Εθνικό Πάρκο Biscayne, Φλόριντα

Αυτό το πάρκο απέχει πολύ από το στερεότυπο ορεινό πάρκο γεμάτο από καταπράσινα δάση και μονοπάτια βρωμιάς. Στην πραγματικότητα, μόνο το 5% του Biscayne είναι γη. Αυτό το μικρό ποσοστό περιλαμβάνει περίπου 40 μικρά νησιά κοραλλιογενών υφάλων φραγμού και μια ακτογραμμή μαγκρόβια. Και είναι ο κοραλλιογενής ύφαλος που φιλοξενεί τις πιο εκτεταμένες μορφές ζωής που μπορεί να έχετε ποτέ την ευκαιρία να δείτε.

Το Biscayne προσφέρει ένα περίπλοκο οικοσύστημα γεμάτο από έντονα χρωματιστά ψάρια, μοναδικά διαμορφωμένα κοράλλια και μίλια κυματιστών θαλασσινών χορταριών.

Είναι ο ιδανικός προορισμός για λάτρεις της υπαίθριας ζωής που αναζητούν θαλάσσια περιπέτεια ή για τους τουρίστες που αναζητούν απλά να χαλαρώσουν και να κοιτάξουν έξω από τον κόλπο.

Ιστορία

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το φυσικό θαύμα καταστράφηκε κάποτε. Πριν από τη συντήρηση, η περιοχή απειλήθηκε στη δεκαετία του 1960 όταν οι προγραμματιστές έψαχναν να χτίσουν θέρετρα και υποδιαιρέσεις στα βόρεια κλειδιά της Φλόριντα. Η κατασκευή στόχευε από το Key Biscayne στο Key Largo . Αλλά οι οικονομολόγοι αγωνίστηκαν για να διατηρήσουν τον κόλπο του Biscayne.

Το 1968, ο κόλπος Biscayne έγινε εθνικό μνημείο και το 1974 η περιοχή έγινε τελικά εθνικό πάρκο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και το τμήμα του νερού του Εθνικού Πάρκου Biscayne είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα. Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τα νησιά του πάρκου είναι από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου κατά τη διάρκεια της ξηρασίας της Φλώριδας. Το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο ζεστό και προσφέρει ήρεμες θάλασσες ιδανικές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να είναι έτοιμοι να μάχονται τα κουνούπια και τις καταιγίδες.

Να πάρει εκεί

Πηγαίνετε στο Μαϊάμι (Βρείτε Πτήσεις) και πηγαίνετε στο Florida Turnpike (ΦΛ. 821) νότια προς το Speedway Blvd. Προχωρήστε νότια στην Speedway για περίπου τέσσερα μίλια και στρίψτε αριστερά (ανατολικά) προς το North Canal Drive. Ακολουθήστε αυτό για άλλα τέσσερα μίλια μέχρι να φτάσετε στην είσοδο του πάρκου.

Τέλη / Άδειες

Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για το πάρκο.

Υπάρχει μια χρέωση 20 ημερών για τους κατασκηνωτές που έχουν σκάφη που χρειάζονται φόρτωση. Οι σκηνές κατασκηνωτών θα χρεώνονται 15 δολάρια τη νύχτα για μια σκηνή στο Elliott Key και το Boca Chita Key. Το ομαδικό κάμπινγκ προσφέρεται επίσης για $ 30 ανά διανυκτέρευση.

Σημαντικά αξιοθέατα

Μια κρουαζιέρα με ύφαλο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επισκεφθείτε το Biscayne. Οι τουρίστες θα έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 325 τύπους ψαριών, γαρίδων, καβουριών, αγκαθωτών αστακών και ακόμη και πτηνών όπως ερωδιούς και κορμοράνους. Τα σκάφη εξέρχονται από το Convoy Point και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τον προσανατολισμό στην μοναδική χλωρίδα και πανίδα του κόλπου πριν από την αναχώρηση. Ένα σκάφος με γυάλινο πάτο επιτρέπει στους τουρίστες να φτάσουν στην κορυφή στον κόσμο παρακάτω χωρίς να χρειαστεί να βουτήξουν στην μερικές φορές ψυχρή θάλασσα.

