Ένας οδηγός για πάρκα του Μανχάταν: Πάρκο Δημαρχείου

Αυτό το αιώνιο παλιό πράσινο διάστημα παρέχει το κενό στο κέντρο της πόλης

Αυτό το τριγωνικό οικόπεδο του ιστορικού χώρου του πάρκου, γεμάτο από πολυσύχναστο Civic Center του Μανχάταν (μεταξύ Broadway, Park Row και Chambers Street), προσφέρει την τέλεια δόση χρόνου διακοπής λειτουργίας από την φασαρία του Downtown, είτε βρίσκεστε στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή .

Αναζητώντας 8,8 στρέμματα πράσινων χλοοτάπητες και ευχάριστο τοπίο, το City Hall Park προτείνει την τέλεια πέρκα για να πιάσει την αναπνοή σας, ίσως όταν κατευθυνθείτε προς ή από τη γέφυρα του Μπρούκλιν (προσβάσιμη ακριβώς απέναντι από το πάρκο). να αποκαταστήσετε μετά από μια κατάστημα-μέχρι-drop-run από το αγαπημένο πολυκατάστημα Century 21 γειτονιά? ή, για να πάρετε ένα στοχαστικό διάλειμμα μετά την επίσκεψη στο απογοητευτικό κοντινό Μνημείο και / ή Μουσείο 9/11.

Το πάρκο είναι προετοιμασμένο για την παρακολούθηση των ανθρώπων . το μεσημέρι, ειδικά, γεμίζει με τους εργαζόμενους της γειτονιάς - πολλοί από αυτούς κυβερνητικοί υπάλληλοι ή μέλη επιτροπών από τα κοντινά δικαστήρια - που έρχονται να φάτε το μεσημεριανό γεύμα και να χαλαρώσετε (ποιος ξέρει, ίσως να ρίξετε μια ματιά στον ίδιο τον δήμαρχο de Blasio, λαμβάνοντας ένα διάλειμμα από το ομώνυμο Δημαρχείο του πάρκου, που βρίσκεται εντός των περιμέτρων του πάρκου). Μπορείτε επίσης να υπολογίζετε ένα γαμήλιο πάρτι ή δύο στο μείγμα, καθώς διαρρέουν από τις πολιτικές τελετές τους στο κοντινό γραφείο του City Clerk, για μερικές μετακομιδικές εκβολές κήπου. Επιπλέον, υπάρχει η συνεχής κλίση και η ροή των ποδηλατών και των πεζών που διασχίζουν τη πιο διάσημη γέφυρα της πόλης, τη Γέφυρα του Μπρούκλιν.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα κτίρια ορόσημων που περιπλανιούνται γύρω από τα σύνορα του πάρκου, όπως το κτήριο Woolworth , το Μανχάταν Municipal Building και πολλά άλλα. Ανατρέξτε σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες πληροφορίες σχετικά με το πακέτο αυτού του οδηγού για την περιβάλλουσα αρχιτεκτονική του City Hall Park.

Ένας από τους πιο ιστορικά σημαντικούς χώρους πρασίνου στην πόλη, οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να κοιτάξουν έξω για να χτυπήσουν ιστορικούς δείκτες αναρτημένους σε όλο το πάρκο (συμπεριλαμβανομένης μιας κυκλικής ταμπλέτας που απεικονίζει βασικά γεγονότα στην ιστορία του πάρκου, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του). Οι χώροι του Δημαρχείου Πάρκου έχουν δει πολλές ενσαρκώσεις.

Τα δυτικά σύνορά του χαρακτηρίζονται από ένα παλιό μονοπάτι της πατρίδας Native American (γνωστό σήμερα ως Broadway) και το πάρκο έγινε γνωστό ως "Commons" στα τέλη του 17ου αιώνα, όταν χρησιμοποιήθηκε ως κοινόχρηστος βοσκότοπος για τα ζώα.

Οι χώροι χρησίμευσαν ως χώρος ετοιμόρροπων ερειπίων του 18ου αιώνα για τους φτωχούς της πόλης και, αργότερα, στο βόρειο άκρο του πάρκου (όπου βρίσκεται σήμερα η Courtyard Tweed), ήταν το σκηνικό για ένα στρατόπεδο βρετανών στρατιωτών και φυλακή οφειλετών ( κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης, η φυλακή ελέγχεται από τους Βρετανούς για να διεξάγουν Επαναστατικούς αιχμαλώτους πολέμου, πολλοί από τους οποίους υπέκυψαν στην πείνα ή εκτελέστηκαν κοντά). Πιο γνωστό, το πάρκο χρησίμευε ως χώρος στρατιωτικής παρέλασης, όπου ο Τζορτζ Ουάσιγκτον, μαζί με τους διοικητές και τους συνταγματάρχες του συντάγματος, διάβασαν τη Δήλωση της Ανεξαρτησίας δυνατά στα στρατεύματά τους (στις 9 Ιουλίου 1776), καθώς προετοίμαζαν να πολεμήσουν τους Βρετανούς.

