Πόσο αυστηρή είναι η αποζημίωση αποσκευών της Ryanair;

Είμαστε όλοι εκεί: γεμάτο βιασύνη, σπεύδοντας προς το αεροδρόμιο, γεμίζοντας τη μεταφορά μας όσο το δυνατόν περισσότερο και προσευχόμενος το εκρηκτικό περιεχόμενό της, παραβλέπεται με θαυμασμό από τους ανθρώπους που κάνουν check-in στην πύλη της αεροπορικής εταιρείας. Τις περισσότερες φορές, είστε κολλημένοι είτε πληρώνετε κάποια γελοία αμοιβή, είτε ανακατασκευάζετε φρικαρά τις αποσκευές σας στο πάτωμα του αεροδρομίου, εκτρέποντας την κρίση των συνοδών σας από τους συνοδούς σας επιβάτες.

Ας ειπωθεί, πληρώνει για να έρθει προετοιμασμένη, ειδικά όταν πετούν Ryanair . Η δημοφιλής αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού έχει ένα από τα πιο αυστηρά δικαιώματα αποσκευών στην Ευρώπη - και μερικές φορές, ακόμη και αν τηρείτε τους κανόνες τους, ίσως εξακολουθείτε να τιμωρείτε για μικροσκοπικές παραβιάσεις.

Ευτυχώς, μια μικρή έρευνα πηγαίνει πολύ μακριά, και σε αυτή τη θέση, θα σας δείξουμε βήμα προς βήμα πώς να αποφύγετε τα τέλη αποσκευών ενώ ταξιδεύετε με τη Ryanair. Μπορείτε επίσης να δείτε πώς οι κανόνες των αποζημιώσεων αποσκευών τους συγκρίνονται με άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες εδώ . Προσέξτε τις προειδοποιήσεις μας, για να μην αρνείταιτε !

Το μέγεθος είναι όλα

Το πρότυπο επιτρεπόμενων αποσκευών της IATA (International Air Transport Association) είναι 56cm x 45cm x 25cm (22 "x 17.7" x 9.8 "), αλλά η Ryanair επιτρέπει μόνο 55cm x 40cm x 20cm (21.6" x 15.7 "x 7.8"). Αυτό σημαίνει ότι η τσάντα που ενδεχομένως έχετε χρησιμοποιήσει για την easyJet ή τη British Airways δεν θα επιτρέπεται σε πτήση Ryanair.

Για μικρότερη δυσκολία, μεταφέρετε ένα σκληρό δίσκο

Όπως δείχνουν αυτές οι εικόνες, μερικές φορές ακόμη και όταν οι χειραποσκευές σας πληρούν τις απαιτήσεις μεγέθους, το προσωπικό του αεροδρομίου σας χρεώνει ακόμα για τις υπερμεγέθης χειραποσκευές.

Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα στα αριστερά, αυτός ο άνθρωπος έβαλε τις αποσκευές του στο μεταλλικό σκελετό χωρίς κανένα πρόβλημα. Και στη συνέχεια, στην εικόνα στα δεξιά, τον βλέπετε να περιμένει να πληρώσει για "υπερμεγέθη αποσκευές".

Γιατί; Η τσάντα του είναι φτιαγμένη από μαλακό υλικό και χαλάει όταν στέκεται όρθιος. Έπρεπε να σφίξει την τσάντα για να ταιριάζει, κάτι που κρίθηκε απαράδεκτο.

Ωστόσο, η σακούλα έχει σαφώς το σωστό μέγεθος και δεν έχει υπερπληρωθεί.

Μια λύση θα ήταν να αγοράσετε μια σκληρή θήκη, η οποία (αν ξεκινά στα όρια μεγέθους της Ryanair) θα ταιριάζει πάντα στο μεταλλικό σκελετό, ανεξάρτητα από το πόσο γεμάτο είναι. Αλλά αυτά ζυγίζουν περισσότερο, τρώγοντας δραστικά το επίδομά σας των 10 κιλών. Η αγαπημένη μας μικρή συμβουλή είναι να ερευνήσουμε τις καλύτερες τσάντες για πτήσεις της Ryanair , οι οποίες θα σας προσφέρουν τις πιο έξυπνες αποσκευές για να αποφύγετε τυχαίες χρεώσεις στο ταξίδι σας.

Έρευνα, Έρευνα, Έρευνα!

Η Ryanair έχει τη φήμη ότι είναι η φθηνότερη αεροπορική εταιρεία διαθέσιμη στην Ευρώπη, αλλά δεν γνωρίζετε ποτέ μέχρι να ελέγξετε τις ημερομηνίες ταξιδιού σας και να δείτε τι είδους προσφορές είναι διαθέσιμες. Ποιος ξέρει, ίσως τυχερός! Μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές για τις πτήσεις προς Ισπανία μέσω Priceline και να δείτε τι είναι η λιγότερο ακριβή επιλογή.

Έχουμε επίσης βάλει μαζί ένα μικρό φύλλο εξαπατήσει για το πώς να παρακάμψει άλλες αμοιβές Ryanair και κυρώσεις: μπορείτε να το διαβάσετε εδώ .