Η προτεραιότητα επιβίβασης της Ryanair αξίζει τα χρήματα;

Ορισμένες επιπλέον χρεώσεις της αεροπορικής εταιρείας δεν σας προσφέρουν τι μπορείτε να περιμένετε

Η επιβίβαση κατά προτεραιότητα είναι μια κοινή υπηρεσία που προσφέρονται από αεροπορικές εταιρείες με προϋπολογισμό στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ryanair . Αλλά στην περίπτωση του φημισμένου φορέα χαμηλού κόστους, όταν πληρώνετε για την υπηρεσία, μπορεί να μην πάρετε πραγματικά την υπηρεσία που ζητήσατε.

Δείτε επίσης:

Πώς λειτουργεί η προτεραιότητα επιβίβασης της Ryanair;

Όταν σας προσφέρεται προτεραιότητα επιβίβασης από τη Ryanair, η αεροπορική εταιρεία σας το φέρνει έτσι: "Θα θέλατε να είστε ένας από τους πρώτους επιβάτες που θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος;" (Ναι, οι Άγγλοι είναι τρομερό, ξέρω.)

Στις περισσότερες περιπτώσεις (δηλαδή στους αερολιμένες όπου οι επιβάτες της Ryanair επιβιβάζονται απευθείας στο αεροπλάνο από το τερματικό σταθμό), επιβάτες που έχουν πληρώσει για την προτεραιότητα επιβίβασης της Ryanair επιτρέπεται να επιβιβαστούν πρώτα στο αεροπλάνο, όπως θα περίμενε κανείς από μια τέτοια υπηρεσία.

Αλλά σε δύο αεροδρόμια στην Ισπανία ( Μάλαγα και Τενερίφη Νότια), καθώς και 17 άλλοι προορισμοί της Ryanair στην Ευρώπη (μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος της Ryanair, Stephen McNamara, αρνήθηκε να μου πει ποια είναι τα 17), δεν επιβιβάζεστε απευθείας στο αεροπλάνο τερματικό. Πρέπει να πάρετε το λεωφορείο. Πώς λοιπόν εργάζεται η Priority Boarding της Ryanair εδώ;

Όταν οι επιβάτες επιβιβάζονται με το λεωφορείο της Ryanair, αυτοί που έχουν πληρώσει για την επιβίβαση προτεραιότητας καλούνται να επιβιβαστούν πρώτα στο λεωφορείο. Πρώτα επάνω στο λεωφορείο είναι τελευταία από το λεωφορείο. Σε ένα αεροπλάνο πλήρους χωρητικότητας, αυτό σας τοποθετεί ακριβώς στο πρώτο μισό των επιβατών, αλλά είναι δύσκολο να βρεθείτε ανάμεσα στους «πρώτους» που θα επιβιβαστούν (όπως δηλώνεται όταν πληρώνετε για την υπηρεσία). Σε ένα μισό γεμάτο αεροπλάνο, μπορεί να είστε ένας από τους τελευταίους για να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο.

Δείτε επίσης: Πόσο αυστηρή είναι η πολιτική αποσκευών της Ryanair;

Τι είναι η Ryanair για τη λανθασμένη διαδικασία προτεραιότητας επιβίβασης;

Ο εκπρόσωπος της Ryanair, είχε το εξής:

"Είναι η πολιτική της Ryanair για την επιβίβαση στα αεροδρόμιά μας. Οι επιβάτες της Ryanair σήμερα" λεωφορείο "σε δύο μόνο ισπανικά αεροδρόμια, όπου δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες υπηρεσίες (Malaga και Tenerife South) Η Ryanair θα συνεχίσει να συνεργάζεται με αυτούς τους αερολιμένες για να αναπτύξει υπηρεσίες επιβίβασης με επιβίβαση, οι οποίες εξασφαλίζουν μια πιο αποτελεσματική διαδικασία επιβίβασης.Οι διαχειριστές της Ryanair στη Μάλαγα και στην Τενερίφη έχουν λάβει οδηγίες να φέρουν επιβάτες προτεραιότητας επιβίβασης στο πρώτο λεωφορείο, να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος πριν από άλλους επιβάτες. Η Ryanair δεν έχει λάβει παράπονα από οποιονδήποτε επιβάτη σε σχέση με την προτεραιότητα επιβίβασης σε αυτά τα αεροδρόμια. "

Πρώτον, δεν είναι η «πολιτική της Ryanair» που υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες επιβιβάζονται σε αεροπλάνο, αλλά στην πολιτική αερολιμένων. Αυτή δεν είναι η μόνη ευθύνη του αεροδρομίου που ισχυρίζεται η Ryanair για τη δική της - θέλουν να προτείνουν ότι η αεροπορική εταιρεία χάνει τις λιγότερες τσάντες στην Ευρώπη, όταν είναι στην πραγματικότητα τα αεροδρόμια που χειρίζονται τις αποσκευές και όχι την αεροπορική εταιρεία.

