Ακρωνύμια της Αριζόνα και τι σημαίνουν

Τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά;

Κάθε πόλη έχει τα ακρωνύμια της. Εκεί που μεγάλωσα, το MTA απειλούσε πάντα να χτυπήσει, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως πρέπει να οδηγήσεις την πόλη στο LIE ή στο GCP. Το NYPD ήταν εκεί για να προστατεύσει και να σερβίρει. Πήραμε το πρώτο σκυλί μας από την ASPCA. Πήγα μόνο στο καλοκαιρινό στρατόπεδο μια φορά - στο Y. Όταν έκανα αίτηση σε κολέγια, ήλπιζα να πάω στο SUNY, αλλά δυστυχώς, κατέληξα στο CUNY. Η μαμά μου εργάστηκε για το QBPL. Κατά τη διάρκεια των σχολικών μου σπουδών εργάστηκα στο JFK, αλλά μετά την αποφοίτησή μου, πήγα να δουλέψω στο MHT.

Ο αδελφός μου έζησε για λίγο στο SoHo.

Φυσικά, μερικά ακρωνύμια δεν είναι περιφερειακά. Μπορώ να παραγγείλω ένα BLT οπουδήποτε σε αυτή τη χώρα και να γίνει κατανοητό. Γνωρίζουμε ποιες πόλεις έχουν franchise NBA και Δευτέρα νύχτες το φθινόπωρο όλοι γνωρίζουν πού να βρουν το παιχνίδι NFL στην τηλεόραση. Το CNN έγινε μια οικιακή λέξη κατά τη διάρκεια της ζωής μου, καθώς, δυστυχώς, έκανε το AIDS.

Δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετά αρκτικόλεξα στην Αριζόνα, όπως χρησιμοποιούν στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά εάν είστε νέοι στην περιοχή, είναι μερικά ακρωνύμια που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι του Φοίνιξ.

ADEQ

Το ADEQ είναι το ακρωνύμιο για το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: ADEQ. Πρόκειται για κρατική υπηρεσία. Αυτοί είναι οι λαοί που παρακολουθούν τον αέρα, το νερό και τα απόβλητά μας και έχουν την πρόκληση να διατηρήσουν το περιβάλλον ασφαλές για τον αυξανόμενο πληθυσμό μας να απολαμβάνουν.
Σχετικά θέματα

ADOT

Το ADOT είναι το αρκτικόλεξο για το Υπουργείο Μεταφορών της Αριζόνα.

Θα ακούσετε να εκφωνείται ως λέξη: A-dot. Αυτή είναι η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τους δρόμους, τις εθνικές οδούς, την κυκλοφορία και το MVD.
Σχετικά θέματα

AHCCCS

Το AHCCCS είναι το ακρωνύμιο για το Σύστημα Διατήρησης Κόστος Υγείας Αριζόνα.

Εκφράζεται όπως η λέξη "πρόσβαση". Το AHCCCS είναι το πρόγραμμα Medicaid της Αριζόνα. AHCCCS συμβόλαια με τα σχέδια υγείας και άλλους συμβαλλόμενους προγραμμάτων, για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε μερικούς από τους πολίτες της Αριζόνα που έχουν ανάγκη. Το AHCCCS λαμβάνει τα ομοσπονδιακά, κρατικά και νομαρχιακά ταμεία για τη λειτουργία του, καθώς και ορισμένα χρήματα από τον φόρο καπνού της Αριζόνα. Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ACCHS, AHCCS
Σχετικά θέματα

