Εθνικό Πάρκο Σιών, Γιούτα

Είναι δύσκολο να μην ακούγεται προκατειλημμένο όταν περιγράφετε αυτό το εθνικό πάρκο. Αλλά η Ζήνα είναι μόνο ένα από τα αγαπημένα της χώρας. Βρίσκεται στο ψηλό νομό οροπέδιο της Γιούτα, ο ποταμός Virgin έχει χαράξει ένα φαράγγι τόσο βαθιά που το φως του ήλιου σπάνια φτάνει στο κάτω μέρος! Το φαράγγι είναι ευρύ και εντελώς εκπληκτικό με απότομα βράχια που πέφτουν περίπου 3.000 πόδια. Ο ηφαιστειογενής ψαμμίτης λάμπει κόκκινο και λευκό και δημιουργεί καταπληκτικούς γλυπτούς βράχους, απότομους βράχους, κορυφές και κρεμασμένες κοιλάδες.

Είτε χτυπάτε τα απομακρυσμένα μονοπάτια στην ύπαιθρο είτε κολλάτε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του πάρκου, η εμπειρία σας στο Zion δεν θα είναι παρά τυπική.

Ιστορία

Είναι σχεδόν δύσκολο να πιστέψουμε ότι το φαράγγι του Σιών ήταν μια τεράστια έρημος πριν από εκατομμύρια χρόνια. Στην πραγματικότητα, υπενθυμίσεις των αμμοθινών που δημιουργούνται από τον άνεμο μπορούν να βρεθούν στα σταυρωμένα στρώματα των βράχων του πάρκου. Το ίδιο το φαράγγι σχηματίστηκε πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια, χάρη στη ροή του νερού που μετέφερε ψαμμίτη για να σχηματίσουν τα καθαρά τείχη που θαυμάζουμε σήμερα.

Σχεδόν πριν από 12.000 χρόνια, η Zion υποδέχτηκε τους πρώτους κατοίκους της. Οι άνθρωποι παρακολούθησαν και κυνηγούσαν το μαμούθ, τη γιγαντιαία λεία και την καμήλα που ήταν κοινά στην περιοχή. Αλλά η αλλαγή του κλίματος και η υπερχείλιση οδήγησαν στην εξαφάνιση αυτών των ζώων πριν από περίπου 8.000 χρόνια. Οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν γρήγορα και οι πολιτισμοί εξελίχθηκαν τα επόμενα 1.5000 χρόνια. Χάρη σε μια αγροτική παράδοση που ανέπτυξε η Παναγία Ανεσάζη, οι άνθρωποι ευημερούσαν στην περιοχή καθώς το Σιών εξασφάλιζε γήπεδο για να καλλιεργούν τρόφιμα και ένα ποτάμι στο νερό.

Καθώς η γη και όσοι ζούσαν σε αυτήν συνέχισαν να εξελίσσονται, οι άνθρωποι άρχισαν να αναγνωρίζουν τη σημασία της διατήρησης της γης. Το 1909 ο Πρόεδρος Taft αποκαλούσε το Εθνικό Μνημείο του Mukuntuweap και στις 18 Μαρτίου 1918 το μνημείο διευρύνθηκε και μετονομάστηκε σε Εθνικό Μνημείο του Σιών. Το επόμενο έτος, η Zion ιδρύθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1919 ως εθνικό πάρκο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά η Zion είναι πιο δημοφιλής από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο χάρη στον ήπιο καιρό που είναι ιδανικός για πεζοπόρους. Ενώ το καλοκαίρι είναι γεμάτο ζωή και πράσινο φύλλωμα, μην αφήνετε τους χειμερινούς καιρούς να σας τρομάζουν. Στην πραγματικότητα, το πάρκο δεν είναι μόνο λιγότερο γεμάτο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά τα φαράγγια ποπ με ακόμη πιο φωτεινά χρώματα σε αντίθεση με το λευκό χιόνι.