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η Ryanair ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμιά παράπονο όταν ανέκδοτα στοιχεία έχουν υποδείξει κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά, έχω στην κατοχή μου αντίγραφο επιστολής που έστειλε ένας δυσαρεστημένος επιβάτης σχετικά με το Priority Boarding, με ημερομηνία 11 ημέρες πριν από την παραπάνω αξίωση.

Όταν έκανα πιέσεις στον κ. McNamara σε ποια άλλα αεροδρόμια έκανα λεωφορεία, αρνήθηκε να συνεργαστεί, προτιμώντας να προσβάλει τα επαγγελματικά μου διαπιστευτήρια. Συνέχισε να μου λέει ότι πιστεύει ότι το γεγονός ότι οι επιβάτες πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν παίρνουν ήταν «ασήμαντο, μη θέμα».

Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι αυτό είναι μη-θέμα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των μελών του φόρουμ της ομάδας καταναλωτών .

Τι έχουν κάνει οι άλλες αεροπορικές εταιρείες για να αποφύγουν αυτό το πρόβλημα;

Προφανώς, δεν είναι ευθύνη της Ryanair ότι αυτοί οι αερολιμένες χρησιμοποιούν λεωφορεία για να φτάσουν στα αεροπλάνα. Και, φυσικά, άλλες αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Τι κάνουν λοιπόν; η εκπρόσωπος της easyJet, Samantha Day, είχε το εξής:

"Όταν χρησιμοποιείται λεωφορείο, η διαδικασία μας είναι είτε να στείλουμε πρώτα το λεωφορείο με τα ταχύτερα αεροσκάφη και τα αεροσκάφη προτεραιότητας στο αεροσκάφος, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς οι αριθμοί είναι μικρόι, η διαδικασία είναι να στείλει το SB [Speedy Boarders] PB [Προτεραιότητα Boarders] στο μπροστινό μέρος του προπονητή, αυτές οι πόρτες ανοίγουν πρώτα, έτσι ώστε να επιβιβαστούν πρώτα στο αεροσκάφος. "

Απλή λύση, ε; Ο εκπρόσωπος της Ryanair αρνείται τώρα να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και έτσι δεν μπορώ να λάβω απάντηση από αυτούς σχετικά με αυτό. Αλλά είμαι βέβαιος ότι διαβάζουν, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν τελικά το προβάδισμα της easyJet.

Πώς να πάρετε την προτεραιότητα επιβίβασης της Ryanair χωρίς να πληρώσετε για αυτό

Τα παρακάτω λειτουργούν μόνο εάν επιβιβάζεστε σε αεροπλάνο της Ryanair χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία λεωφορείου λεωφορείου (όπως στη Μάλαγα, στη Νότια Τενερίφη και στα 17 άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης που η Ryanair αρνείται να κατονομάσει).

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, πρώτα στο πρώτο λεωφορείο (σχεδόν σίγουρα) σημαίνει το τελευταίο. Ομοίως, το τελευταίο στο δεύτερο λεωφορείο σημαίνει πρώτα απ 'αυτό. Η διαφορά ανάμεσα στο τελευταίο από το πρώτο λεωφορείο και το πρώτο από το δεύτερο λεωφορείο είναι ελάχιστο - σίγουρα μόνο μερικοί άνθρωποι.

Επομένως, αν περιμένετε μέχρι το τέλος της γραμμής για να φτάσετε στο δεύτερο λεωφορείο, θα πάρετε πραγματικά στο αεροπλάνο μόνο οριακά πίσω από εκείνους που έχουν πληρώσει για το προνόμιο, εξοικονομώντας έτσι χρήματα.

Αυτό δεν σας φτάνει στο μπροστινό μέρος της γραμμής, όπως η προτεραιότητα επιβίβασης υποτίθεται ότι θα σας πάρει, αλλά η πληρωμή για την υπηρεσία δεν θα επιτευχθεί αυτό για σας ούτε. Με το να είναι το πρώτο από το δεύτερο λεωφορείο, θα πρέπει να μπορείτε να καθίσετε με το υπόλοιπο κόμμα σας, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος είναι το αεροπλάνο.