Διακοπές στο Καναδά

Ο Καναδάς μοιράζεται κάποιες αργίες με τις ΗΠΑ, αλλά έχει και μερικές μοναδικές

Όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς αναγνωρίζει επίσημα αρκετές χριστιανικές διακοπές, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων, της Μεγάλης Παρασκευής και του Πάσχα. Ο Καναδάς, ωστόσο, δίνει στους πολίτες λίγες ημέρες αργότερα για να γιορτάσουν. Για παράδειγμα, η Δευτέρα μετά το Πάσχα είναι επίσημη αργία, όπως είναι η Boxing Day (η γιορτή του Αγίου Στεφάνου) την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα.

Εδώ είναι μια ματιά σε μερικές από τις μοναδικές καναδικές διακοπές γιορτάζεται σε όλο τον Καναδά.

Ευχαριστιών στον Καναδά

Ενώ οι Καναδοί γιορτάζουν τη Γιορτή των Ευχαριστιών , οι διακοπές προέρχονται από μια διαφορετική σειρά περιστάσεων και πέφτουν σε διαφορετική ημερομηνία από τις ίδιες διακοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί σηματοδοτούν τη συνάντηση των προσκυνητών και των ιθαγενών Αμερικανών για τον εορτασμό της συγκομιδής στο Πλύμουθ την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Οι Καναδοί, όμως, γιορτάζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών την δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Αλλά ξεκίνησε ως πολιτική μέρα τον Απρίλιο του 1872, για να γιορτάσει την ανάκαμψη του Πρίγκηπα της Ουαλίας από μια σοβαρή ασθένεια. Μόλις γιορτάζονταν ταυτόχρονα με την Ημέρα της Ειρήνης (γνωστή στον Καναδά μια Ημέρα Μνήμης), η ημέρα των Ευχαριστιών πραγματοποιήθηκε επίσημη εθνική εορτή το 1879.

Ημέρα μνήμης στον Καναδά

Γνωστή στις Η.Π.Α. ως Ημέρα των Βετεράνων, οι αργίες που ονομάζονταν Ημέρα της Ειρήνης σηματοδοτούν την ημερομηνία και την ώρα που οι στρατοί σταμάτησαν να πολεμούν τον Παγκόσμιο Πόλεμο Ι. Στις 11 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. το 1918 (την ενδέκατη ώρα της ενδέκατης ημέρας του ενδέκατου μήνα).

Περίπου 100.000 Καναδοί στρατιώτες πέθαναν στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίσημη τελετή εορτασμού πραγματοποιείται στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου στην Οτάβα.

Στον Καναδά, η Ημέρα Μνήμης είναι μια ομοσπονδιακή νόμιμη αργία που παρατηρείται σε όλα σχεδόν τα εδάφη και επαρχίες, με εξαίρεση τη Νέα Σκοτία, τη Μανιτόμπα, το Οντάριο και το Κεμπέκ). Σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, αυτή τη μέρα παρατηρείται σε εθνικό επίπεδο.

Ημέρα Βικτώρια στον Καναδά

Αυτή η γιορτή των γενεθλίων της Βασίλισσας Βικτωρίας σημειώνεται με παρελάσεις και πυροτεχνήματα σε όλη τη χώρα. Έχει γιορτάσει ως επίσημη γιορτή από το 1845 και λειτουργεί ως η άτυπη αρχή του καλοκαιριού στον Καναδά (όπως μοιάζει με την Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ).

Παρόλο που ήταν το πραγματικό γενέθλιο της Βασίλισσας Βικτωρίας στις 25 Μαΐου, γιορτάζεται σήμερα τη Δευτέρα πριν από την Αμερικανική Μνήμη. Δεδομένου ότι πάντα παρατηρείται σε μια Δευτέρα, το Σαββατοκύριακο της Βικτώριας ημέρας αναφέρεται συνήθως ως το Σαββατοκύριακο Μαΐου, ή το Μάιο. Εάν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τον Καναδά την Ημέρα της Βικτώριας, προετοιμαστείτε για γεμάτα θέρετρα και αξιοθέατα και κίνηση στους δρόμους

Ημέρα του Καναδά

Η 1η Ιουλίου είναι η ημερομηνία που οι Καναδοί γιορτάζουν την επικύρωση του συντάγματος της χώρας το 1867. Όπως και οι εορταστικές ημέρες της Ημέρας της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, η ημέρα του Καναδά σηματοδοτεί την ημερομηνία που ο βρετανικός Νόμος της Βόρειας Αμερικής εντάχθηκε επισήμως σε ένα κράτος, τον Καναδά, το Νιου Μπρούνσγουικ και τη Νέα Σκοτία, μια κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Δεν είναι "γενέθλια" του Καναδά, όπως μερικές φορές καλείται, αλλά είναι πολύ κοντά.

Η Ημέρα του Καναδά γιορτάζεται με παρελάσεις, πυροτεχνήματα, συναυλίες και άλλα γεγονότα. Ένα μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας συμμετέχει συνήθως στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Οτάβα.