Νέα αίθουσα της Νέας Υόρκης

Η Νέα Υόρκη αίθουσα της επιστήμης στο Queens, Νέα Υόρκη, είναι ένα διαδραστικό παιδικό μουσείο επιστήμης. Είναι ένα διασκεδαστικό απόγευμα για παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών. Οι έφηβοι και οι ηλικιωμένοι μπορούν να πάρουν ένα λάκτισμα από τους πυραύλους της NASA έξω από το μουσείο, αλλά δεν ενοχλούν αν δεν έχετε τα παιδιά στη ρυμούλκηση. Το μουσείο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του πάρκου Flushing Meadows Corona (στην πλευρά της Corona) και είναι εύκολα προσβάσιμο με το αυτοκίνητο ή το μετρό.

Εκθέματα και εισδοχή

Το μουσείο επικεντρώνεται σε διαδραστικά μαθήματα εκμάθησης. Μερικοί είναι ευθεία επιστήμη και μαθηματικά. Άλλοι, όπως το μίνι-χρυσό Rocket Park, υπογραμμίζουν το μέρος διασκέδασης λίγο περισσότερο. Η έκθεση Mathematica σχεδιάστηκε για την IBM από τους Charles και Ray Eames. Ελέγξτε το πρόγραμμα για διαδηλώσεις που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο μουσείο. Πάρτε εκεί νωρίς την ημέρα αν μπορείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια των εβδομάδων σχολικών διακοπών.

Ελέγξτε την ιστοσελίδα του μουσείου για ανοιχτές ώρες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων.

Να πάρει εκεί

Οδηγίες οδήγησης και στάθμευση

Οι Ρόκετς

Υπάρχουν δύο ρουκέτες που εμφανίζονται στην υπαίθρια περιοχή του μουσείου. Πρόκειται για πυραύλους της NASA από τη δεκαετία του 1960. Αν και δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ, ήταν μέρος των διαστημικών προγραμμάτων του Mercury και Gemini. Ο ένας είναι ο Τιτάνας 2 και ο άλλος ένας Άτλας. Και οι δύο είναι περίπου 100 πόδια ψηλά. Εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στην αίθουσα της επιστήμης για την Παγκόσμια Έκθεση του 1964, όπου αποτέλεσαν πρωταρχικό ενδιαφέρον.

Οι ρουκέτες παρέμειναν στους χώρους του μουσείου μέχρι το 2001, όταν ανακαινίστηκαν. Είχαν επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου, και ο Άτλας μάλιστα είχε μολυνθεί από τερμίτες. Μετά από εκτεταμένες επισκευές και ζωγραφική, οι δύο ρουκέτες επέστρεψαν στη Corona το 2003.

Την Παγκόσμια Έκθεση και τις Αρχές του Μουσείου

Το μουσείο άνοιξε το 1964 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο Flushing Meadows. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης, το μουσείο παρέμεινε ανοιχτό μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης το 1965. Ήταν ένα από τα πρώτα διαδραστικά παιδικά μουσεία επιστημών στη χώρα. Τα εκθέματα, αν και καινοτόμα για την εποχή, ήταν πολύ μικρότερα από την παρούσα ενσάρκωση.

Το μουσείο έκλεισε τις πόρτες του το 1979 για μια μεγάλη ανακαίνιση και άνοιξε ξανά το 1986.

Από τότε η δημοτικότητα και η επιτυχία της αίθουσας συνεχίστηκαν με περαιτέρω επέκταση και ανακαίνιση.