Κροταλίες της Αριζόνα: Λυγίζουν γύρω από την πόλη

Να είστε ασφαλείς: Μάθετε πώς να τις αναγνωρίσετε

Μαζί με τον ενθουσιασμό του Φοίνιξ και τα δροσερά δώρα του Τούσον, οι άνθρωποι αγαπούν να επισκεφτούν την Αριζόνα για τους ευρύχωρους χώρους τους, το μοναδικό περιβάλλον ερήμου, τα καταπράσινα μονοπάτια γκολφ και τα φαινομενικά ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά είναι τα ίδια μέρη που μπορεί να βρείτε μερικούς από τους πιο περίφημους κατοίκους της Αριζόνα: κροταλίες . Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Αριζόνα, είναι έξυπνο να μάθετε για αυτά τα επικίνδυνα ερπετά πριν φύγετε.

Οι κροταλίες είναι θανατηφόρες

Περίπου 150 άτομα κάθε χρόνο δαγκώνουν από κροταλίες στην Αριζόνα και οι κροταλίες που βρίσκονται στην Αριζόνα μπορούν να είναι θανατηφόρες. Είναι πιο πιθανό να συναντήσετε ένα κροταλίας σε ένα καλοκαιρινό βράδυ μετά την πτώση του ήλιου ή κατά τις ζεστές μέρες της άνοιξης, του χειμώνα και του φθινοπώρου. Φίδι trivia: Φίδια δεν έχουν τα βλέφαρα ή τα αυτιά.

Χαρακτηριστικά οπτικής κροταλίας

Μπορείτε να αναζητήσετε το εμπορικό σήμα του, επίπεδη, τριγωνικού σχήματος κεφάλι, αλλά αυτό δεν είναι καθοριστικό. Πολλοί είναι χρωματισμένοι σε μπάλες από μαύρισμα και καφέ, αλλά όχι όλες. Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζετε αν έχετε συναντήσει ένα κροταλίας είναι αν μπορείτε να δείτε ένα κροτάλισμα. Να γνωρίζετε ότι οι νεαροί κροταλίες μπορεί να μην έχουν αναπτύξει πλήρως κροταλίες και έτσι μπορεί να έχουν μόνο μερικά τμήματα. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά για να δείτε αν υπάρχει ένα χτύπημα στο τέλος του φιδιού, αυτό είναι καλό. Μην πλησιάζετε.

Διαφορετικά είδη κρουστών

Ναί. Υπάρχουν 17 είδη κροταλίων στην Αριζόνα.

Το πιο συνηθισμένο είναι το κουνουπιέ Δυτικό Diamondback. ( Crotalus atrox). Αυτό το φίδι φτάνει στο μεγαλύτερο μέγεθος οποιουδήποτε από τους κροταλίες της Αριζόνας, και τα περισσότερα δαγκώματα αποδίδονται σε αυτό το είδος. Μπορούν να μεγαλώνουν σε μήκος μεγαλύτερο από 5 πόδια, αλλά είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον που είναι μεγάλος που δεν είναι σε αιχμαλωσία. Δεν είναι τόσο συνηθισμένο, αλλά σίγουρα σημαντικό να αποφευχθεί, είναι ο κροταλίας του Μοχάβε ( Crotalus scutulatus) .

Το δηλητήριο μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό. Ο Μοχάβ είναι συνήθως πολύ πράσινος και έχει φαρδιές, φωτεινές ζώνες στη βάση της ουράς. Και πάλι, αν μπορείτε να δείτε τις μπάντες στη βάση της ουράς του φιδιού, είστε πολύ κοντά.

Πώς Κουνουπιέρες δαγκώνουν

Οι κροταλίες έχουν δύο ανασυρόμενες κυνόδοντες που γρήγορα εισέρχονται σε δράση όταν επιτίθενται στο θήραμά τους. Τυπική λεία περιλαμβάνει πουλιά, τρωκτικά, κουνέλια, σαύρες και αμφίβια. Σε γενικές γραμμές, θα επιτεθούν στους ανθρώπους μόνο όταν έχουν καταπατηθεί στην επικράτειά τους ή όταν έχουν προκληθεί.

Άλλα Φίδια στην Αριζόνα

Υπάρχουν περισσότεροι από 70 τύποι φιδιών που καλούν την Αριζόνα στο σπίτι. Αλλά μην ανησυχείτε, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν ολόκληρη τη ζωή τους στην Αριζόνα και ποτέ δεν βλέπουν ούτε ένα, εκτός ίσως στο ζωολογικό κήπο Phoenix .

Τι να κάνετε αν έχετε τσιμπήσει

Μη βγάζετε το τσέπη σας, κόψτε το τραύμα και προσπαθήστε να απορροφήσετε το δηλητήριο. Αυτό λειτουργεί μόνο στις παλιές δυτικές ταινίες και μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό. Η σύντομη απάντηση: Πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο. Εδώ είναι περισσότερες λεπτομέρειες για το τι πρέπει να κάνετε .