ΣΤΟΧΟΙ

Το AIMS είναι το ακρωνύμιο για το μέσο μέτρησης των προτύπων της Αριζόνα. Εκφράζεται όπως η λέξη "στόχοι" όπως στην πρόταση, "στοχεύει το όπλο και τις φωτιές του". Είναι ένας μηχανισμός τυποποιημένων ελέγχων. Από την ίδρυσή του το 1999, ο AIMS ήταν πολύ αμφιλεγόμενος και έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές. Οι γονείς και οι δάσκαλοι έχουν επικρίνει το AIMS ως υπερβολικά δύσκολο και, ως εκ τούτου, κάνει τους μαθητές μας να φαίνεται ότι βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα επίτευξης απ 'ό, τι σε άλλα κράτη. Το 2014 το AIMS αντικαταστάθηκε με το AzMERIT, αλλά οι τυποποιημένες δοκιμές εξακολουθούν να αποτελούν ένα επίμαχο θέμα στην Αριζόνα.
Σχετικά θέματα

ALEX

Το ALEX είναι το ακρωνύμιο για τον τοπικό εξερευνητή Ahwatukee.

Είναι προφέρεται όπως το όνομα "Alex". Το ALEX είναι μια υπηρεσία κυκλοφορητή ελεύθερης γειτονιάς Παρέχεται από την πόλη του Φοίνιξ που ακολουθεί μια διαδρομή δρομολογίου 40 μιλίων μέσω των Ahwatukee Foothills. Η οδήγηση του ALEX είναι δωρεάν.
Σχετικά θέματα

APS

Το APS είναι το ακρωνύμιο για τη δημόσια υπηρεσία της Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: APS. Η APS είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Phoenix. Το άλλο είναι το SRP. Η APS παράγει, πωλεί και παραδίδει προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας. Η APS εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες σε 11 από τις 15 κομητείες της Αριζόνα και είναι ο φορέας εκμετάλλευσης και συνιδιοκτήτης του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Παλού Βερντ, που αποτελεί πρωτογενή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για τη Νοτιοδυτική. Το APS είναι επικεφαλής στο Phoenix.

Η μητρική εταιρεία, η Pinnacle West Capital Corporation, είναι μια εταιρία στην οποία μπορείτε να αγοράσετε μετοχές.
Σχετικά θέματα

ARS

Το ARS είναι το ακρωνύμιο για το αναθεωρημένο καταστατικό της Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: ARS. Αυτοί είναι οι νόμοι της πολιτείας της Αριζόνα, όπως εγκρίθηκε από το νομοθετικό σώμα της Αριζόνα.
Σχετικά θέματα

ASU

Το ASU είναι το ακρωνύμιο για το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: ASU. Μπορεί επίσης να ακούσετε ASUE (Arizona State University East), ASUW (Arizona State University West) και ASUM (Arizona State University Main). Το ASU ιδρύθηκε στο Tempe το 1885. Ήταν αρχικά ένα κολέγιο καθηγητών. Η ASU είχε πολλά ονόματα από την ίδρυσή της: το κανονικό σχολείο της Αριζόνα, το Κολλέγιο των κρατικών δασκάλων του Tempe, το κολλέγιο κρατικών δασκάλων της Αριζόνα και το Κρατικό Κολλέγιο της Αριζόνα. Μέχρι το 1958 το κολέγιο εκτελούσε όλες τις λειτουργίες ενός πανεπιστημίου και έλαβε άδεια με πράξη του κυβερνήτη να γίνει κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Σχετικά θέματα

ΑΖ

Η ΑΖ δεν είναι πραγματικά ένα αρκτικόλεξο, είναι συντομογραφία. Η ΑΖ είναι η συντομογραφία της Αριζόνα. Δεν AR - εκεί που ζουν οι άνθρωποι από το Little Rock!
Σχετικά θέματα

ΚΑΠΑΚΙ

Η ΚΓΠ είναι το ακρωνύμιο για το έργο της Κεντρικής Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: CAP. Η ΚΓΠ υπάρχει για να παραδώσει την κατανομή του νερού του ποταμού Κολοράντο στην κεντρική Αριζόνα. Το σύνολο του έργου κοστίζει πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή.
Σχετικοί πόροι

