Τι είναι το Sushi: Η όχι τόσο ασήμαντη αλήθεια

Η ιστορία πίσω από ένα αγαπημένο Ιαπωνικό Delicacy

Το σούσι είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι καταλαβαίνουν τι είναι αυτό το πιάτο τεχνικά. Το Sushi δεν είναι το ίδιο με το ωμό ψάρι, για παράδειγμα. Αντίθετα, τα ωμά ψάρια, γνωστά ως sashimi στα Ιαπωνικά, είναι το πιο δημοφιλές συστατικό στο σούσι.

Μπορεί να εκπλήξει τους Δυτικούς για να διαπιστώσει ότι ο όρος σούσι αναφέρεται στην πραγματικότητα σε τρόφιμα που χρησιμοποιούν ένα είδος ρυζιού με ξύδι, όχι μόνο το τυλιγμένο ρύζι και ποικιλία φυκιών που βλέπουμε στις περισσότερες εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία ή απλά θέλετε να μάθετε περισσότερα για την κουζίνα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε τους διαφορετικούς τύπους σούσι και να προετοιμάσετε τις γεύσεις σας για μερικές πραγματικές ιαπωνικές λιχουδιές.

Οι διαφορετικοί τύποι σούσι

Υπάρχουν διάφορα είδη σούσι, καθιστώντας το ένα ελκυστικό φαγητό σε ανθρώπους με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων. Μία μορφή σούσι, nigiri-zushi, είναι χέρι-πιεσμένο αναχώματα του ρυζιού με ένα dab of wasabi και μέρη των διαφόρων συστατικών στην κορυφή. Τα δημοφιλή nigiri-zushi περιλαμβάνουν maguro (τόνο), toro (κοιλιά του τόνου), hamachi (yellowtail), και ebi (γαρίδα).

Τα Maki-zushi είναι ροδέλες σούσι τυλιγμένες με φύκια nori, όπως tekkamaki (κυλίνδρους τόνου) και kapapamaki (ροκανίδια αγγουριού). Αυτοί οι κύλινδροι ονομάζονται επίσης norimaki. Επιπλέον, το inari-zushi είναι τα τηγανητά σακουλάκια tofu γεμισμένα με ρύζι σούσι, τα οποία είναι καφέ και ωοειδούς σχήματος. και chirashi-zushi είναι σούσι σερβίρεται σε ένα πιάτο ή μπολ με διαφορετικά συστατικά πάνω από το ρύζι.

Τα βασικά καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στο σούσι είναι σάλτσα σόγιας και wasabi (ιαπωνικό χρένο). Η σάλτσα σόγιας χρησιμοποιείται ως σάλτσα βυρσοδεψίας και το wasabi τοποθετείται σε nigiri-zushi και μπορεί επίσης να αναμιχθεί με σάλτσα σόγιας για εμβάπτιση. Επίσης, το επιτραπέζιο τζίντζερ που ονομάζεται γκάρι σερβίρεται συνήθως με σούσι ενώ το πράσινο τσάι (άγαρ) είναι το καλύτερο ποτό για ζευγάρωμα με σούσι.

Πού να πάρετε αυθεντικό ιαπωνικό Sushi

Στα παραδοσιακά εστιατόρια σούσι στην Ιαπωνία, το σούσι μπορεί να είναι ακριβό ανάλογα με το τι τρώτε, αλλά αυτά τα εστιατόρια μπορούν να βρεθούν σε όλη τη χώρα. Εδώ μπορείτε συνήθως να παραγγείλετε ένα σύνολο σούσι με σταθερή τιμή, το οποίο είναι χρήσιμο για ομαδικές εκδρομές ή μπορείτε να παραγγείλετε τα αγαπημένα σας κομμάτια σούσι καθώς τρώτε το γεύμα σας.

Για σούσι σε λογικές τιμές, υπάρχουν θέσεις που ονομάζονται kaiten-zushi, όπου οι πλάκες σούσι κυκλώνουν γύρω από την περιοχή φαγητού σε μια μεταφορική ταινία, και αυτά τα εστιατόρια βρίσκονται επίσης παντού στην Ιαπωνία. Όταν πηγαίνετε σε ένα τέτοιο εστιατόριο, περιμένετε μέχρι το αγαπημένο σας σούσι να έρχεται κοντά σας και στη συνέχεια σηκώστε το πιάτο από το κινούμενο τραπέζι. Εάν τα αγαπημένα σας δεν είναι διαθέσιμα στο κινούμενο τραπέζι, μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε από την κουζίνα. Οι τιμές για αυτό το φθηνό είδος σούσι ποικίλλουν.

Αφού θεωρήθηκαν εξωτικά έξω από την Ιαπωνία, τα εστιατόρια sushi μπορούν τώρα να βρεθούν και σε μικρές αμερικανικές πόλεις. Εάν πιθανότατα δεν θα επισκεφτείτε ποτέ την Ιαπωνία, το πιο αυθεντικό σούσι στην Αμερική μπορεί συνήθως να βρίσκεται σε παράκτιες πόλεις με μεγάλους ιαπωνικούς πληθυσμούς όπως το Λος Άντζελες, το Σιάτλ ή τη Χονολουλού.