Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon, Γιούτα

Κανένα άλλο εθνικό πάρκο δεν παρουσιάζει ποια φυσική διάβρωση μπορεί να οικοδομήσει από το Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon. Οι δημιουργίες Giant sandstone, γνωστές ως hoodoos, προσελκύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως. Πολλοί παίρνουν στα μονοπάτια που επιλέγουν πεζοπορία και ιππασία για να πάρουν ένα up-κοντά-και-προσωπική ματιά σε εκπληκτική τρεχούμενα τοιχώματα και γλυπτά pinnacles.

Το πάρκο ακολουθεί κατά μήκος της άκρης του οροπεδίου Paunsaugunt. Υψηλά δασωμένα εδάφη που φτάνουν τα 9,000 πόδια ψηλά είναι στα δυτικά, ενώ σκαλισμένα διαλείμματα πέφτουν 2.000 πόδια στην κοιλάδα της Πάριας στα ανατολικά.

Και ανεξάρτητα από το πού στέκεστε στο πάρκο, κάτι φαίνεται να αρπάξει το χέρι δημιουργώντας μια αίσθηση τόπου. Στεκόμενη μέσα σε μια θάλασσα από έντονα χρωματιστά βράχια, ο πλανήτης φαίνεται ήσυχος, ανάπαυσης και ειρήνης.

Ιστορία του Bryce Canyon

Για εκατομμύρια χρόνια, το νερό έχει και συνεχίζει να χαράζει το τραχύ τοπίο της περιοχής. Το νερό μπορεί να χωρίσει τους βράχους, ρέοντας σε ρωγμές, και καθώς παγώνει αυτές οι ρωγμές διογκώνονται. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει περίπου 200 φορές κάθε χρόνο δημιουργώντας τα διάσημα hoodoos τόσο δημοφιλή με τους επισκέπτες. Το νερό είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία μεγάλων κύπελλων γύρω από το πάρκο, που σχηματίζονται από ρεύματα που τρώνε στο οροπέδιο.

Οι φυσικές δημιουργίες είναι γνωστές για τη μοναδική τους γεωλογία, όμως η περιοχή απέτυχε να κερδίσει δημοτικότητα μέχρι τη δεκαετία του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Ο Bryce αναγνωρίστηκε ως εθνικό πάρκο το 1924 και πήρε το όνομά του από τον Mormon Pioneer Ebenezer Bryce ο οποίος ήρθε στην κοιλάδα της Πάριας με την οικογένειά του το 1875. Άφησε το σημάδι του ως ξυλουργός και οι ντόπιοι θα αποκαλούσαν το φαράγγι με τους περίεργους βράχους κοντά στο Ebenezer's σπίτι "Canyon του Bryce".

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και κάθε σεζόν έχει κάτι να προσφέρει στους τουρίστες. Τα άγρια ​​λουλούδια κορυφώνονται την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ πάνω από 170 είδη πουλιών εμφανίζονται μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Αν ψάχνετε για ένα πραγματικά μοναδικό ταξίδι, δοκιμάστε να το επισκεφθείτε το χειμώνα (Νοέμβριος έως Μάρτιος). Αν και ορισμένοι δρόμοι μπορεί να είναι κλειστοί για σκι αντοχής, βλέποντας τους χρωματιστούς βράχους που καλύπτονται με σπινθηρισμένο χιόνι είναι περίπου τόσο καταπληκτικό όσο παίρνει.

Να πάρει εκεί

Αν έχετε χρόνο, ελέγξτε το Εθνικό Πάρκο Zion που βρίσκεται περίπου 83 μίλια δυτικά. Από εκεί, ακολουθήστε Utah 9 ανατολικά και γυρίστε βόρεια στην Utah 89. Συνεχίστε ανατολικά στη Γιούτα 12 προς Γιούτα 63, η οποία είναι η είσοδος πάρκο.

Μια άλλη επιλογή αν προέρχονται από το Εθνικό Πάρκο Capitol Reef το οποίο απέχει 120 μίλια. Από εκεί, πάρτε τη Γιούτα 12 νοτιοδυτικά στη Γιούτα 63.

Για όσους πετούν, τα βολικά αεροδρόμια βρίσκονται στο Salt Lake City , στη Γιούτα και στο Λας Βέγκας .

Τέλη / Άδειες

Τα αυτοκίνητα χρεώνονται με $ 20 την εβδομάδα. Σημειώστε ότι από τα μέσα Μαΐου μέχρι το Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν τα οχήματά τους κοντά στην είσοδο και να μεταφέρουν ένα λεωφορείο στην είσοδο του πάρκου. Όλα τα περάσματα πάρκου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Σημαντικά αξιοθέατα

Το αμφιθέατρο Bryce είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό μπολ που έχει διαβρωθεί στο πάρκο. Περιλαμβάνοντας έξι μίλια, αυτό δεν είναι μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο, αλλά μια ολόκληρη περιοχή που οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα μέσα. Δείτε μερικά από τα must-βλέμματα της περιοχής:

Διαμονή

Για τους outdoorsmen και τις γυναίκες που ψάχνουν για την εμπειρία κάμπινγκ backcountry, δοκιμάστε το Under-the-Rim Trail κοντά στο Bryce Point. Απαιτούνται άδειες και μπορούν να αγοραστούν για $ 5 ανά άτομο στο Κέντρο Επισκεπτών.

Το North Campground είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και έχει ένα όριο 14 ημερών. Το Sunset Campground είναι μια άλλη επιλογή και είναι ανοιχτό από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο. Και οι δύο έρχονται πρώτα, εξυπηρετούνται για πρώτη φορά. Δείτε την ιστοσελίδα τους για τιμές και περισσότερες πληροφορίες.

Αν δεν είστε οπαδός της σκηνής αλλά θέλετε να παραμείνετε στους τοίχους του πάρκου, δοκιμάστε το Bryce Canyon Lodge που προσφέρει καμπίνες, δωμάτια και σουίτες. Παραμένει ανοιχτό από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία είναι διαθέσιμα και έξω από το πάρκο. Μέσα στο Bryce, το Bryce Canyon Pines Motel προσφέρει καμπίνες και μικρές κουζίνες (ελέγξτε τις τιμές και τις τιμές) και το Bryce Canyon Resorts είναι μια οικονομική επιλογή (ελέγξτε τις κριτικές και τις τιμές).

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Αν έχετε χρόνο, η Γιούτα προσφέρει μερικά από τα πιο εκπληκτικά εθνικά πάρκα και μνημεία του έθνους. Εδώ είναι η σύντομη σύντομη έκδοση:

Το Cedars Breaks National Monument βρίσκεται κοντά στο Cedar City και περιλαμβάνει ένα τεράστιο αμφιθέατρο σε οροπέδιο 10.000 ποδών. Οι τουρίστες μπορούν να επιλέξουν από γραφικές κινήσεις, πεζοπορία ή περιηγήσεις με ξεναγήσεις για να δουν απίστευτους βράχους.

Επίσης στην πόλη Cedar βρίσκεται το Dixie National Forest, το οποίο όντως εκτείνεται σε τέσσερα τμήματα της νότιας Γιούτα. Περιέχει τα ερείπια απολιθωμένου δάσους, ασυνήθιστους βράχους και τμήματα του ιστορικού ισπανικού μονοπατιού.