Μπορεί μια αεροπορική εταιρεία να είναι βιώσιμη; Η KLM προσπαθεί

Η KLM, η βασιλική αεροπορική εταιρεία της Ολλανδίας, είναι από το 1919. Και εδώ και 12 χρόνια, έχει καταταγεί ως η πιο βιώσιμη αεροπορική εταιρεία από τον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones. Αυτό σημαίνει ότι η KLM, η παλαιότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που λειτουργεί ακόμα με το αρχικό της όνομα, είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο ακραίες μεταφορείς του πλανήτη.

Ο διπλός στόχος της KLM για τον δεύτερο αιώνα λειτουργίας της είναι να είναι η πιο καινοτόμος και πιο βιώσιμη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.

Η εταιρεία αναζητά ενεργά τρόπους για να κάνει τα αεροπορικά ταξίδια πιο πράσινα και οι εργαζόμενοι της KLM σε κάθε τμήμα ανταμείβονται για πράσινες ιδέες και ενέργειες. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι πρωτοβουλίες της αειφορίας αυτής της αεροπορικής εταιρείας ξεπερνούν πέρα ​​από τα έντυπα εισιτήρια.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα αεροπορικά ταξίδια, τα οποία χρησιμοποιούν τόση ποσότητα καυσίμων, μπορούν πάντα να είναι βιώσιμα. Όμως η KLM προχωρά σταθερά. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο η ολλανδική αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την προσέγγιση της βιωσιμότητας την επόμενη δεκαετία ή δύο.

Το πιο σημαντικό πράγμα: Μειώστε τις εκπομπές άνθρακα

Πράσινοι ακτιβιστές θεωρούν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις αεριωθούμενες μηχανές τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη. Το διοξείδιο του άνθρακα, ή το διοξείδιο του άνθρακα, συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος, στον έντονο καιρό, στη συρρίκνωση του γλυκού νερού, στην ατμοσφαιρική ρύπανση και σε άλλα προβλήματα. Το σχέδιο δράσης της KLM για το κλίμα αντιμετωπίζει αυτές τις απειλές κατά σημείο.

Οι αεροπορικές εταιρίες μετρούν τις εκπομπές CO2 κατά την ποσότητα καυσίμου που καταναλώνεται για τη μεταφορά του βάρους και των αποσκευών κάθε επιβάτη.

Το πρόγραμμα CO2ZERO της KLM είναι σε θέση να μειώσει το CO2 του αεριωθούμενου αέρα. Το σχέδιο δράσης για το κλίμα της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες.

Η "ανανέωση του στόλου" είναι μία. Αυτό σημαίνει νεότερα, πιο αποδοτικά καύσιμα. Το Boeing 787-9 Dreamliner, που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016, χρησιμοποιεί 40% λιγότερα καύσιμα από τα αεροσκάφη συγκρίσιμου μεγέθους. Η KLM πετάει το Dreamliner σε πολυάριθμες πτήσεις μακρινών αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μεταξύ του κέντρου του Άμστερνταμ και της Βόρειας Αμερικής (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Κάλγκαρι). Ντουμπάι.

Το Dreamliner πετάει επίσης προς και από πολλές πόλεις της Ανατολικής Ασίας.

Η "λειτουργική αποδοτικότητα" είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο η KLM μειώνει την παραγωγή CO2 της μέσω πιο αποτελεσματικής συντήρησης με τζετ. Η δρομολόγηση είναι επίσης ένας παράγοντας. Τα σχέδια πτήσης της KLM έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον χρόνο που τα αεριωθούμενα αεροσκάφη τους καταναλώνουν καύσιμα στην άσφαλτο, στον αέρα και περιστρέφοντας στη γη.

Κρατώντας δροσερό

Η KLM έχει αναπτύξει την πράσινη πρακτική της "πλύσης με νερό:" ψεκασμού με ψεκασμό των αεριωθουμένων κινητήρων της. Γνωστή στους υπαλλήλους ως "στροφή, δεν καίνε", το πλύσιμο με νερό διατηρεί τις θερμοκρασίες του κινητήρα κάτω, γεγονός που τους αναγκάζει να καίνε λιγότερα καύσιμα.

