Όλα για τις θαλάσσιες χελώνες στη Γουατεμάλα

Η Γουατεμάλα είναι μια μικρή χώρα στην Κεντρική Αμερική που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι φιλοξενούμε εκατοντάδες εκπληκτικούς Αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια, μια μικρή και ζεστή Colonial City (La Antigua) και το γεγονός ότι υπάρχουν τόνοι βουνών και ηφαιστείων που καλύπτονται από πυκνά δάση και διαιρείται από ποτάμια που μπορούμε να εξερευνήσουμε.

Μπορεί επίσης να το γνωρίζετε ως ένα μέρος όπου εξακολουθούν να ασκούνται ορισμένες από τις αρχαίες παραδόσεις των Μάγια, για πολύχρωμες εορταστικές εκδηλώσεις όπως η Μεγάλη εβδομάδα ή η μέρα των νεκρών. Ή ίσως ακούσατε ότι είναι ένα καλό μέρος για να μάθουν ισπανικά σε μια καλή τιμή.

Όλοι αυτοί είναι αληθινοί, όμως, υπάρχει μια περιοχή της χώρας στην οποία πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν προσοχή στην ακτή του Ειρηνικού, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχει λευκές αμμώδεις παραλίες, μεγάλα θέρετρα και ήρεμα νερά. Οι λίγοι που το επισκέπτονται είναι ντόπιοι που αναζητούν ένα καλό πάρτυ ή ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν τα τεράστια κύματα.

Ένα πράγμα που ακόμη λιγότεροι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι η ακτή του Ειρηνικού της Γουατεμάλας είναι επίσης ο τόπος φωλεοποίησης για τρία είδη θαλάσσιων χελωνών που απειλούνται με εξαφάνιση. Είναι, μάλιστα, ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο που λαμβάνει τόσα πολλά είδη. Επιπλέον, αυτές οι χελώνες είναι εξαιρετικά σημαντικές για τη διατήρηση των θαλάσσιων ενδιαιτημάτων.

Γι 'αυτό ένας κόσμος των ντόπιων και των επισκεπτών άρχισε να συγκεντρώνεται για να προστατεύσει τις φωλιές από ανθρώπους που παίρνουν τα αυγά για να τα πουλήσουν. Υπάρχουν τώρα ορισμένα κέντρα διάσωσης στην περιοχή που εργάζονται σκληρά για να αυξήσουν τον αριθμό των χελωνών που επανέρχονται κάθε χρόνο για να βάζουν τα αυγά τους όχι μόνο στην ακτή της Γουατεμάλας αλλά και στην υπόλοιπη ακτή του Ειρηνικού της Κεντρικής Αμερικής.

Αλλά προτού να πηδήξουμε και να αρχίσουμε να μιλάμε για τους διαφορετικούς οργανισμούς που κάνουν αυτό το έργο και προσφέροντας ξεναγήσεις απελευθέρωσης χελώνας, μπορείτε να μάθετε για τις χελώνες που μπορεί να αντιμετωπίσετε εάν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου φωλεοποίησης.