Σταθμό πυρηνικής παραγωγής Palo Verde

Ο μεγαλύτερος σταθμός πυρηνικής ενέργειας βρίσκεται κοντά στο Φοίνιξ

Σημείωση: Το άρθρο γράφτηκε αρχικά το 2003. Έχουν γίνει κάποιες δευτερεύουσες τροποποιήσεις από τότε.

Η χώρα μας παρακολουθεί πιθανή τρομοκρατική δραστηριότητα που μπορεί να συμβεί στο αμερικανικό έδαφος. Οι Αριζόνα πολύ γνωρίζουν, από τα τραγικά γεγονότα που περιβάλλουν την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ότι υπάρχουν σημαντικά σημεία στην Αριζόνα που θα μπορούσαν να γίνουν τρομοκρατικοί στόχοι. Τα πιο αξιοσημείωτα μεταξύ τους είναι το φράγμα Hoover, το Grand Canyon και ο σταθμός πυρηνικής παραγωγής Palo Verde.

Η δημόσια υπηρεσία της Αριζόνα κατέχει σημαντικό μερίδιο (29,1%) στον σταθμό πυρηνικής παραγωγής Palo Verde και λειτουργεί τη μονάδα. Άλλοι ιδιοκτήτες περιλαμβάνουν Salt River Project, El Paso Electric Co., Νότια Καλιφόρνια Edison, Δημόσια Υπηρεσία Σια Νέο Μεξικό, Νότια Καλιφόρνια Δημόσια Δύναμη Εξουσία, και το Λος Άντζελες Dept. του νερού & δύναμης.

Ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για τον σταθμό πυρηνικής γενιάς Palo Verde :

Οι ακόλουθες πληροφορίες λήφθηκαν από την ιστοσελίδα της ADEM (Arizona Division of Emergency Management):

Το Τμήμα Επείγουσας Διαχείρισης της Αριζόνα (ADEM) είναι υπεύθυνο για το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της Αριζόνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο διευθυντής της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Ακτινοβολίας της Αριζόνα (ARRA) θα συστήσει στον Διοικητή ή στον Διευθυντή της ADEM τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ο Διοικητής ή ο Διευθυντής της ADEM θα αποφασίσει στη συνέχεια τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους ανθρώπους εντός της ζώνης έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση δίνεται στο Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης της Περιφέρειας Maricopa (MCDEM), το οποίο στη συνέχεια θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων. Θα στείλουν ένα μήνυμα συστήματος έκτακτης ανάγκης (EAS) για να πει στους κατοίκους τι πρέπει να κάνουν με βάση την απόφαση του Διοικητή.

Η ενισχυμένη ασφάλεια στην Αριζόνα μπορεί επίσης να σημαίνει μεγαλύτερες γραμμές στα σημεία διέλευσης των συνόρων και στα αεροδρόμια. Αλλά εκτός από αυτό, εκτός αν πράγματι συμβεί επίθεση, ο κυβερνήτης ζητά από τους Αριζόνας να συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ετοιμότητα της Αριζόνα σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή άλλης έκτακτης ανάγκης και το σημερινό Επίπεδο Ειδοποίησης για την Εγχώρια Ασφάλεια, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Έκτακτης Ανάγκης της Αριζόνα.

Για να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην Αριζόνα, καλέστε το Κέντρο Επιχειρήσεων Ετοιμότητας για την Εγχώρια Ασφάλεια στο (602) 223-2680.