Πώς να αποκτήσετε άδεια γάμου στην Αριζόνα

Συγχαρητήρια για την απόφασή σας να παντρευτείς! Τώρα χρειάζεστε άδεια.

Για να παντρευτείτε στην Αριζόνα, πρέπει να έχετε άδεια γάμου. Σε σύγκριση με κάποιες άλλες πολιτείες, είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε άδεια γάμου και δεν υπάρχει περίοδος αναμονής. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τις άδειες γάμου στην κομητεία Maricopa , και τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε ένα.

  1. Εάν είστε και τα δύο 18 ετών ή μεγαλύτερα, μπορείτε να λάβετε άδεια γάμου.
  2. Εάν είστε κάτω των 18 ετών, πρέπει είτε να έχετε ένα συμβολαιογραφικό έντυπο συγκατάθεσης γονέων είτε να συνοδεύσετε τους γονείς σας, να παρουσιάσετε την κατάλληλη αναγνώριση και να υπογράψετε το έντυπο συγκατάθεσης γονέων μπροστά από τον υπάλληλο που εκδίδει την άδειά σας.
  1. Εάν είστε ηλικίας 16 - 17 ετών και απαιτείται ένα από τα ακόλουθα έγγραφα που να αποδεικνύουν την ηλικία: επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης, τρέχουσα άδεια οδήγησης. κρατική ή στρατιωτική ταυτότητα · ή τρέχον διαβατήριο.
  2. Αν είστε ηλικίας 15 ετών ή κάτω, πρέπει επίσης να έχετε δικαστική απόφαση για να λάβετε άδεια γάμου.
  3. Η αμοιβή για άδεια γάμου είναι $ 76 πληρωτέα με μετρητά ή χρηματική εντολή με άδεια οδήγησης, κάρτα τραπεζικής εγγύησης ή πιστωτική κάρτα. Υπάρχει επιπλέον χρέωση για ένα επικυρωμένο αντίγραφο, το οποίο απαιτείται εάν η νύφη επιθυμεί να αλλάξει το όνομά της στα Social Security και MVD. Εάν αγοράζετε άδεια στα Δικαστήρια Δικαιοσύνης, δέχονται επιταγές, επιταγές χρημάτων ή ταμειακούς ελέγχους.
  4. Και τα δύο μέρη πρέπει να εμφανίζονται σωματικά όταν υποβάλλουν αίτηση για άδεια γάμου. Δεν απαιτείται εξέταση αίματος για την απόκτηση άδειας γάμου. Δεν απαιτούνται αντίγραφα προηγούμενων διαταγμάτων διαζυγίου.
  5. Μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε την ηλικία για να αποκτήσετε άδεια γάμου.
  1. Υπάρχουν τοποθεσίες σε διάφορα μέρη της πόλης που σας διευκολύνουν να αποκτήσετε άδεια γάμου.
  2. Αν δεν παντρευτείτε την ίδια ημέρα που ζητάτε και λάβετε την άδεια, η άδεια γάμου ισχύει για ένα έτος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο κράτος της Αριζόνα.
  3. Θα λάβετε την άδεια γάμου σας τη στιγμή που θα την υποβάλετε αίτηση, ώστε να μπορείτε να παντρευτείτε την ίδια μέρα, εφόσον μπορείτε να βρείτε ένα νόμιμο εκπρόσωπο για να εκτελέσετε το γάμο.
  1. Οι γάμοι μπορούν να εκτελεστούν από ένα μέλος του κληρικού, έναν δικαστή, έναν δικαστή, έναν υπάλληλο του δικαστηρίου του κυκλώματος ή έναν υπάλληλο ή έναν ταμία ενός δήμου.

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού υποβάλετε αίτηση για άδεια γάμου

  1. Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τους γάμους των συμφώνων .
  2. Δεν χρειάζεται να είσθε κάτοικος της Αριζόνα για να αποκτήσετε άδεια γάμου εδώ.
  3. Οι γάμοι του κοινού δικαίου δεν αναγνωρίζονται στην Αριζόνα.
  4. Οι γάμοι του ιδίου φύλου αναγνωρίζονται . Έγιναν νόμιμες εδώ το 2014.
  5. Τα πρώτα ξαδέλφια μπορούν να παντρευτούν αν και τα δύο είναι 65 ετών ή μεγαλύτερα ή εάν ένα ή και τα δύο πρώτα ξαδέλφια είναι κάτω από εξήντα πέντε ετών, με την έγκριση οποιουδήποτε ανώτερου δικαστή δικαστηρίου στο κράτος εάν έχει προσκομιστεί η απόδειξη στον δικαστή ότι τα ξαδέλφια αδυνατούν να αναπαράγουν.

Ο, τι χρειάζεσαι

Αν έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την άδεια γάμου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γραμματέα του Ανώτατου Δικαστηρίου στο 602-372-5375.

Πηγή: Γραμματέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Maricopa.