Πέρα από το βόειο κρέας ή κοτόπουλο: Μια Peek μέσα στην κουζίνα πτήσης των Εμιράτων

Βασισμένη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, η κουζίνα Emirates Flight Catering χειρίζεται τα τρόφιμα και τα ποτά των αεροπορικών εταιρειών, των σαλόνια με premium αεροδρόμιο και των VIP private jets. Με προσωπικό άνω των 10.000 εργαζομένων, ετοιμάζει 180.000 γεύματα την ημέρα σε περισσότερους από 130 πελάτες αεροπορικών εταιρειών.

Ο Joost Heymeijer είναι ο ανώτερος αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας για τις υπηρεσίες τροφοδοσίας και πτήσης. Η πτήση Emirates 'Flight Catering, με κόστος 159 εκατομμυρίων δολαρίων, άνοιξε τον Αύγουστο του 2007.

"Το Emirates διαθέτει μια 24ωρη κουζίνα με περισσότερους από 650 αρχιμάγειρες στο Ντουμπάι, οι οποίοι χτυπάνε 12.450 συνταγές", δήλωσε ο Heymeijer. "Η λεπτώς συντονισμένη λειτουργία εξυπηρετεί 255 πτήσεις ημερησίως με αυθεντικές τοπικές κουζίνες δίνοντας στους πελάτες μια γεύση από τον προορισμό που πρόκειται να κάνουν. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται επίσης στενά με 25 συνεργάτες τροφοδοσίας σε όλο τον κόσμο για την παροχή της ίδιας ποιότητας τροφίμων για τις πτήσεις της στο Ντουμπάι. "

Η πτήση Emirates Flight Catering παρείχε σχεδόν 60 εκατομμύρια δρομολόγια πτήσης το 2016, δίνοντας την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια στην πρώτη, την επιχειρηματική και την οικονομική θέση. "Η φιλοξενία για περισσότερους από 55 εκατομμύρια υπαίθριους επισκέπτες το χρόνο ταξιδεύοντας από και προς 144 πόλεις σε έξι ηπείρους, κανείς δεν καταλαβαίνει τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις καλύτερα από την Emirates, καθώς εξυπηρετεί κουζίνα εμπνευσμένη από τον προορισμό του μεγαλύτερου αεροπορικού εστιατορίου στον κόσμο", δήλωσε ο Heymeijer.

Σε αντίθεση με πολλές αεροπορικές εταιρείες, η Emirates δεν έχει πρόγραμμα διασημότητας σεφ.

"Ωστόσο, έχουμε εξαιρετικά ταλαντούχους σεφ από διαφορετικές εθνικότητες ως μέρος της ομάδας τροφοδοσίας μας. Σχεδιάζουν μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες και τοπικές κουζίνες για εμάς ", δήλωσε ο Heymeijer. "Έχουμε έξι τοπικούς διαχειριστές τροφοδοσίας, ο καθένας ψάχνει για ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου. Έχουν πλούσια εμπειρία και επιτυγχάνουν τους ίδιους τους σεφ, οι οποίοι κατανοούν τις προκλήσεις των μαζικών αριθμών και της αεροπορικής βιομηχανίας. "

Οι επιβάτες πρώτης κατηγορίας μπορούν να παραγγείλουν ένα à la carte γεύματα πολλαπλών πιάτων που δημιουργήθηκαν από κορυφαίους διεθνείς σεφ από ένα εκτενές μενού, δήλωσε ο Heymeijer. "Το μενού είναι σε παραγγελία και μια παραγγελία μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης", είπε. "Ένα πλήρες φάσμα ποτών, αλκοολούχων και μη αλκοολούχων, διατίθεται δωρεάν."

Για τους επιβάτες επιχειρηματικής τάξης , το μεσημεριανό και το δείπνο είναι γεύματα πέντε πιάτων. "Ένα πλήρες φάσμα ποτών, αλκοολούχων και μη αλκοολούχων, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας και του vintage Port, είναι διαθέσιμο σε δωρεάν βάση", δήλωσε. "Τα ζεστά και κρύα σνακ, όπως καναπεδάκια, σάντουιτς, μπορούν επίσης να βρεθούν στο σαλόνι του ξενοδοχείου".

Το μενού για τους επιβάτες Economy Class περιλαμβάνει ένα μίζα, μια επιλογή από δύο κύρια πιάτα, επιδόρπιο, τυρί, μπισκότα και σοκολάτες. Μια πλήρης ποικιλία από ποτά, αλκοολούχα και μη αλκοολούχα, διατίθενται δωρεάν - προσφέρεται δωρεάν κόκκινα και λευκά κρασιά και διατίθεται σαμπάνια σε σταθερή τιμή.

Σε διεθνείς μακρινές πτήσεις και σε περιφερειακές διαδρομές σε κοντινούς προορισμούς στον Κόλπο, τα μενού αλλάζονται κάθε μήνα, δήλωσε ο Heymeijer. "Τα μενού σχεδιάζονται από τους περιφερειακούς διαχειριστές τροφοδοσίας και την ομάδα ανάπτυξης ιδεών που επισκέπτονται εκθεσιακούς χώρους για να δημιουργήσουν δείγματα και γεύση πιάτα που διαθέτουν τακτικά σε τακτική βάση", δήλωσε.