Εκείνοι που αισθάνονται πιο περιπετειώδεις μπορούν να απολαύσουν ειδικές εκδρομές για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις δίνοντας μια στενή και προσωπική εμπειρία. Οι εκδρομές για boaters και snorkelers διαρκούν περίπου τρεις ώρες, ενώ οι περιηγήσεις απαιτούν πολύ χρόνο. Η ανταμοιβή σας θα είναι σε όλα όσα βλέπετε, συμπεριλαμβανομένων των ορεινών κοραλλιογενών αστεριών, των κίτρινων ψαριών ψαροκόκαλα, των μαντειών, των αγγέλων και άλλων.

Κρουαζιέρες περνούν επίσης μέσω Caesar Creek που ονομάστηκε για έναν θρυλικό πειρατή - Μαύρος Καίσαρας. Περισσότεροι από 50 ναυάγια έχουν καταγραφεί εντός των ορίων του πάρκου και πολλοί μπορούν να θεωρηθούν ως ομοσπονδιακός νόμος τους προστατεύει από συλλέκτες αναμνηστικών.

Το Mangrove Shore είναι μια επιλογή για όσους έχουν λίγο χρόνο ή δεν έχουν πρόσβαση σε βάρκα. Κάντε μια βόλτα γύρω από το Convoy Point και ίσως πάρτε ένα πικνίκ. Τα γύρω δέντρα προσελκύουν πολλά πουλιά, συμπεριλαμβανομένου του σπάνιου παλαρίδιου γερακιού και του φαλακρού αετού. Barnacles, τα ψάρια, και άλλα θαλάσσια πλάσματα, επίσης, τσακίζουν γύρω από τις μισές-βυθισμένες ρίζες των δέντρων.

Διαμονή

Το Biscyane προσφέρει δύο κατασκηνώσεις με καραβάκι, οι οποίες και οι δύο έχουν ένα όριο 14 ημερών. Το Boca Chita Key και το Elliot Key είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, πρώτος προορισμός, πρώτος σερβίρισμα. Λάβετε υπόψη ότι οι κρατήσεις δεν γίνονται αποδεκτές για μεμονωμένους ιστότοπους.

Στην περιοχή, οι επισκέπτες θα βρουν πολλά ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία. Μέσα στο Homestead, το Days Inn και το Everglades Motel προσφέρουν πολύ προσιτά δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πισίνα. Η Florida City προσφέρει πολλά καταλύματα επίσης.

Ελέγξτε το Hampton Inn, το Knights Inn, ή το Coral Roc Motel για περισσότερες επιλογές.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Με τόσο πολλά να δει κανείς υποβρύχια, ορισμένοι επισκέπτες μπορούν να αναζητήσουν εκδρομές έξω από τους υδαρούς τοίχους του πάρκου. Δοκιμάστε το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής του Great White Heron για μια μοναδική απογευματινή εκδρομή. Βρίσκεται στο Big Pine Key, το καταφύγιο αυτό είναι αφιερωμένο στην προστασία του μεγάλου λευκού ερωδιού. Τα μαγγρόβια νησιά της προστατεύουν επίσης τα τριαντάφυλλα, τα περιστέρια και τα καταφύγια ibis. Η περιοχή είναι ανοιχτή όλο το χρόνο και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος.

Αν ένα πάρκο δεν είναι αρκετό, επισκεφθείτε το John Pennekamp Coral Reef State Park που βρίσκεται 40 μίλια από το Biscayne στο Key Largo. Αυτό το υποθαλάσσιο πάρκο είναι επίσης προσβάσιμο από ένα σκάφος με γυάλινο δάπεδο ή από καταδύσεις. Το κρατικό πάρκο είναι ανοικτό όλο το χρόνο και προσφέρει κατασκήνωση για κάμπινγκ, μονοπάτια πεζοπορίας, χώρους για πικ-νικ και βαρκάδα.

Πληροφορίες επαφής

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: 9700 SW 328th St. Homestead, FL 33033

Τηλέφωνο: 305-230-1144

Εκδρομές με σκάφος: 305-230-1100