όλους εσάς που δεν έχετε οδηγήσει ένα μηχανοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πριν ή χρησιμοποιηθούν σε μεγάλους κινητήρες με πολύ χαμηλή ροπή στρέψης, όπως τα αμερικανικά αυτοκίνητα ήταν γνωστά στο πρόσφατο παρελθόν.

Το είδος των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων που οι περισσότεροι τουρίστες νοικιάζουν ή εκμισθώνουν διαθέτουν μικρούς, υψηλής απόδοσης κινητήρες σε αυτά. Η υψηλή απόδοση δεν είναι απλώς γρήγορη, αφορά την αποτελεσματικότητα. Αυτά τα αυτοκίνητα πρέπει να οδηγηθούν λίγο διαφορετικά για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους τόσο από άποψη απόδοσης όσο και από οικονομίας.

Διατηρήστε τα RPMs Up όταν χρειάζεστε ενέργεια

Για να κατασκευάσει μια μικρή, υψηλής απόδοσης κινητήρα, ένας μηχανικός σπρώχνει την ισχύ του κινητήρα προς το ανώτερο άκρο της κλίμακας στροφών, όπου ένας κινητήρας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Έτσι, αν παρατηρήσετε ένα λόφο που έρχεται, θα πρέπει να καθυστερήσετε αλλαγές ταχύτητας για να χρησιμοποιήσετε την αυξημένη ιπποδύναμη και τη ροπή που διατίθεται σε υψηλότερες στροφές ανά λεπτό (περιστροφές κινητήρα ανά λεπτό). Κρατώντας τα πράγματα μεταξύ 3.000 και 4.000 σ.α.λ. θα πρέπει να επιτρέψετε σε σας για να ανεβείτε ακριβώς για κάθε λόφο που πρέπει να αναρριχηθείτε.

Μήπως «βλάπτει» τον κινητήρα για να το κάνει αυτό; Μπα. Είναι χειρότερο να «πιάσει» τον κινητήρα - προσπαθώντας να βγάλει ένα βαρύ αυτοκίνητο πάνω σε ένα λόφο με πολύ λίγη ιπποδύναμη και πάρα πολύ καύσιμο είναι μια συνταγή για καταστροφή. Εκτός αυτού, η κατάσταση είναι προσωρινή. αφού φτάσετε πάνω από το λόφο, θα το γλιστρήσετε ξανά στην 5η ταχύτητα και θα χαλαρώσετε.

Επιτάχυνση Βίαια μακριά από Στάσεις

Παρά το τεράστιο ποσό προπαγάνδας για το αντίθετο, οι δοκιμές έχουν αποδείξει ότι μια γρήγορη επιτάχυνση ενώ μετατοπίζεται συχνά οδηγεί στην καλύτερη απόσταση σε μίλια αερίου για σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπορείτε να σκεφτείτε - και το χιλιόμετρο αερίου μπορεί να είναι σημαντικό όταν πληρώνετε $ 9 a γαλόνι.

Εντάξει, τι είναι ζωηρό; Λοιπόν, η μέγιστη απόδοση βρίσκεται στο 75% περίπου του πλήρους γκαζιού (αυτό είναι το πεντάλ στα δεξιά στα οχήματα Continental). Αλλάζετε συχνά, διατηρώντας το μέσο RPM σε περίπου 2000 όταν βρίσκεστε σε επίπεδη επιφάνεια και επιταχύνετε μέχρι να φτάσετε στο όριο ταχύτητας, στη συνέχεια να σβήσετε και να αφήσετε αρκετή απόσταση μεταξύ του αυτοκινήτου σας και άλλων αντικειμένων, ώστε να μην χρειαστεί να φρενάρετε να διατηρήσετε μια λογική απόσταση μεταξύ σας και του κινδύνου - μετατρέποντας την ορμή σας σε υπερθερμασμένους δίσκους φρένων με πέδηση συχνά είναι ακριβώς το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε - καθιστώντας την απόδοση καυσίμου του αυτοκινήτου σας σαν πέτρα.

Επιτάχυνση κατά μήκος των μεγάλων εθνικών οδών της Ευρώπης

Το ευρωπαϊκό έδαφος είναι αρκετά γόνιμο ώστε να έχει δημιουργήσει μια προφυλακτική καλλιέργεια αυτόματων παγίδων ταχύτητας με ελάχιστο χρόνο κύησης. Στην Ιταλία , τους βλέπετε παντού. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρχαν πολλοί δρόμοι απεριόριστης ταχύτητας στην Ευρώπη, αυτό δεν συμβαίνει πλέον στις περισσότερες χώρες. Πρόσεχε. Αυτά τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά από μια δεξαμενή φυσικού αερίου - και αυτό δεν είναι φθηνό.

Οι γρήγοροι δρόμοι, οι αυτοκινητοδρόμοι στη Γερμανία και το αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία, είναι μακράν ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσεις ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης. Είναι σπάνια η πιο γραφική - ή φθηνότερη.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου η οδήγηση πολυλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων είναι ελεύθερη για όλους στην καλύτερη περίπτωση, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι οδηγούν στα δεξιά και περνούν στα αριστερά - που σημαίνει ότι βγάζετε έξω, κάνετε το πέρασμα σας, στη συνέχεια μπαίνετε στην κυκλοφορία στα δεξιά. Θα έχετε αυτοκίνητα μέσα σε εκατοστά από τον πίσω προφυλακτήρα σας αν αποφασίσετε ότι θα επιβάλλετε το δικό σας όριο ταχύτητας στην αριστερή λωρίδα - οπότε αν δεν σας αρέσει το tailgating ως σπορ αίματος, τότε απλά μετακινηθείτε προς τα δεξιά. (Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες κινούνται στα αριστερά και, ως εκ τούτου, οι παραπάνω διαδικασίες αντιστρέφονται: η Κύπρος , η Ιρλανδία, η Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο.)

Όρια αλκοόλ στην Ευρώπη

Η ΕΕ συνιστά ένα όριο 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο ή 0,05% αλκοόλ αίματος, αλλά πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν χαμηλότερα όρια.

Η τάση είναι προς τα χαμηλότερα όρια, οπότε ελέγξτε τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε. Πολλά από τα υπέροχα εστιατόρια στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο ενοικιάζουν επίσης δωμάτια, ώστε να αποφύγετε την οδήγηση μετά από μια νύχτα με καλό φαγητό και κρασί.