Εργασία και Εθελοντισμός στα Αμπέλια

Η επιλογή των σταφυλιών ως τρόπος για να γνωρίσετε τους Ευρωπαίους

Ορισμένες μορφές εργασίας έχουν μια ρομαντική έκκληση που ξεπερνά το εξαιρετικά δύσκολο εργατικό δυναμικό. αρχαιολογικές ανασκαφές και συλλογή σταφυλιών επικεφαλής της λίστας. Ακόμα, για τον ταξιδιώτη που θέλει να βυθιστεί στην τοπική παράδοση, η εργασία μιας συγκομιδής κρασιού δεν μπορεί να είναι τόσο κακό.

Το πρόβλημα είναι ότι οι νέοι εργατικοί νόμοι της ΕΕ καθιστούν πολύ πιο δύσκολη τη συγκομιδή του κρασιού από ό, τι πριν, ειδικά εάν κατοικείτε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή. Ακόμα, η συνάντηση με τους ντόπιους, η κατανάλωση του τοπικού κρασιού και η απόλαυση των φεστιβάλ συγκομιδής μπορεί να σας κάνουν αξίζει τον κόπο.

Μπορεί να έχετε κάποια τύχη να βρείτε εθελοντική εργασία στη La vendemmia στην Ιταλία ή Vendage στη Γαλλία επικοινωνώντας με τα τοπικά τουριστικά γραφεία σε περιοχές παραγωγής οίνων. Παρακάτω υπάρχουν οι ιστότοποι για τα τουριστικά συμβούλια που ενδέχεται να έχουν πληροφορίες σχετικά με τον εθελοντισμό για τη συγκομιδή του κρασιού. Θα έχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με τα φεστιβάλ συγκομιδής, όπου μπορείτε απλά να φτάσετε σε κάποια σταφύλια σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.

Γαλλία

Champagne-Ardenne (Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού)

Epernay

Ρέιμς

Μπορντό

Ακουιτανία (Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού)

Άγιος-Εμίλωνας

Βουργουνδία (Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού)

Κέντρο Val de Loire (Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού)

Ιταλία

Piemonte

ChiantiNet

Εργασία με τη συγκομιδή του κρασιού

Charis Atlas Heelan, στα οπωροφόρα οπωροφόρα φρούτα και πιο σημαντικό, το κρασί: Διακοπές συγκομιδής σταφυλιών, γράφει:

"Η ιδέα των διακοπών του Vineyard έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε κάποια οινοποιεία χρεώνουν πραγματικά τους ανθρώπους να δουλεύουν στα χωράφια, οπότε φροντίστε να βρείτε την ευκαιρία που σας ταιριάζει καλύτερα".

Θα πάρω μια άγρια ​​ρωγμή γιατί είναι αυτό. Το καλό κρασί απαιτεί να συλλέγονται τα σταφύλια ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Ημέρες, και μερικές φορές ακόμη και ώρες, μετράνε.

Έχοντας μια ομάδα τουριστών που αρέσει άγρια ​​στα σταφύλια του αμπέλου μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία. Και θυμηθείτε, μπορεί να βρέξει κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, και η βροχή μπορεί να χαλάσει τα σταφύλια - έτσι υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα οινοποιείο να προσλαμβάνουν γρήγορα, ειδικευμένους εργάτες.

Σημειώστε ότι είπα "οινοποιείο". Σε πολλές περιοχές, οι άνθρωποι εξακολουθούν να παράγουν κρασί για ιδιωτική κατανάλωση. Τείνουν να μην είναι τόσο ανήσυχοι - η απόκτηση των σταφυλιών πριν από τις βροχές είναι πιο σημαντική από το να διακινδυνεύσει ολόκληρη η παρτίδα αφήνοντάς τους να πάρουν το τελευταίο κομμάτι της γεύσης πριν από τη συγκομιδή. Έτσι, τα ιδιωτικά κόμματα πιθανότατα χρειάζονται περισσότερο την εθελοντική εργασία σας και είναι πρόθυμοι να σας δώσουν καλό φαγητό.

Πώς θα έρθετε σε επαφή με τους αγρότες που χρειάζονται βοήθεια συγκομιδής; Το να γνωρίζεις κάποιον είναι καλύτερο. να σκοντάψει κανείς ενώ το ταξίδι είναι ίσως το δεύτερο καλύτερο. Αλλά για τους ταξιδιώτες, μία επιλογή είναι η WWOOF.

Τι μπορεί να κάνει το WWOOF για εσάς

Το WWOOF (Παγκόσμια Ευκαιρία για τις Οργανικές Φάρμες) είναι ένας οργανισμός που οργανώνει εθελοντική εργασία σε οργανικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Οι εκμεταλλεύσεις αναμένουν μια αξιοπρεπή δουλειά από τον εθελοντή σε αντάλλαγμα για δωμάτιο και συμβούλιο (η προτεινόμενη δίκαιη ανταλλαγή είναι συνδεδεμένη σε "6 ώρες ή σταθερή βοήθεια την ημέρα, 6 ημέρες την εβδομάδα, με μια ολόκληρη ημέρα κάθε εβδομάδα για να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε την περιοχή. ") Χρειάζεστε μέλος για συμμετοχή.

Γιατί χρειάζεστε μια ένταξη που περιγράφεται στην ιταλική ιστοσελίδα WWOOF, αλλά βασικά πρόκειται για ασφάλιση.

Επιλέξτε τη χώρα ή το συγκεκριμένο αγρόκτημα στο οποίο θα θέλατε να εργαστείτε, να υποβάλετε αίτηση για ένταξη, να πληρώσετε το μικρό ποσό και να είστε έτοιμοι.

Η Συγκομιδή ενός Καλλιτέχνη είναι ένα άρθρο της Washington Post σχετικά με τον εθελοντισμό για το WWOOF.