Ανάπτυξη βιοκαυσίμων

Το Biofuel, ένα υβριδικό καύσιμο αεριωθουμένων που έχει λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα, αποτελεί πολλά υποσχόμενη καινοτομία για τον κλάδο της αεροπορίας. Η KLM (μαζί με το εταιρικό της αδελφό, η Air France) έχει πρωτοπορήσει στη χρήση εναλλακτικών λύσεων πιο πράσινες από το πρότυπο καύσιμο. Η αεροπορική εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη βιοκαυσίμων και συνεργάζεται με εταιρείες που επικεντρώνονται σε αυτό.

Σήμερα η KLM εκμεταλλεύεται πολυάριθμες καθημερινές πτήσεις που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από βιοκαύσιμα, ιδιαίτερα από το Λος Άντζελες στο Λος Άντζελες και το JFK στη Νέα Υόρκη στο αεροδρόμιο της πόλης του Άμστερνταμ.

Στο αεροδρόμιο

Η KLM διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις στο αεροδρόμιο του αεροδρομίου στο Άμστερνταμ, το Schiphol (αποκαλούμενο "Skipple").

Για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο εναλλακτικές πηγές ενέργειας, με σημαντικές ενεργειακές συνεισφορές από ανεμογεννήτριες και ηλιακούς συλλέκτες. Σχεδόν όλα τα οχήματα εδάφους και φορτίου χρησιμοποιούν "κόκκινο ντίζελ", το οποίο αναμιγνύεται με βιοντίζελ και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θειώδη καυσαέρια.

Στο πλαίσιο του Schiphol, οι λειτουργίες του αεροδρομίου είναι χωρίς χαρτιά, τόσο στην εξυπηρέτηση πελατών όσο και στις πτητικές λειτουργίες. Το αεροδρόμιο είναι ηλιόλουστο, φιλόξενο και φιλικό. Με υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών, όπως σαλόνια υπνοδωματίου και εκδρομές σκυλιών, αποτελεί ένα όλο και περισσότερο ελκυστικό κόμβο για τους ταξιδιώτες. Καθώς επεκτείνεται το Schiphol, λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση του θορύβου εντός και εκτός του αεροδρομίου. Το Schiphol είναι το ιδρυτικό μέλος του Airports Going Green, ενός διεθνούς οργανισμού.

Αντιστάσεις άνθρακα

Η KLM έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα, το οποίο έχουν εμπνεύσει πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες.

"Αντιστάθμιση άνθρακα" σημαίνει απλώς ότι οι επιβάτες προσφέρουν προγράμματα συντήρησης που αντισταθμίζουν τη βλάβη που έχουν προκληθεί από την πτήση . Στην πράξη, οι "αντισταθμίσεις άνθρακα" είναι ουσιαστικά φιλανθρωπικές δωρεές, συσκευασμένες από την αεροπορική εταιρεία ή από περιβαλλοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η αγορά αντιστάθμισης μπορεί να σας βοηθήσει να αγοράσετε ένα δάσος για να το αποθηκεύσετε από την καταστροφή ή να ανασχεθήσετε δέντρα σε αποψιλωμένες περιοχές (όπως έκανε η KLM με σημαντικό τρόπο στον Παναμά) ή να αναβαθμίσετε τα μηχανήματα ενεργειακής τροφοδότησης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα προστίθενται συνήθως στην τιμή του εισιτηρίου σας, αλλά η KLM (και ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Air France και η United) επιτρέπουν στους επιβάτες να χρησιμοποιούν τα μίλια για να τα αγοράσουν. Δείτε τον οδηγό της τοποθεσίας για την αντιστάθμιση του άνθρακα για τους επιβάτες πτήσεων .

Μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Εκτός από την απελευθέρωση λιγότερων τοξινών στην ατμόσφαιρα, μπορούμε να επιλέξουμε να δημιουργήσουμε λιγότερα απόβλητα. Η KLM έχει καταστήσει τη μείωση των αποβλήτων έναν πυλώνα της πρωτοβουλίας της για την αειφορία και είναι σε καλό δρόμο να μειώσει κατά έξι μήνες την παραγωγή αποβλήτων σε σύγκριση με το 2011.

Για αυτήν την αεροπορική εταιρεία, η πρόληψη των αποβλήτων συνεπάγεται πολλές πρακτικές. Το ένα είναι κάτι που πολλοί από εμάς παρατηρούμε στη ζωή μας: όχι περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά δεν διανέμονται πλέον στην οικονομική θέση της KLM, εξοικονομώντας 50.000 λίρες χαρτιού ετησίως. Αντ 'αυτού, οι επιβάτες λεωφορείων μπορούν να διαβάσουν διάφορα τρέχοντα μέσα στην ελεύθερη εφαρμογή KLM Media.

Ανακυκλώστε τα πάντα

Η KLM δεν εκτοξεύει τίποτα που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί ή να επανατοποθετηθεί. Όποια και αν είναι τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι επιβάτες, από μαξιλάρια σε ασημικά, συλλέγονται για επαναχρησιμοποίηση εντός της KLM. Τα συστατικά του ίδιου του τζετ - από το μεταλλικό σώμα έως τα χαλιά της καμπίνας - ανακυκλώνονται ή "ανακυκλώνονται" (που σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται από κάποιον άλλο).

Δεν υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης. Το 2017, οι φοιτητές της σχολής σχεδιασμού MOAM στο Άμστερνταμ παρήγαγαν μια επίδειξη μόδας των οποίων τα ρούχα κατασκευάστηκαν από υλικό Jet KLM, συμπεριλαμβανομένων των χαλιών, των ζωνών ασφαλείας, των μαξιλαριών, των ιπποδρομιών και ακόμη και των ελαστικών.

Υπεύθυνος Αερολιμένας Catering

Τα πάντα στο δίσκο γεύματος KLM είναι ανακυκλώσιμα και αυτό που δεν τρώτε είναι κομποστοποιημένο. Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν οι κουζίνες της KLM είναι Fair Trade και βιώσιμα, από τα ψάρια που εξυπηρετούνται στο φοινικέλαιο που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα.

Πώς μπορούν οι επιβάτες της αεροπορίας να πετούν πιο πράσινοι;

Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών μπορούν να κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές.
• Πετάξτε λιγότερο αν μπορείτε: Τα τρένα είναι συχνά η πιο πράσινη επιλογή
• Αεροπορικώς πεπειραμένες αεροπορικές εταιρείες όπως KLM, Air France, JetBlue, Finnair, Αλάσκα, Qantas, Κατάρ, Εμιράτες, Cathay Pacific
• Πετάξτε απευθείας και χωρίς στάση: λιγότερα μίλια στον αέρα σημαίνει λιγότερα CO2 που παράγονται
• Μείωση της αιχμής: η λιγότερη εναέρια κυκλοφορία σημαίνει ταχύτερες πτήσεις και χαμηλότερες εκπομπές CO2
• Πετάξτε κατά τη διάρκεια της ημέρας: η ηλιακή ακτινοβολία εξουδετερώνει τα αέρια του θερμοκηπίου σε εξατμίσεις αεριωθουμένων
• Πετάξτε με λιγότερες αποσκευές: δημιουργήστε λιγότερα CO2 μόνο με συσκευασία μεταφοράς
• Πούλμαν: οι επιβάτες της οικονομίας επιβαρύνονται με μικρότερο μερίδιο των εκπομπών C02
• Αγοράστε "αντισταθμίσεις άνθρακα" από την αεροπορική σας εταιρεία: φιλανθρωπικές δωρεές σε περιβαλλοντικά έργα. Εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε ό, τι μπορούμε.