CC & R

Το CC & R είναι το ακρωνύμιο των συμβάσεων, των όρων και των περιορισμών. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: CC-and-R. Ο πληθυντικός είναι CC & Rs. Εάν αγοράζετε ένα σπίτι, πιθανότατα θα υπάρξουν περιορισμοί κάποιου είδους, καθορίζοντας τι μπορείτε και τι δεν μπορεί να κάνει στην ιδιοκτησία σας. Μερικές φορές υπάρχουν πολλά CC & R, μερικές φορές δεν υπάρχουν. Εάν αγοράσετε ένα σπίτι με HOA (δείτε σελίδα 4), πιθανότατα θα έχετε περισσότερα CC & R από αυτά που δεν το κάνουν.
Σχετικοί πόροι

ΠΑΥΛΑ

Το DASH είναι το ακρωνύμιο για το Downtown Area Shuttle. Το προφέρεσαι ακριβώς όπως τη λέξη "παύλα". Αναφέρεται επίσης ως DASH. Παίρνει μια διαδρομή στο κέντρο του Φοίνιξ μόνο, βασικά από το συγκρότημα της κυβέρνησης στα δυτικά μέχρι τους χώρους διασκέδασης, τα δικαστήρια και το επιχειρηματικό κέντρο στο κέντρο του Κεντρικού Σταθμού στην κεντρική λεωφόρο. και Van Buren. Οι αναβάτες μπορούν να συνδεθούν με το METRO Light Rail από μερικούς σταθμούς Dash.
Σχετικοί πόροι

DES

Το DES είναι το αρκτικόλεξο για το Τμήμα Οικονομικής Ασφάλειας. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: DES. Το Υπουργείο Οικονομικής Ασφάλειας της Αριζόνα προάγει την ασφάλεια, την ευημερία και την αυτάρκεια των παιδιών, των ενηλίκων και των οικογενειών.
Σχετικοί πόροι

DPS

Το DPS είναι το ακρωνύμιο για το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: DPS. Το DPS αποτελείται από τέσσερα τμήματα - Περιπολία Αυτοκινητοδρόμων, Ποινικές Έρευνες, Υποστήριξη Οργανισμών και Υποστήριξη Ποινικής Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Αριζόνα, με έδρα το κράτος στο Φοίνιξ, έχει γραφεία που βρίσκονται σε περισσότερες από 30 κοινότητες στις 15 κομητείες της Αριζόνα.
Σχετικοί πόροι

DUI

Το DUI είναι το αρκτικόλεξο για την οδήγηση κάτω από την επιρροή. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: DUI. Σε άλλα μέρη της χώρας, το πιο δημοφιλές ακρωνύμιο μπορεί να είναι το DWI ή η οδήγηση ενόσω είναι τοξικομανής. Το DUI καλύπτει περισσότερο από το αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών και της μαριχουάνας, αν υποβαθμίσει την ικανότητά σας να οδηγείτε. Είναι παράνομο. Μην το κάνετε. Οι κυρώσεις είναι σοβαρές.
Σχετικοί πόροι

FBR

Το τουρκικό τουρνουά γκολφ του Ιανουαρίου 2004 στο Scottsdale ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε το όνομα FBR Open. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι η FBR κανόνισε, για χορηγία, να αλλάξει το όνομα του τουρνουά γκολφ ώστε να αντικατοπτρίζει τη σημαντική συμμετοχή τους. Ήταν πιο εύκολο να θυμόμαστε πότε ήταν το The Phoenix Open! Όταν το μεγάλο, διάσημο τουρνουά γκολφ PGA που πραγματοποιήθηκε στην αρχή κάθε έτους στο Scottsdale, η Αριζόνα ονομάστηκε FBR Open, οι άνθρωποι είχαν δύσκολο χρόνο να θυμούνται τι σημαίνει FBR. Ονομάστηκε το FBR Open επειδή ο Χορηγός Τίτλων της εκδήλωσης ήταν ο Friedman, Billings, Ramsey Group, Inc. Είναι μια επενδυτική τραπεζική, θεσμική μεσιτεία, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που εδρεύει στη μητροπολιτική περιοχή της Ουάσινγκτον. Το λογότυπο / ακρωνύμιο της εταιρείας αυτής είναι το FBR. Το 2010 ο χορηγός του τίτλου άλλαξε και το όνομα του γεγονότος άλλαξε στο Waste Management Phoenix Open.

