Εθελοντισμός ταξιδιού για ηλικιωμένους και baby boomers

Δείτε τον κόσμο βοηθώντας άλλους

Οι εθελοντικές διακοπές, μερικές φορές αποκαλούμενες «εθελοντές» ή «εκπαιδευτικές εκδρομές,» σας προσφέρουν την ευκαιρία να δώσετε κάτι πίσω ενώ ταξιδεύετε. Όποια και αν είναι τα προσόντα σας ή τα ενδιαφέροντά σας, μπορείτε να βρείτε μια ανταμείβοντας εθελοντική εμπειρία διακοπών μέσω εθνικών και διεθνών οργανισμών. Ας δούμε προσεκτικά ορισμένες από αυτές τις ομάδες.

Ινστιτούτο Earthwatch

Το Ινστιτούτο Earthwatch συμμετέχει σε εθελοντές σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι εθελοντές εργάζονται στον τομέα αυτό με επιστήμονες, εμπειρογνώμονες σε θέματα διατήρησης και εκπαιδευτικούς σε μια μεγάλη ποικιλία αναθέσεων. Το 2007, το 38% των εθελοντών Earthwatch ήταν 50 ετών και άνω. Το Earthwatch χρηματοδοτεί έργα κάθε χρόνο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως η δημόσια υγεία, η επιστήμη της θάλασσας και η βιολογία της διατήρησης.

Μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες εθελοντισμού που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα, τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις σας για διακοπές χρησιμοποιώντας την εύχρηστη μηχανή αναζήτησης της ιστοσελίδας Earthwatch. Επειδή το Earthwatch προσφέρει μια τέτοια ποικιλία ταξιδιών, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή του ταξιδιού κάθε αποστολής. Ορισμένα ταξίδια περιλαμβάνουν καταλύματα και γεύματα, άλλα δεν το κάνουν. Τα μήκη ταξιδιού και τα επίπεδα δυσκολίας ποικίλλουν επίσης. Οι τιμές ταξιδιού δεν περιλαμβάνουν τη μεταφορά προς και από την τοποθεσία αποστολής, ούτε περιλαμβάνουν τις θεωρήσεις. Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνονται στην τιμή της αποστολής σας, εκτός εάν συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας ημέρας.

Οι αποστολές Earthwatch πραγματοποιούνται τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο των δειγμάτων φυτών στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ινστιτούτου Smithsonian στην Ουάσιγκτον, DC, ή να μετρήσετε τα δελφίνια στα ανοικτά των ακτών του ελληνικού νησιού Βόνιτσα. Εκτός εάν πρόκειται για καταδυτικό ταξίδι, δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση.

Διαπολιτισμικές λύσεις

Οι διαπολιτισμικές λύσεις δίνουν στους εθελοντές την ευκαιρία να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε εννέα χώρες. Αυτός ο διεθνής οργανισμός χορηγεί ταξίδια ποικίλου μήκους. Το πρόγραμμα Εθελοντισμός στο Εξωτερικό κυμαίνεται από δύο έως 12 εβδομάδες.

Σε ένα εθελοντικό ταξίδι διαπολιτισμικών λύσεων, θα μπορούσατε να αφιερώσετε χρόνο βοηθώντας σε ένα τοπικό ορφανοτροφείο ή βοηθώντας τους ηλικιωμένους με καθημερινές εργασίες νοικοκυριού. Οι διαπολιτισμικές λύσεις καθορίζουν το πού θα εργαστείτε με βάση τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντά σας και το μήκος ταξιδιού σας. Διατίθενται γεύματα, διαμονή και γλωσσικά μαθήματα, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για τη μεταφορά σας προς και από τον προορισμό σας. Η υπηρεσία πλυντηρίου, οι θεωρήσεις, οι ανοσοποιήσεις και οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι δική σας ευθύνη. Οι διαπολιτισμικές λύσεις παρέχουν ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση για τους εθελοντές της.

Περίπου το 10% των εθελοντών της Cross-Cultural Solutions είναι άνω των 50 ετών, σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνιών Cross-Cultural Solutions Kam Santos.