"Προβλέπονται μενού για κάθε μεμονωμένη διαδρομή για να εξασφαλιστεί ότι τα γεύματα που εξυπηρετούνται είναι κατάλληλα για τον προορισμό. Περνάμε τα μενού σε τέσσερις κύκλους κάθε χρόνο, οι οποίοι στη συνέχεια επαναλαμβάνονται για τους επόμενους μήνες. "

Το Emirates είναι εμπνευσμένο από το πλήθος των στυλ κουζίνας σε όλο τον κόσμο και γενικά προσπαθεί να δουλέψει σε τοπικές γεύσεις των προορισμών που πετάει. "Είτε πρόκειται για κάρυ από την Ινδία είτε για σούσι από την Ιαπωνία, προσπαθούμε πάντα να μάθουμε από τους ντόπιους. Οι πελάτες μας προσβλέπουν επίσης να βιώσουν την τοπική κουλτούρα μέσα από τα τρόφιμά τους που βρίσκονται μαζί μας », δήλωσε ο Heymeijer. "Δεν διαφοροποιούμε μόνο από περιοχή σε περιοχή αλλά και από πόλη σε πόλη. Για παράδειγμα, στις ινδικές μας διαδρομές - έχουμε βελτιώσει τα μενού μας στους 10 προορισμούς μας στην Ινδία που αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις των πελατών ενός συγκεκριμένου προορισμού ή πόλης.

Και καθώς τα τρόφιμα προσελκύουν το συναίσθημα, μας αρέσει να έχουμε αυτή τη σύνδεση με τους πελάτες μας μέσω της προσφοράς τροφίμων μας. "

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια επιλογή από γεύματα για να ταιριάζει σε ειδικές ιατρικές, διαιτητικές και θρησκευτικές απαιτήσεις, οι οποίες πρέπει να κρατηθούν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από μια πτήση, δήλωσε ο Heymeijer. "Και τα ειδικά και μη ειδικά γεύματά μας έχουν την ίδια προσοχή και γευστική εμπειρία", είπε.

Προσφέρει επίσης ένα ευρύ φάσμα ειδικών γευμάτων για βρέφη και παιδιά. "Για παιδιά ηλικίας από δύο έως δώδεκα ετών, προσφέρουμε τα αγαπημένα παιδιά των δοκιμασμένων, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών για χορτοφάγους", δήλωσε ο Heymeijer. "Για τα μωρά, ενώ συμβουλεύουμε τους γονείς των μωρών να μεταφέρουν τρόφιμα που είναι εξοικειωμένα και προτιμούνται από τα μωρά τους, είναι διαθέσιμη μια επιλογή από ιδιόκτητες μάρκες παρασκευασμένων γευμάτων για βρέφη στις πτήσεις της Emirates. Πρέπει όλοι να κλείσουν τουλάχιστον 24 ώρες πριν από μια πτήση. "

Περπατώντας γύρω

Η Emirates διαθέτει επτά σαλόνια στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και άλλα 34 ειδικά σαλόνια σε αεροδρόμια παγκοσμίως, δήλωσε ο Heymeijer. "Οι επιβάτες που φτάνουν σε ένα από τα ειδικά σαλόνια του Emirates σε όλο τον κόσμο έχουν μια επιλογή από διεθνή φαγητά και ποτά από την πλήρη υπηρεσία bar και το μεγάλο μπουφέ", δήλωσε.

Οι πρόωροι νεκροί μπορούν να απολαύσουν πρωινό, ενώ αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από την Αραβική, την Άπω Ανατολή, τη δυτική ή χορτοφαγική κουζίνα, δήλωσε ο Heymeijer. "Μια σειρά από επιδόρπια είναι επίσης διαθέσιμα για όσους έχουν ένα γλυκό δόντι", είπε. "Οι κουζίνες μας είναι ποικίλες και τείνουμε να έχουμε ένα συνδυασμό τοπικών και διεθνών γεύσεων. Το μενού μας αλλάζει κάθε μήνα. "

Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει επίσης μια καλή επιλογή από καταπληκτικά κρασιά και σαμπάνιες στα σαλόνια της, μαζί με κοκτέιλ, δήλωσε ο Heymeijer. "Στο σαλόνι του Emirates First Class στο Ντουμπάι, έχουμε ένα κελάρι κρασιών Le Clos που πωλεί τα καλύτερα κρασιά και τα πολυτελή ποτά".

Τον Οκτώβριο του 2016, η Emirates παρουσίασε ένα ανακαινισμένο Business Class Lounge στο αεροδρόμιο του αεροδρομίου του Ντουμπάι που διαθέτει τρεις ξεχωριστές περιοχές. "Οι τελευταίες έννοιες τροφίμων και ποτών καλύπτουν ποικίλες γεύσεις και περιλαμβάνουν μια εμπειρία barista σε συνεργασία με την Costa Coffee, ένα κέντρο υγείας με νερό Voss που διαθέτει πιο υγιεινές επιλογές και ένα αποκλειστικό σαλόνι σαμπάνιας Moët & Chandon - το πρώτο σαλόνι να βρίσκεται σε ένα αεροδρόμιο ", δήλωσε ο Heymeijer.

