Ένας οδηγός για την αντιστάθμιση του άνθρακα

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντισταθμίσετε το αποτύπωμα άνθρακα από την πτήση

Η επιχείρηση της πτήσης δεν είναι εγγενώς "φιλική προς το περιβάλλον".

Εκτός από την εκπομπή σωματιδίων και αερίων, οι αερομεταφορείς είναι πασίγνωστες για την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θεωρούνται ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας εξασθένισης. Τοποθετήστε το μακριά από ατμούς νερού, κονιάματα, υδρογονάνθρακες και έναν μακρύ κατάλογο οξειδίων και μαύρου άνθρακα και έχετε ένα τοξικό κοκτέιλ χημικών ουσιών που ζουμίζουν στον ουρανό.

Συνοπτικά, η πτήση λαμβάνει χαμηλή βαθμολογία ως τρόπο να ταξιδέψει με βιώσιμο τρόπο.

Ενώ ο κλάδος των αερομεταφορών εργάζεται σε αεροπλάνα με βιοκαύσιμα, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από μια εμπειρία πτήσης με ουδέτερο άνθρακα. Μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη εκπέμπει 2-3 τόνους CO2 ανά άτομο.

Δεν είναι μόνο το ίδιο το αεροπλάνο που προκαλεί τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες - η εμπειρία κατά την πτήση μπορεί επίσης να συνεισφέρει πολλά απόβλητα. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν ότι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τάξης που επιλέγουν να πετάξουν, μπορούν να παίξουν στο αποτύπωμα άνθρακα σας. Οι κλάσεις Premium, όπως η Business and First, είναι τρεις και εννέα φορές (αντίστοιχα) υψηλότερες από τις πτήσεις της οικονομικής θέσης από την άποψη του αποτυπώματος άνθρακα λόγω του χώρου που αναλαμβάνουν. Όσο περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια πτήση τόσο μικρότερος είναι ο συλλογικός αντίκτυπος - αν και η πιο δυσάρεστη εμπειρία πτήσης μπορεί να είναι! Οι αυξημένες εκπομπές άνθρακα μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αναταραχή κατά την πτήση, η οποία μπορεί τελικά να προκαλέσει περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους.

Εάν είστε κάποιος που ταξιδεύει συχνά και που επίσης ενδιαφέρεται για το πώς να περιορίσει το αποτύπωμα άνθρακα, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στη διαχείριση του αντίκτυπου. Αν και ξεκινάει από το σπίτι με λιγότερη οδήγηση, με τη δημόσια συγκοινωνία και με λίγους άλλους τρόπους, τα προγράμματα αντιστάθμισης του άνθρακα είναι ο πιο άμεσος τρόπος αντιμετώπισης των εκπομπών των πτήσεων.

Τι είναι τα αντισταθμιστικά συμψηφισμού άνθρακα;

Σύμφωνα με το Terra Pass, ο συμψηφισμός άνθρακα ορίζεται ως "πιστοποιητικό που αντιπροσωπεύει τη μείωση του ενός μετρικού τόνου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής". Ουσιαστικά, τοποθετώντας το δολάριο σας σε προγράμματα ελεύθερης ή ανανεώσιμης ενέργειας, την ενέργεια, τη διαχείριση της αποψίλωσης και τις ανεμογεννήτριες, φτιάχνετε το προσωπικό σας αποτύπωμα άνθρακα ενώ πετάτε. Τα έργα αντιστάθμισης άνθρακα συμβάλλουν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου είτε με τη δέσμευση και την καταστροφή των αερίων (δέσμευση μεθανίου), την αποθήκευση τους (απομόνωση) ή την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ανανέωση).

Πού μπορώ να αγοράσω αντισταθμίσεις άνθρακα;

Υπάρχουν πολλά προγράμματα στην αγορά για να επιλέξετε από την άποψη της αγοράς. Συχνά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιες είναι οι καλύτερες και χαμηλής ποιότητας αντισταθμίσεις μπορεί να καταλήξουν να χειροτερεύσουν το πρόβλημα.

