Τι να αγοράσετε και τι να μην αγοράσετε στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Πότε να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στη Ναρίτα, Χανέντα

Το Τόκιο είναι ένας προορισμός αγορών, με εκατοντάδες μικρά καταστήματα ειδικών και μερικά από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στον κόσμο. Εάν θέλετε να ψωνίσετε για αναμνηστικά, πάρτε ένα απόγευμα και σχεδιάστε. Μην περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην πατρίδα σας. Αυτό δεν είναι μόνο επειδή οι τιμές είναι υψηλότερες από ό, τι στα καταστήματα της πόλης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πάρετε για μια καλύτερη συμφωνία στην πόλη - και πολλά που δεν μπορείτε να αγοράσετε στο αεροδρόμιο - ειδικά αν περιμένετε έως ότου έχετε ήδη ελέγξει τις τσάντες σας.

Ενώ ο νέος διεθνής τερματικός σταθμός της Haneda και ο εμπορικός δρόμος Narita Nakamise στο Terminal 1 έχουν επεκτείνει τον αριθμό των καταστημάτων, αυτό που βλέπετε είναι μεγάλα ονόματα όπως το Dior, το Coach και το Prada. Πρέπει να κοιτάξετε πολύ και σκληρά για πιο παραδοσιακά πράγματα.

Υπάρχει ένα κατάστημα origami στο Narita Terminal 2 (κοντά στο προγραμματισμένο ξενοδοχείο με κάψουλες ), πριν επιβιβαστείτε στο λεωφορείο προς το δορυφόρο. Το αεροδρόμιο Haneda διαθέτει κατάστημα με παραδοσιακά ιαπωνικά φαγητά κοντά στην Πύλη 51, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράζετε σόδες με κραμ έρριζα μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά αν θέλετε να βρείτε πράγματα που είναι μοναδικά για το Τόκιο και την Ιαπωνία, θα έπρεπε να κάνετε τα ψώνια σας αλλού.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι τόσο τα αφορολόγητα καταστήματα στα αεροδρόμια Narita όσο και Haneda πρέπει ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι οι πελάτες δεν έχουν πάντα απευθείας συνδέσεις. Συνεχίζουν να αρνούνται να χρησιμοποιούν σφραγισμένες σακούλες, τις οποίες χρειάζονται τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν πρόκειται να μεταφέρετε τις αγορές σας μέσω των σημείων ελέγχου ασφάλειας.

Εάν πρέπει να αλλάξετε πτήσεις, πρέπει να τοποθετήσετε τα πράγματά σας στις αποσκευές σας, ούτως ώστε να μην αγοράζετε τα πράγματα που θέλετε στο Τόκιο πριν φύγετε.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να αγοράσετε στο αεροδρόμιο

  1. Ιαπωνικά μαχαίρια. Για προφανείς λόγους, τα μαχαίρια απαγορεύονται στις χειραποσκευές.

  2. Ιαπωνικά κρασιά. Ναι, η Ιαπωνία είναι μια χώρα παραγωγής κρασιού, αλλά παρόλο που έχουν επεκτείνει την προσφορά τους για χάρη, τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών τόσο στο Haneda όσο και στο Narita δεν προσφέρουν τίποτα κοντά σε αυτό που θα μπορούσατε να βρείτε σε ένα κατάστημα γωνιών.

  1. Βούρτσες ζωγραφικής και γραφής. Υπάρχουν μερικές συσκευασμένες σε πλαστικό σε μερικές από τις σουβενίρ, αλλά αν θέλετε πραγματικά ιαπωνικές βούρτσες γραφής, τις αγοράστε σε ειδικό κατάστημα στο Τόκιο.

  2. Ιαπωνικά υφάσματα. Ένα κιμονό είναι ένα υπέροχο σουβενίρ, και υπάρχουν μερικοί τεχνίτες (και τεχνίτες) που κάνουν υπέροχα υφάσματα. Αλλά δεν υπάρχουν καταστήματα που να τα πωλούν αφού περάσετε τη μετανάστευση.

  3. Ιαπωνικά κεραμικά και πορσελάνη. Αν και δεν υπάρχει εμπορικό σήμα που να ανταγωνίζεται διεθνείς μάρκες όπως το Lladro, το Royal Copenhagen ή το Wedgewood, το κεραμικό σκάφος είναι πολύ ζωντανό στην Ιαπωνία.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να αγοράσετε πριν περάσετε από την ασφάλεια των αεροδρομίων - κυρίως επειδή δεν επιτρέπονται σε ελεγχόμενες αποσκευές και επειδή είναι αρκετά ακριβές. Με την πρόσφατη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, ακόμη και να πάρει πίσω ότι 8% είναι ένα επίδομα. Έτσι, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κρατήσετε για να αγοράσετε μέχρι να περάσετε την πύλη ασφαλείας και τη μετανάστευση.

  1. Μπαταρίες λιθίου. Ξέρετε, το Eneloop και άλλες παρόμοιες μπαταρίες. Δεν επιτρέπονται σε ελεγχόμενες αποσκευές μετά από μερικά περιστατικά στα οποία σχεδόν πυροδότησαν αεροπλάνα, αλλά τα αφορολόγητα καταστήματα τα φέρνουν.

  2. Ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Θα βρείτε τα ίδια εμπορικά σήματα και μοντέλα στο αφορολόγητο κατάστημα όπως και στα καταστήματα Akihabara, αλλά αυτό που δεν θα βρείτε είναι το βύσμα του αεροπλάνου. Ναι, το μικρό δίπτυχο βύσμα για τα ακουστικά είναι το μόνο ηλεκτρονικό πράγμα που δεν μπορείτε να βρείτε στο Akihabara.

  1. Συσκευασμένα με δώρο μπισκότα, κέικ και παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά. Εάν έχετε δει ποτέ πώς οι χειριστές αποσκευών χειρίζονται τις αποσκευές, θα συνειδητοποιήσετε ότι οτιδήποτε σπασμένο θα σπάσει πριν φτάσει στον προορισμό του. (Ακόμη και οι χειριστές ιαπωνικών αποσκευών, οι οποίοι είναι πολύ προσεκτικοί σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους σε αεροδρόμια άλλων χωρών.) Επιπλέον, τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που αγοράζετε στο αεροδρόμιο είναι συσκευασμένα σε κενό και σφραγισμένα, έτσι ώστε να κρατούν πολύ περισσότερο από τα φρέσκα αγοράζετε σε ένα κατάστημα.

Σχεδιάστε τις αγορές σουβενίρ τόσο προσεκτικά όσο και το υπόλοιπο της επίσκεψής σας στην Ιαπωνία. Αν και φέρνοντας κάτι σπίτι για όλους, μπορεί να μην είναι τόσο υποχρεωτικό όσο και για τους Ιάπωνες, περπατώντας γύρω από το Akihabara αναζητώντας το συγκεκριμένο σχήμα δράσης είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα παιχνίδια στις στοές.