Να πάρει εκεί

Το κοντινότερο σημαντικό αεροδρόμιο είναι το Λας Βέγκας Διεθνές, που βρίσκεται περίπου 150 μίλια από το πάρκο. Υπάρχει επίσης ένα μικρότερο αεροδρόμιο στο St. George, UT το οποίο απέχει 46 μίλια από το πάρκο. (Εύρεση πτήσεων)

Για όσους οδηγούν, μπορείτε να πάρετε I-15 σε UT-9 και 17 στο πάρκο. Μια άλλη επιλογή είναι να πάρουμε το US-89, το οποίο περνάει ανατολικά του πάρκου, στο UT-9 στο πάρκο. Το Κέντρο Επισκεπτών Canyon Zion βρίσκεται κοντά στην South Entrance του πάρκου δίπλα στο Springdale. Το κέντρο επισκεπτών στην είσοδο των κολόνων Kolob είναι προσβάσιμο από την I-15, την έξοδο 40.

Σημείωση για όσους ταξιδεύουν σε RVs, λεωφορεία ή άλλα μεγάλα οχήματα: Εάν ταξιδεύετε σε UT-9, πρέπει να γνωρίζετε τους μεγάλους περιορισμούς μεγέθους του οχήματος. Τα οχήματα μεγέθους 7'10 '' σε πλάτος ή 11'4 '' σε ύψος ή μεγαλύτερα απαιτούνται για να έχουν συνοδεία ελέγχου κυκλοφορίας μέσω του Zion-Mt. Τούνελ Carmel.

Τα οχήματα αυτού του μεγέθους είναι πολύ μεγάλα για να παραμείνουν στη λωρίδα τους ενώ ταξιδεύουν μέσω της σήραγγας. Σχεδόν όλα τα RV's, τα λεωφορεία, τα ρυμουλκούμενα, ο 5ος τροχός και κάποια κελύφη τροχόσπιτων θα απαιτήσουν συνοδεία. Θα υπάρξει επιπλέον χρέωση $ 15 που θα προστεθεί στο κανονικό τέλος εισόδου.

Τέλη / Άδειες

Οι επισκέπτες πρέπει να αγοράσουν άδεια χρήσης αναψυχής για να μπουν στο πάρκο. Όλα τα περάσματα ισχύουν για 7 ημέρες. Όλοι οι Αμερικανοί το όμορφο πάρκο περνάει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραιτηθεί από το τέλος εισόδου.

Οι ομάδες σπουδαστών (ηλικίας 16 ετών και άνω) ενδέχεται να μην έχουν δικαίωμα εισόδου αν το πρόγραμμα σπουδών αναφέρεται ειδικά στους πόρους του Εθνικού Πάρκου Zion. Οι αιτήσεις μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ή καλώντας το πάρκο. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν τρεις εβδομάδες πριν από το αναμενόμενο ταξίδι.

Τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται σε εκκλησίες, σε δημόσια κτίρια, σε λεωφορεία ή σε μονοπάτια.

Τα κατοικίδια επιτρέπονται αλλού, συμπεριλαμβανομένου του μονοπατιού Pa'rus, εφόσον παραμένουν σε λουριά. Σέρβις Τα ζώα επιτρέπονται σε όλα τα μονοπάτια και τα λεωφορεία της Zion.

Σημαντικά αξιοθέατα

Προσγείωση του Άγγελου: Για την καλύτερη θέα στο πάρκο, σκεφτείτε την πεζοπορία σε αυτό το έντονο μονοπάτι. Μια ανόρθωση 2,5 μιλίων οδηγεί τους επισκέπτες προς τα πάνω για να δουν τις δραματικές διασταυρώσεις των φαραγγιών και τις απότομες πτώσεις 1,500 ποδιών.

Τα στενά: Αυτά τα τείχη στέκονται ψηλά σε ύψος 2.000 ποδών, αλλά σε απόσταση μόνο 18 ποδιών. Αυτό είναι ένα μέρος όπου οι πλημμύρες μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο. Στην πραγματικότητα, οι θάνατοι συνέβησαν εδώ στο παρελθόν.

Ροκ βλάκας: Ένα αυτοδιαχειριζόμενο μονοπάτι της φύσης οδηγεί σε μια κουρτίνα νερού και σε ένα βράχο που πραγματικά φαίνεται να κλαίει. Το νερό μετακινείται μέσω ψαμμίτη και σχιστόλιθου μέχρι να διαρρεύσει η επιφάνεια του βράχου Weeping.