Σχετικοί πόροι

ΛΑΜΨΗ

Το FLASH είναι το ακρωνύμιο για το Free Local Area Shuttle. Εκφώνησε ακριβώς τη λέξη "flash". Το FLASH είναι το λεωφορείο του City of Tempe που συνδέει τις γειτονιές Tempe με την ASU.
Σχετικοί πόροι

GPEC

Το GPEC είναι το ακρωνύμιο για το Οικονομικό Συμβούλιο του Greater Phoenix. Είναι προφέρεται "G-peck." Από την ίδρυσή της το 1989, η GPEC βοήθησε εκατοντάδες εταιρείες να επεκταθούν ή να μεταφερθούν στο Greater Phoenix, δημιουργώντας πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σχετικοί πόροι

GUS

Το GUS είναι το ακρωνύμιο για το Glendale Urban Shuttle. Είναι προφέρεται σαν το όνομα "Gus". Για πολύ μικρή χρέωση, το GUS θα σας μεταφέρει στο κέντρο της Glendale.
Σχετικοί πόροι

HOA

Το HOA είναι το ακρωνύμιο για τον Σύνδεσμο ιδιοκτητών σπιτιού. Δεν το λέτε ως μια λέξη, απλά το γράφετε: HOA. Σε αντίθεση με κάποια παλαιότερα μέρη της χώρας, έχουμε πολλές HOAs στην ευρύτερη περιοχή Phoenix. Γιατί; Λοιπόν, πολλές από τις κοινότητές μας είναι χτισμένες με κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις που πρέπει να διαχειρίζονται. Τα HOAs είναι πολύ αμφιλεγόμενα!
Σχετικοί πόροι

HOV

Το HOV είναι το ακρωνύμιο του οχήματος υψηλής απόδοσης. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: HOV. Οι λωρίδες HOV, επίσης γνωστές ως λωρίδες αυτοκινητοδρόμων, βοήθησαν στη βελτίωση της κυκλοφοριακής κατάστασης, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο τις λωρίδες HOV όταν δικαιούστε κάτι τέτοιο.
Σχετικοί πόροι

MCSO

Το MCSO είναι το ακρωνύμιο για το τμήμα Sheriff County Maricopa County. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: MCSO. Παρέχουν υπηρεσίες επιβολής του νόμου και διαχειρίζονται εγκαταστάσεις κράτησης για την περιφέρεια Maricopa.
Σχετικοί πόροι

MTBE

Το MTBE είναι το ακρωνύμιο του μεθυλικού τριτοταγούς βουτυλαιθέρα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: MTBE. Το MTBE είναι πρόσθετο καυσίμου σε βενζινοκινητήρες. Είναι ένα από μια ομάδα χημικών ουσιών που είναι κοινώς γνωστές ως "οξυγονούχες" επειδή αυξάνουν την περιεκτικότητα σε οξυγόνο της βενζίνης. Από το 1992, ο MTBE έχει χρησιμοποιηθεί σε υψηλότερες συγκεντρώσεις σε κάποια βενζίνη για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις οξυγόνωσης που ορίστηκαν από το Κογκρέσο στις τροποποιήσεις του νόμου του 1990 για το καθαρό αέρα.