Εθελοντές διαπολιτισμικών λύσεων εργάζονται στην τοπική κοινότητα για τέσσερις ή πέντε ώρες καθημερινά. Ξοδεύουν τα απογεύματα της ημέρας που ακολουθούν ποικίλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των διαλέξεων, των εκδρομών και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Τα Σαββατοκύριακα και κάποια απογεύματα και βραδιές διατίθενται για ελεύθερο χρόνο.

Ο Santos λέει ότι πολλοί εθελοντές επιλέγουν να ταξιδέψουν στη χώρα υποδοχής τους ή να εξερευνήσουν την περιοχή.

Επειδή οι εθελοντές διαπολιτισμικών λύσεων εργάζονται σε πολλές χώρες, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά όλες τις πτυχές του ταξιδιού σας προτού επιφυλάξετε ένα χώρο. Ορισμένα από τα καταλύματα "Home-Base" βρίσκονται σε περιοχές όπου το ζεστό νερό ή ο ηλεκτρισμός δεν επαρκούν. Ιδιωτικά δωμάτια δεν είναι διαθέσιμα. Φυσικά, ζώντας όπως οι ντόπιοι - ή κοντά σε αυτό, ούτως ή άλλως - είναι μέρος του τι εθελοντικό ταξίδι είναι όλο.

Habitat for Humanity International

Το Habitat for Humanity International, χριστιανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με θυγατρικές σε περισσότερες από 90 χώρες, είναι αφιερωμένο στην παροχή οικονομικά προσιτής στέγης σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Οι οικογένειες των συνεργατών πρέπει να θέτουν ένα ελάχιστο αριθμό ωρών εργασίας, που ονομάζεται «equity ιδρώτα», προς την κατασκευή της κατοικίας τους.

Ομάδες εθελοντών, που διοικούνται από εκπαιδευμένους ηγέτες πληρώματος, εργάζονται για εργασίες οικοδόμησης.

Το Habitat προσφέρει πολλά διαφορετικά είδη προγραμμάτων εθελοντισμού. Το RV Care-a-Vanners της Habitat, για παράδειγμα, φέρνει τους RVs τους σε όλη τη χώρα. Η RV Care-a-Vanners δαπανά δύο εβδομάδες για εργασίες κατασκευής κατοικιών. Habitat παρέχει χαμηλού κόστους συνδέσεις RV για τους εθελοντές. Όπως και με όλες τις ευκαιρίες οικοδόμησης Habitat, το μόνο που χρειάζεται να φέρετε είναι ένα σύνολο προσωπικών εργαλείων χειρός, παπούτσια εργασίας, γάντια και μια καρδιά πρόθυμη. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα για την κατασκευή κατοικίας. ο ηγέτης πληρώματος του Habitat θα σας δείξει τι να κάνετε.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε να χτίσετε σπίτια μακριά από το σπίτι, το Habitat προσφέρει ταξίδια στο Global Village για χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Σε ένα ταξίδι στο Global Village, θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας βοηθώντας να χτίσετε σπίτια, αλλά θα έχετε χρόνο για ταξίδια και / ή τοπικά αξιοθέατα. Τα έξοδα ταξιδιού του Global Village περιλαμβάνουν διαμονή, γεύματα, υπηρεσίες εδάφους και ασφάλιση. Η μεταφορά προς και από τη χώρα προορισμού σας δεν συμπεριλαμβάνεται. ( Συμβουλή: Οι συμμετέχοντες στο Global Village πρέπει να έχουν καλή σωματική υγεία.)

Ένας άλλος τρόπος να βοηθήσετε σε ένα έργο Habitat σε βραχυπρόθεσμη βάση είναι να έλθετε σε επαφή με μια τοπική θυγατρική Habitat for Humanity και να ζητήσετε να συμμετάσχετε σε μια οικοδόμηση για λίγες μέρες. Το Habitat for Humanity υποστηρίζει επίσης τοπικές εκδηλώσεις Γυναίκων Κατασκευών και Βετεράνων.