Στην περίπτωση αντισταθμίσεων με γεωργική εκμετάλλευση, είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί ότι η γη ανήκει σε πραγματικό αγρότη και όχι σε όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων. Δυστυχώς, υπάρχουν ψεύτικες εταιρείες που συλλέγουν χρήματα για προγράμματα που δεν υπάρχουν.

Υπάρχει επίσης αρκετή διαμάχη γύρω από το εάν ή όχι μερικά δολάρια μπορούν πραγματικά να αναιρέσουν τη ζημιά των πτήσεων. Η σύντομη απάντηση είναι ναι.

Ενώ η μακροπρόθεσμη απάντηση είναι να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την πτήση, εάν όλοι οι επιβάτες αγοράσουν αντισταθμίσεις άνθρακα, το συλλογικό αποτέλεσμα θα βοηθήσει. Πώς ξέρετε αν ένα πρόγραμμα είναι αξιόπιστο; Για να ξεκινήσετε, εξετάστε αν είναι εθελοντικά πιστοποιημένα χρυσά πρότυπα ή εθελοντικά πρότυπα άνθρακα. Και οι δύο είναι άριστοι δείκτες ότι έχουν περάσει από μια διαδικασία πιστοποίησης υψηλού επιπέδου. Αποθεματικό δράσης για το κλίμα (CAR είναι μια άλλη πιστοποίηση που πρέπει να αναζητήσουμε.

1) Terra Pass: Ίσως ένα από τα πιο αξιοσημείωτα προγράμματα, το Terra Pass καθιστά εύκολο για τον χρήστη να γνωρίζει ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματά του. Σας ενημερώνουν όταν ένα πρόγραμμα είναι sold out και μπορείτε ακόμη και να έρθετε σε επαφή με έναν σύμβουλο για να περάσετε τρόπους για να μεγιστοποιήσετε τον αντίκτυπό σας. Ο ιστότοπος περιλαμβάνει μια αριθμομηχανή αποτυπώματος και προσφέρει λύσεις για επιχειρήσεις που κάνουν πολλά αεροπορικά ταξίδια.

2) Atmosfair: Αυτή η γερμανική εταιρεία θέτει το πρότυπο για τη διαφάνεια. Υποσχόμαστε να παραδώσουμε σημαντικά προγράμματα αντιστάθμισης, μη αντισταθμίζοντας το "CO2 από την ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργείται χρησιμοποιώντας ορυκτά καύσιμα επειδή με την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια υπάρχει μια εναλλακτική λύση χωρίς CO2 που μπορεί ήδη να αγοραστεί". Για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να κάνουν κρουαζιέρες, μπορείτε επίσης να αγοράσετε πιστώσεις άνθρακα μέσω της Atmosfair, τις οποίες άλλες εταιρείες δεν προσφέρουν.

3) SCS Global Services: Αυτός ο ιστότοπος είναι ένας κατάλογος επαληθευμένων προγραμμάτων αντιστάθμισης άνθρακα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικεύονται στην προώθηση προγραμμάτων διαχείρισης των δασών και εργάζονται ως τρίτος οργανισμός πιστοποίησης περιβαλλοντικής και αειφορίας. Μπορείτε επίσης να δείτε έναν κατάλογο βιώσιμης αλιείας θαλασσινών και έναν πράσινο οδηγό προϊόντων. Είναι το δικό σας κατάστημα για όχι μόνο αντισταθμίσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά ένα μητρώο επιχειρήσεων που διαχειρίζονται βιώσιμα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το Hyperloop του Elon Musk ή το Solar Impulse να έχει ένα στόλο κατηγορίας αστέρων, ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας θα είναι τα προγράμματα αντισταθμίσεων άνθρακα. Επιλέξτε τις πιστώσεις άνθρακα με προσοχή, χρησιμοποιήστε τις τοπικές μεταφορές στον ταξιδιωτικό προορισμό σας όσο το δυνατόν περισσότερο και εξασκηθείτε αργά ταξίδια όπου μπορείτε και μπορείτε να είστε σίγουροι γνωρίζοντας ότι κάνετε το ρόλο σας.