Τι σημαίνει η αγορά της Virgin America για ταξιδιώτες της Αλάσκας

Περισσότερη εξυγίανση αεροπορικών εταιρειών

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι η εξυγίανση των αμερικανικών αερογραμμών τελείωσε - αφού οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ολοκλήρωσαν τη συγχώνευσή τους το 2015 - ανακοινώθηκε επίσημα μια νέα συμφωνία. Τόσο η Alaska Airlines με έδρα το Σιάτλ όσο και η JetBlue Airways με έδρα τη Νέα Υόρκη εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Virgin America με έδρα το Σαν Φρανσίσκο. Αλλά η Alaska Airlines κέρδισε με πρόταση να πληρώσει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την Virgin America .

Στην ανακοίνωσή της για τη συμφωνία, η Alaska Airlines δήλωσε ότι η εξαγορά της Virgin America θα της δώσει μια εκτεταμένη παρουσία στην West Coast, μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση και μια ενισχυμένη πλατφόρμα ανάπτυξης.

Η συγχώνευση παντρεύει το φρούριο και την κυριαρχία του φρουρίου της Αλάσκα στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό και την πολιτεία της Αλάσκας με το ισχυρό θεμέλιο της Virgin America στην Καλιφόρνια. Η συμφωνία θα επιτρέψει στις Alaska Airlines να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους περισσότερους από 175.000 καθημερινούς επιβάτες που ταξιδεύουν μέσα και έξω από τα αεροδρόμια της Καλιφόρνια, όπως το Σαν Φρανσίσκο Διεθνές και το Λος Άντζελες Διεθνές.

Οι πελάτες της Virgin America θα δουν εκτεταμένες πτήσεις στις αναπτυσσόμενες και σημαντικές αγορές τεχνολογίας στην Silicon Valley και το Seattle. Ένα άλλο πλεονέκτημα της συμφωνίας είναι ότι ο μεταφορέας μπορεί να αξιοποιήσει τις συχνές συνδέσεις της Alaska Airlines με διεθνείς αεροπορικές εταιρίες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια του Seattle-Tacoma International, του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από περισσότερες πτήσεις προς σημαντικές επιχειρηματικές αγορές του Ανατολικού Ακρωτηρίου σε αεροδρόμια ελεγχόμενης από χρονοθυρίδες όπως το Εθνικό Αεροδρόμιο Ronald Reagan Washington, το Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy και το αεροδρόμιο LaGuardia .

Η Virgin America ξεκίνησε αρχικά ως το πνευματικό τέκνο του ιδρυτή της Virgin Atlantic, Sir Richard Branson, το 2004. Ήθελε να φέρει το σήμα Virgin στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρότεινε τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας Virgin USA. Αλλά ο προτεινόμενος μεταφορέας έτρεξε σε πρόβλημα μετά από ερωτήσεις σχετικά με το ποιος ήταν το μεγαλύτερο μερίδιο ιδιοκτησίας.

Το αμερικανικό δίκαιο απαγορεύει στους ξένους επενδυτές να κατέχουν πάνω από 25 τοις εκατό αμερικανικού μεταφορέα. είχε επίσης πρόβλημα να βρει αμερικανούς επενδυτές.

Προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία η αεροπορική εταιρεία, στελέχη της Virgin America αναδιάρθρωσαν τον μεταφορέα, όπου οι μετοχές με δικαίωμα ψήφου κρατούνταν από εμπιστευματοδόχο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Συμφώνησαν επίσης ότι μόνο δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα προέρχονταν από τον ελεγχόμενο από την Branson Virgin Group.

Η Virgin America ανακοίνωσε παραγγελίες για αεροσκάφη τύπου Airbus A320 για το στόλο της και άρχισε να πλέει τον Αύγουστο του 2007. Μόλις άρχισε να πετάει, έγινε πολύ δημοφιλής στους ταξιδιώτες παρά το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο δίκτυο διαδρομών ή καθημερινές συχνότητες πτήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία ήταν καινοτόμος όταν ήρθε στην εμπειρία των επιβατών, καθιστώντας τον πρώτο φορέα των ΗΠΑ να προσφέρει Wi-Fi σε κάθε πτήση. Άλλες υπηρεσίες επί του σκάφους περιλαμβάνουν στάνταρ και βύσματα USB σε κάθε κάθισμα, συνομιλία από κάθισμα σε κάθισμα και παράδοση φαγητού / ποτών, γκουρμέ και παραδοσιακό φαγητό και σνακ, φωτισμός ψυχρής διάθεσης και κόκκινο, σύστημα ψυχαγωγίας με ταινίες, ζωντανή τηλεόραση, παιχνίδια και μια μουσική βιβλιοθήκη. Οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε τρεις καμπίνες: Main, Main Select και First Class. Κύρια κατηγορία Επιλέξτε ταξιδιώτες να πάρει έξι επιπλέον ίντσες του χώρου για τα πόδια, πρόωρη επιβίβαση και δωρεάν επιλογή τροφίμων και ποτών.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες έχουν επαινέσει για την εξυπηρέτηση των επιβατών τους. Η Virgin America έχει ψηφιστεί ως η «Καλύτερη Εσωτερική Αεροπορική Εταιρεία» στα καλύτερα Βραβεία Ετήσιου Παγκοσμίου Κυπέλλου Travel + Leisure και στα Βραβεία Αναγνωστών του Conde Nast Traveler για τα τελευταία οκτώ συναπτά έτη. Και η Alaska Airlines έχει ταξινομηθεί "Υψηλότερη στην ικανοποίηση των πελατών μεταξύ των παραδοσιακών μεταφορέων" της JD Power για οκτώ χρόνια λειτουργίας και έχει κατατάξει τον αριθμό ένα για την επίδοση σε χρόνο έξι συνεχόμενων ετών από την FlightStats.

Η συνδυασμένη αεροπορική εταιρεία θα έχει 1.200 καθημερινές πτήσεις από κόμβους στο Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, Άνκορατζ, Αλάσκα και Πόρτλαντ, Όρεγκον. Ο στόλος θα αποτελείται από περίπου 280 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών αεροσκαφών.

Η συνδυασμένη αεροπορική εταιρεία θα παραμείνει βασισμένη στα κεντρικά γραφεία του Seattle της Alaska Airlines. με επικεφαλής τον CEO Bradley Tilden και την ηγετική του ομάδα.

Ο CEO της Virgin America, David Cush, θα συνεργαστεί με μια ομάδα μετάβασης που θα αναπτύξει ένα σχέδιο ολοκλήρωσης. Η συγχώνευση, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα δύο συμβούλια, θα εξαρτηθεί από τη λήψη ρυθμιστικής εκκαθάρισης, την έγκριση των μετόχων της Virgin America. η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 1 Ιανουαρίου 2017.