MVD

Το MVD είναι το ακρωνύμιο για τη διαίρεση του μηχανοκίνητου οχήματος. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: MVD. Σε άλλα μέρη της χώρας, μπορεί να είστε πιο εξοικειωμένοι με το DMV (Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων). Η MVD χειρίζεται υπηρεσίες οδηγού και οχήματος, όπως άδειες οδηγού και εγγραφές οχημάτων.
Σχετικοί πόροι

NAU

Το NAU είναι το ακρωνύμιο για το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: NAU. Το NAU είναι μέρος του κρατικού πανεπιστημιακού συστήματος και βρίσκεται στο Flagstaff, AZ.
Σχετικοί πόροι

PHX

Το PHX δεν είναι πραγματικά ένα αρκτικόλεξο, είναι μια συντομευμένη έκδοση του ονόματος της πρωτεύουσας της Αριζόνα, Phoenix. Είναι επίσης ο κωδικός του αεροδρομίου για το διεθνές αεροδρόμιο Sky Harbor.
Σχετικοί πόροι

PV

Το PV είναι το ακρωνύμιο για την Paradise Valley. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: PV. Πολλές από τις πόλεις και τις πόλεις μας δεν έχουν συντομεύσει τις εκδόσεις τους, αλλά για κάποιο λόγο, το Paradise Valley αναφέρεται συχνά ως PV. Η πόλη της παραλίας Paradise είναι μια εύπορη κοινότητα που ενσωματώθηκε το 1961. Το PV περιλαμβάνει μια έκταση 16,5 τετραγωνικών μιλίων και είναι αποκλειστικά ζώνη για οικιακή χρήση μιας οικογένειας. Δεν επιτρέπονται πολλαπλές μονάδες κατοικιών ή κοινόι τοίχοι. Το PV έχει πληθυσμό άνω των 13.000 ατόμων.
Σχετικοί πόροι

SR

Το SR είναι το ακρωνύμιο για την κρατική διαδρομή. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: SR. Συνήθως λέγεται σε συνδυασμό με έναν αριθμό διαδρομής. Το SR51 είναι κρατική διαδρομή 51 ή το πάρκο Piestewa Peak Parkway.
Σχετικοί πόροι

SRP

Το SRP είναι το ακρωνύμιο για το Salt River Project. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: SRP. Η SRP είναι μία από τις δύο μεγάλες εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή. Το APS (βλέπε σελίδα 2) είναι το άλλο. Η SRP παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 800.000 λιανικούς πελάτες στην περιοχή Phoenix. Λειτουργεί ή συμμετέχει σε επτά μεγάλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, η SRP διατηρεί επίσης ένα εκτεταμένο σύστημα παροχής νερού που συντηρείται και λειτουργεί από τον Σύνδεσμο, συμπεριλαμβανομένων δεξαμενών, πηγαδιών, καναλιών και αρδευτικών πλευρών.
Σχετικοί πόροι

TEP

Το TEP είναι το ακρωνύμιο για την Tucson Electric Power. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: TEP. Το TEP είναι ο σημαντικότερος προμηθευτής ενέργειας στη Νότια Αριζόνα. Το TEP είναι επίσης το ακρωνύμιο για το Tucson Electric Park, την Ανοιξιάτικη Εκπαιδευτική Εγκατάσταση στο Tucson που χρησιμοποιείται από την Αριζόνα Diamondbacks. Με την ευκαιρία, η TEP είναι ο κύριος χορηγός της TEP. (Το καταλαβαίνετε!)
Σχετικοί πόροι

TPC

Το TPC είναι το ακρωνύμιο του Club Tournament Players Club. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: TPC. Το TPC Scottsdale είναι το γήπεδο του γκολφ στο οποίο διοργανώνεται το πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων Phoenix Open (πρώην FBR Open) κάθε Ιανουάριο. Είναι επίσης ένα δημόσιο γήπεδο γκολφ που όλοι μπορούν να απολαύσουν και βρίσκεται δίπλα στο θέρετρο Fairmont Scottsdale Princess και Spa.
Σχετικοί πόροι

UA

UA (ή UofA) είναι το ακρωνύμιο για το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Δεν το λέτε ως λέξη, απλά το γράφετε: U-of-A. Το UofA βρίσκεται στο Tucson και είναι ένα από τα τρία κρατικά πανεπιστήμια στην Αριζόνα, μαζί με το ASU και το NAU. Η UofA και η ASU έχουν μακροχρόνια αγωνιστική αγωνία.
Σχετικοί πόροι