Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο Early English Masterpiece Stowe Landscape Gardens

Μία από τις πρώιμες και πιο σημαντικές οικόπεδες της Αγγλίας

Το Stowe Landscape Gardens καλύπτει 750 στρέμματα και περιλαμβάνει 40 διατηρητέα ιστορικά μνημεία και ναούς. Θεωρείται ένας από τους αρχαιότερους και σημαντικότερους κήπους τοπίου της Αγγλίας και τα μεγαλύτερα ονόματα στον αγγλικό σχεδιασμό κήπων συμμετείχαν στη δημιουργία του.

Ξεκίνησε στη δεκαετία του 1710 από τον σχεδιαστή κήπων Charles Bridgeman, αρχιτέκτονα John Vanbrugh και οι σχεδιαστές κήπων William Kent και James Gibbs συμμετείχαν στη διαμόρφωση του.

Τελικά το πραγματικό αστέρι της πρώιμης αγγλικής κηπουρικής τοπίου, Lancelot "Capability" Brown είχε ένα χέρι στη διαμόρφωση του. Ήταν επικεφαλής κηπουρός εκεί μεταξύ 1741 και 1751.

Ο κήπος είναι ένα αξιοθέατο επισκέπτη από τα μέσα του 18ου αιώνα, στην πραγματικότητα, ενέπνευσε ένα ποίημα του Αλέξανδρου Πάπα.

Η ιστορία των κήπων τοπίου τοπίου

Το 1731, ο Αλέξανδρος Πάπ ήταν τόσο εμπνευσμένος από μια προηγούμενη επίσκεψη στην Stowe που έγραψε ένα ποίημα για το νέο στυλ αγγλικής κηπουρικής. Στην Επιστολή IV, στον Richard Boyle , εμφανίζονται αυτές οι γραμμές:

Αυθόρμητες ομορφιές γύρω από την εκ των προτέρων,
Ξεκινήστε ev'n από τη δυσκολία, απεργία από την τύχη?
Η φύση θα έρθει μαζί σου. πρέπει να μεγαλώσει
Ένα έργο για να αναρωτιέστε - ίσως ένα Stowe.

Αυτό το έργο θαύματος ήταν προϊόν πολλών αιώνων κοινωνικής αναρρίχησης και φιλοδοξίας εκ μέρους μιας οικογένειας. Η οικογένεια του Ναού ξεκίνησε ως πρόβατα, απέκτησε τη γη τη δεκαετία του 1500 και μέσω στρατηγικών γάμων και πολιτικών ελιγμών είχε γίνει δούκας από τον 18ο αιώνα.

Ο κήπος τους, που ξεκίνησε από τον πρώιμο αγγλικό κήπο τοπίου Charles Bridgeman, στη δεκαετία του 1710 και του 1720, πήρε δεκαετίες για να αναπτυχθεί. Τελικά, ο Capability Brown, ο πιο διάσημος από όλους τους αγγλικούς κηπουρούς τοπίου, πρόσθεσε τη δική του μαγεία. Οι τουρίστες και οι κλέφτες της ημέρας έχουν πέσει για να κοιτάξουν γύρω για περισσότερα από 200 χρόνια.

Τι να δείτε στο Stowe Landscape Gardens

Ο κήπος σχεδιάστηκε για να βλέπει κανείς να περπατάει στο έδαφος και όχι από μια κεντρική άποψη. Υπάρχει μια κοιλάδα της Ελλάδας, ένας γοτθικός ναός, μια γέφυρα Palladian, αγάλματα από τους επτά σαξονικούς θεούς που παίζουν τα ονόματά τους στις ημέρες της εβδομάδας - Sunna, Mona, Tiw, Woden, Thuner, Friga και Seatern - και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις. Ο κατάλογος των μνημείων, οι κρυμμένοι ναοί και οι τρέλες συνεχίζονται και συνεχίζουν, όλα συνδέονται με μίλια περιπάτων μέσα από όμορφα σχεδιασμένα θέα.

Ειδικές εκδηλώσεις στο Stowe

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, υπάρχουν τακτικές εκδηλώσεις στους κήπους τοπίου Stowe, συμπεριλαμβανομένων ξεναγών, περιηγήσεων, φαγητού σε πικ-νικ σούρουπο και βραδιές μουσικής, δραστηριότητες για παιδιά, έργα χειροτεχνίας και πολλά άλλα.

Διαβάστε περισσότερα για τους περισσότερους αγγλικούς κήπους.

Stowe Βασικοί Gardens Τοπίο

Να φτάσετε στους κήπους τοπίου του Stowe

Με αυτοκίνητο: Οι κήποι βρίσκονται 3 μίλια βορειοδυτικά του Μπάκιγχαμ μέσω της λεωφόρου Stowe, έξω από τον δρόμο A422 Buckingham-Banbury. Υπάρχει πρόσβαση με αυτοκινητόδρομο από το M40 (έξοδοι 9 έως 11) και το M1 (έξοδοι 13 ή 15α)

Με τρένο ή λεωφορείο: Ο Βόρειος Σιδηροδρομικός Σταθμός Bicester απέχει 9 μίλια. Το λεωφορείο της Οξφόρδης προς Καίμπριτζ βρίσκεται στο Buckingham Town, 1,5χλμ. Από το Stowe. Το λεωφορείο Arriva X60 εκτείνεται από Aylesbury έως Milton Keynes, σταματώντας στην πόλη του Μπάκιγχαμ, 2,4χλμ. Από το Stowe. Το 1,5 μίλι με τα πόδια από την πόλη Buckingham up Stowe Avenue προσφέρει καλή θέα καθ 'οδόν προς το κέντρο επισκεπτών του New Inn.