Ναός του Sinawava: Ονομάστηκε για το πνεύμα του Κογιώτη των Ινδιάνων Paiute, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πνίξει κανόνα δέντρων πνεύμα, gophers τσέπη, σαύρες, και τα πουλιά.

Emerald Pools: Αυτό το trailhead είναι πολύ δημοφιλές για τους επισκέπτες που θέλουν να χαλαρώσουν σε μια όαση μικρών ρευμάτων, φυσικών γκρεμών και δέντρων σφενδάμνου.

Zion Mt. Τούνελ Carmel: Οι οδηγοί είναι έκπληκτοι για να δουν το δρόμο κυριολεκτικά να εξαφανιστούν στους τοίχους φαραγγιών για 1,1 μίλια. Η σήραγγα ολοκληρώθηκε το 1930 και εξακολουθεί να είναι θέαμα.

Riverside Walk: Ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια, αυτή η εύκολη βόλτα 2 μιλίων σε ένα πλακόστρωτο μονοπάτι ξεκινάει στο φαράγγι του Zion και τελειώνει στο Ναό του Sinawava, μέσα από κήπους με φτέρες και χρυσό columbine.

Διαμονή

Για όσους αγαπούν το κάμπινγκ, αυτό το πάρκο δεν θα απογοητεύσει. Τρία campgrounds είναι διαθέσιμα με 14-ημερών όρια και προσφέρουν όμορφη θέα στο πάρκο. Το Watchman είναι ανοιχτό όλο το χρόνο ενώ ο νότος είναι ανοιχτός το Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και το Lava Point είναι ανοιχτό Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Watchman είναι το μόνο στρατόπεδο που απαιτεί κράτηση.

Εάν θέλετε να πάρετε το κάμπινγκ στο επόμενο επίπεδο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το back-country της Zion. Απαιτούνται άδειες και είναι διαθέσιμες στο κέντρο επισκεπτών. Θυμηθείτε ότι τα σκυλιά δεν επιτρέπονται στην ύπαιθρο και ότι δεν υπάρχουν πυρκαγιές.

Για όσους αναζητούν καταλύματα εσωτερικού χώρου, το Zion Lodge βρίσκεται μέσα στο πάρκο με 121 όμορφα δωμάτια. Άλλα ξενοδοχεία, μοτέλ και πανδοχεία είναι διαθέσιμα έξω από τους τοίχους του πάρκου. Ελέγξτε έξω το χάρτη, μάθετε πώς να φτάσετε στο Canyon Ranch Motel ή το Driftwood Lodge στο Springdale.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Εθνικό Πάρκο Bryce Canyon: Έχετε δει ποτέ ένα hoodoo; Αυτά τα μοναδικά βράχια είναι πολύχρωμα και εκπληκτικά σε αυτό το πάρκο της Γιούτα. Το πάρκο ακολουθεί κατά μήκος της άκρης του οροπεδίου Paunsaugunt. Υψηλά δασωμένα εδάφη που φτάνουν τα 9,000 πόδια ψηλά είναι στα δυτικά, ενώ σκαλισμένα διαλείμματα πέφτουν 2.000 πόδια στην κοιλάδα της Πάριας στα ανατολικά. Και ανεξάρτητα από το πού στέκεστε στο πάρκο, κάτι φαίνεται να αρπάξει το χέρι δημιουργώντας μια αίσθηση τόπου. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν απογεύματα της πεζοπορίας, κάμπινγκ backcountry, ιππασία και πολλά άλλα.

Cedar Breaks Εθνικό Μνημείο: Βρίσκεται μόλις 75 μίλια βόρεια της Σιών είναι αυτό το θεαματικό πάρκο. Οι επισκέπτες θα είναι με δέος φωτεινά αμφιθέατρα γεμάτα με κούρνους, πτερύγια και τα hoodoos που γεμίζουν τη γη. Σκεφτείτε μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν τα λιβάδια είναι πλούσια σε πολύχρωμα αγριολούλουδα. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, προγράμματα ranger, κατασκήνωση και γραφική οδήγηση.