Η Emirates παρέχει επίσης υπηρεσίες φαγητού και ποτών στην πλειονότητα των σαλόνια της φιλοξενίας των αερογραμμών που βρίσκονται στους διαγωνισμούς του Διεθνούς Αερολιμένα του Ντουμπάι. Περιλαμβάνουν την Gulf Air, την Air France / KLM, τη British Airways, το Senator Lounge της Lufthansa και το Star Alliance και το σαλόνι Skyteam.

Ελεγχος ποιότητας

Η Emirates έχει διενεργήσει διάφορους ελέγχους για να εξασφαλίσει ομαλές λειτουργίες και σταθερά υψηλά πρότυπα στην κουζίνα Flight Catering 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, δήλωσε ο Heymeijer.

"Το πλήρωμα του πλοίου καταρτίζει αναφορές για την τροφοδοσία στο τέλος κάθε πτήσης, παρέχοντας στους διαχειριστές τοπικών τροφοδοσίας της αεροπορικής εταιρείας βασικά σχόλια των πελατών", δήλωσε ο Heymeijer. "Οι διευθυντές πραγματοποιούν καθημερινές συναντήσεις όπου οι εκθέσεις από όλες τις πτήσεις εξετάζονται λεπτομερώς, έτσι ώστε τα ζητήματα ανησυχίας να ενεργήσουν αμέσως. "Οι σωστές θερμοκρασίες των τροφίμων είναι απαραίτητες για την επιτυχή τροφοδοσία των πτηνών από την προετοιμασία μέχρι την παράδοση, επομένως όλα τα έτοιμα τρόφιμα φτάνουν στη σωστή θερμοκρασία σε κανονικούς φούρνους μεταφοράς και το πλήρωμα θαλάμου επιβατών σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και χρονοδιαγράμματα", δήλωσε ο Heymeijer. "Η Emirates διαθέτει το δικό της state-of-the-art κολέγιο κατάρτισης όπου η σωστή προετοιμασία και παράδοση των τροφίμων είναι το κλειδί."

"Τα υπέροχα φαγητά και τα ποτά αποτελούν βασικό κομμάτι της εμπειρίας των Εμιράτων, αφού καλύπτουμε πολλά γούστα και προτιμήσεις", δήλωσε ο Heymeijer. "Η μεγάλη ποικιλία των εθνικοτήτων του πληρώματος θαλάμου επιβατών, που αριθμούν πλέον από 130, παρέχει πολύτιμη συμβολή στα μενού, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει πάντα μια επιλογή κατάλληλη για όλους τους επιβάτες», εξήγησε. "Παρέχεται πάντα ισορροπημένη υπηρεσία γεύματος ή αναψυκτικού, ακόμη και σε πτήσεις μικρών αποστάσεων".

Οι αρχιμάγειρες της Emirates ξεκινούν με την απλή φιλοσοφία ότι τα συστατικά που συνθέτουν ένα πιάτο πρέπει να είναι τέλεια. "Δεν έχει νόημα να έχουμε μια μεγάλη συνταγή εάν η ποιότητα των συστατικών δεν είναι σωστή", δήλωσε ο Heymeijer. "Ως εκ τούτου, οι σεφ μας ξοδεύουν πολύ χρόνο προμηθεύοντας μερικές από τις καλύτερες πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν γευστικά γεύματα. Γνωρίζουμε επίσης ότι η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εξαιρετικά σημαντική, συνεπώς επανεξετάζουμε διαρκώς τι έχουμε κάνει. ελέγχοντας κάθε γεύμα που γίνεται στο αεροσκάφος μας πολλές φορές, για να βεβαιωθείτε ότι είναι τέλειο. "

Εκτός από τη συνεργασία με την αφοσιωμένη ομάδα της Emirates, η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται επίσης στενά με τοπικούς προμηθευτές και προμηθευτές που μοιράζονται το ίδιο ήθος για να εξασφαλίσουν ότι ανταποκρίνονται στα πρότυπά μας, δήλωσε ο Heymeijer. "Με μια κοσμοπολίτικη πελατειακή βάση, εξασφαλίζουμε πάντα ότι υπάρχει κάτι που ταιριάζει σε όλους, προσφέροντας τόσο τοπικές όσο και διεθνείς επιλογές", δήλωσε.

"Προσφέρουμε αυθεντικές κουζίνες από χώρες που προέρχονται από τους πελάτες μας από και προς τα μέρη που ταξιδεύουν. Είμαστε η μόνη αεροπορική εταιρεία που διαθέτει τρόφιμα από κάθε περιοχή στην οποία πετάμε », δήλωσε ο Heymeijer. "Στην Ιαπωνία, όχι μόνο προσφέρουμε αυθεντικό ιαπωνικό φαγητό αλλά και αυθεντικά σκεύη, μαχαιροπίρουνα και σετ τσαγιού για να εξασφαλίσουμε μια απαράμιλλη εμπειρία στο φαγητό".