Το 1818 ανοίχτηκε εδώ το πρώτο μουσείο της πόλης, στο σήμερα κατεδαφισμένο κτίριο Ροτόντα (που κατετάγη το 1870).

Το πάρκο (και το κτίριο του δημαρχείου του) δηλώνει επίσης μια μακρά ιστορία συγκεντρώσεων, συγκεντρώσεων και δημόσιων εκδηλώσεων που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ιστορικό γεγονός για τους λόγους: Ο Πρόεδρος Λίνκολν έθεσε σε κατάσταση στο Δημαρχείο μετά τη δολοφονία του το 1865.

Το κεντρικό σημείο του Δημαρχείου είναι σήμερα η όμορφη γρανιτένια βρύση του (που χρονολογείται στο 1871), η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο της. Αναζητήστε ένα χάλκινο φανό με φωτισμό αερίου σε κάθε γωνία και ένα ομπρελοειδές εξάρτημα πάνω από την κεντρική κυκλική λεκάνη του. (Αυτό το σιντριβάνι αντικατέστησε την αρχική Κρήνη του Πάρκου, η οποία έφερε φρέσκο ​​νερό από το υδραγωγείο Κρότον-σε 40 μίλια βόρεια της πόλης-ένα τεχνικό κατόρθωμα της ημέρας που έκανε το ντεμπούτο του το 1842). Σχεδιασμένο από τον Jacob Wrey Mold (συν-σχεδιαστής της Σιντριβάνης Bethesda του Κεντρικού Πάρκου ), το σιντριβάνι που βλέπετε σήμερα μεταφέρθηκε στο πάρκο Crotona στο Μπρονξ το 1920, πριν αποκατασταθεί και επέστρεψε στο πάρκο του City Hall το '99 - μαζική, περίπου $ 35 εκατομμύρια αποκατάσταση πάρκου εκείνο το έτος.

Οι αρχικοί φωτισμοί του φυσικού αερίου του πάρκου αντικαταστάθηκαν από ηλεκτρικούς λαμπτήρες το 1903 - οι μεταφορικοί φανοί στυλ εποχής που ανήκουν σήμερα περιλαμβάνουν παλιομοδίτικους πόλους "πέμπτης λεωφόρου" στα πεζοδρόμια και διακοσμημένους πόλους κλουβιών κατά μήκος του κεντρικού μονοπατιού.

Περισσότεροι από δώδεκα δείκτες και μνημεία διαδίδονται σε ολόκληρο τον χώρο του πάρκου (αν και σημειώστε ότι ορισμένοι είναι κλειστοί λόγω μέτρων ασφαλείας στο κτίριο του Δημαρχείου). Αναζητήστε το χάλκινο άγαλμα του Frederick MacMonnies, ύψους 13 ποδιών, που απεικονίζει τον αποικιακό πατριώτη Nathan Hale, έναν κατάσκοπο της εποχής της αμερικανικής επανάστασης, γνωστός για τα πεθαμένα λόγια του: «Λυπάμαι μόνο που έχω μόνο μια ζωή που χάνει για τη χώρα μου». κρεμάστηκε για προδοσία από τους Βρετανούς το 1776, μόλις 21 ετών.

Ανάμεσα στους πολλούς ενδιαφέροντες ιστορικούς δείκτες είναι ένα πρόσοψη του Δημαρχείου, το οποίο εντοπίζει όπου η αρχική ανασκαφή έγινε για το πρώτο μετρό της NYC το 1900 (δυστυχώς, η πλάκα πέφτει πλέον πίσω από τους αποκλεισμούς ασφαλείας και δεν είναι πλέον ορατή στο κοινό). Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1904, ο παλιός και τώρα κλειστός (από το 1945) σταθμός του μετρό του Δημαρχείου βρίσκεται κάτω από τα πόδια του, σημειώνοντας το νότιο τερματικό της πρώτης γραμμής του μετρό της πόλης. Σχεδιάστηκε για να αποτελέσει το αναδυόμενο κομμάτι του νέου υπόγειου σιδηροδρομικού συστήματος, με φεγγίτες, πολυελαίους από ορείχαλκο, κεραμίδια Guastavino και κεραμίδια από γυαλί. Παρόλο που χρησιμοποιείται ακόμα σημείο καμπής για το τρένο 6, είναι διαφορετικά ένας σταθμός φαντασμάτων - αν και τα μέλη του Μουσείου της Νέας Υόρκης μπορούν να εγγραφούν για περιστασιακές περιηγήσεις για να δουν από πρώτο χέρι το εντυπωσιακό υπόγειο υπόλειμμα.