Οι τελωνειακοί κανονισμοί της Δανίας για τους δωρητές δώρων

5 συμβουλές για την αποστολή ή τη συγκέντρωση δώρων στη Δανία

Η περίοδος των διακοπών είναι σε πλήρη εξέλιξη και με αυτό έρχεται η αποστολή και η λήψη δώρων . Με τα διεθνή κοινά ταξίδια και τα μέλη της οικογένειας που ζουν στο εξωτερικό, η δωρεά έχει περάσει σε παγκόσμιο επίπεδο και τα πράγματα φτάνουν με το ταχυδρομείο ή το άτομο καθημερινά. Ωστόσο, η αποστολή δώρων από τη μία χώρα στην άλλη είναι λίγο πιο περίπλοκη από την αποστολή στην άλλη πλευρά της πόλης. Το διεθνές δώρο συνεπάγεται δασμούς και ορισμένες φορές συντελεστές ΦΠΑ.

Εάν σχεδιάζετε να στέλνετε δώρα προς ή από τη Δανία , οι αποστολείς θα πρέπει να γνωρίζουν τους τελωνειακούς κανονισμούς της Δανίας. Αυτό το άρθρο παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή δωρεών αφορολόγητων δελτίων προς ή από τη Δανία από χώρες εκτός της ΕΕ. Προσδιορίζει ποιος πληρώνει τον ΦΠΑ για δώρα που αποστέλλονται προς ή από τη Δανία εκτός της ΕΕ. Καθορίζει τα όρια βάρους και αξίας για τα δώρα. Επιπλέον, αυτό το άρθρο περιέχει καταλόγους απαγορευμένων αντικειμένων και όταν απαιτείται τελωνειακή δήλωση και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο σωστής συμπλήρωσης της φόρμας δήλωσης.

1. Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αποστολή δώρων προς / από τη Δανία

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μια βασική υπηρεσία ταχυδρομικής παρακολούθησης ή κάποια πρόσθετη προστασία. Κάθε τοπικό ταχυδρομείο λαμβάνει αμέτρητες αναφορές κλοπής, ειδικά για πακέτα χωρίς αριθμούς παρακολούθησης. Επίσης, η ταχυδρομική υπηρεσία της Δανίας χάνει περιστασιακά μικρά πακέτα και πάλι ένας αριθμός παρακολούθησης θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το πακέτο σας θα φτάσει στο επιδιωκόμενο άτομο.

Η ταχυδρομική υπηρεσία συνιστά τη χρήση ενός μεγάλου κουτιού για κάθε δώρο που ζυγίζει 1 κιλό ή περισσότερο. Εάν η δηλωμένη αξία του δώρου υπερβαίνει τα 100 $, ένας τελωνειακός υπάλληλος πιθανώς θα ελέγξει το περιεχόμενο της συσκευασίας.

2. Φόρος ΦΠΑ για τα δώρα στη Δανία

Τα μη ζητηθέντα δώρα που αποστέλλονται από ένα άτομο σε άλλο πρόσωπο είναι απαλλαγμένα από ΦΠΑ και φόρους, εφόσον η αξία είναι μικρότερη από 344 DKK ή 62,62 δολάρια ΗΠΑ.

Πολλά δώρα μπορούν να σταλούν σε μία αποστολή. Κάθε δώρο πρέπει να τυλίγεται ξεχωριστά και να φέρει ετικέτα με το όνομα του παραλήπτη. Το όριο είναι 344 DKK ή 62,62 δολάρια ΗΠΑ ανά άτομο, όχι για ολόκληρη την ομάδα παραληπτών (π.χ. μια μικρή ομάδα μελών της οικογένειας στη Δανία).

Ποιος πληρώνει δασμούς και συντελεστές ΦΠΑ στη Δανία; Επειδή οι διεθνείς ναυτιλιακοί φόροι είναι περίπλοκοι, η λήψη του χρόνου πριν πάτε στο ταχυδρομείο θα εξοικονομήσει χρόνο και πιθανά λάθη παράδοσης. Μεγαλύτερες εταιρείες δώρων εξασφαλίζουν συνήθως ότι ο παραλήπτης δεν θα είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των φόρων για τα δώρα που έλαβε. Η χρήση εταιρειών που εδρεύουν στην περιοχή του δικαιούχου είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφεύγετε μερικές φορές τους συντελεστές ΦΠΑ και δασμών. Ο αποστολέας είναι υπεύθυνος για την καταβολή των ΦΠΑ και των φόρων.

3. Όρια βάρους και αξίας για δώρα στη Δανία:

· Το συνολικό βάρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70 λίβρες

· Η συνολική αξία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2,499 δολάρια ΗΠΑ.

· Το μέγιστο μέγεθος πρέπει να είναι μικρότερο από 46 ίντσες μήκος, 35 ίντσες πλάτος και 46 ίντσες υψηλό.

4. Περιορισμένα ή απαγορευμένα στοιχεία για αποστολή ή προσκόμιση:

· Όλα τα φυτικά και ζωικά είδη που απαριθμούνται στην CITES (Σύμβαση της Ουάσινγκτον) και τα πράγματα που έγιναν με αυτά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ελεφαντόδοντο, κέλυφος χελώνα, κοράλλια, δέρματα ερπετών και ξύλο από τα δάση του Αμαζονίου.

· Όλα τα φθαρτά τρόφιμα

· Όπλα και πυρομαχικά

· Μαχαίρια και παρόμοια επικίνδυνα είδη

· Παράνομα ναρκωτικά

· Πολιτιστικά πολύτιμες αντίκες

· Αλκοόλ

· Κάθε στοιχείο που περιέχει L-τρυπτοφάνη ως συστατικό

· Thunnus Thynnus ή κοκκινόψαρο του Ατλαντικού καταγωγής Ονδούρας, Μπελίζ και Παναμά

· Εισιτήρια λαχείων και συσκευές τυχερών παιχνιδιών

· Όλα τα άσχημα υλικά και τα πορνογραφικά υλικά

· Ιατρικά θερμόμετρα που περιέχουν υδράργυρο και προορίζονται για ανθρώπινη χρήση

· Ορισμένες ορμόνες βοείου κρέατος των ΗΠΑ

· Παιχνίδια και παιχνίδια που περιέχουν θειικό χαλκό

· Φωσφορικό διμεθύλιο βιοκτόνου και όλα τα προϊόντα που το περιέχουν

· Δείτε τους τελωνειακούς κανονισμούς και κανόνες της Δανίας για περισσότερες πληροφορίες

5. Έντυπο και οδηγίες της τελωνειακής δήλωσης

Μαζί με τα δώρα, συμπεριλάβετε ένα έντυπο τελωνειακής διασάφησης για τις αρχές της Δανίας στο λιμάνι εισόδου (π.χ. το αεροδρόμιο στο οποίο έρχεται το πακέτο σας).

Φροντίστε να το γεμίσετε προσεκτικά. Το τυλιγμένο δώρο πρέπει να ζυγίζεται σε κιλά και ουγγιές. Η συνολική αξία των δώρων πρέπει επίσης να αναγράφεται στη φόρμα. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε (ή συμπληρώστε) τη Δανία ή τη χώρα όπου κατοικεί ο παραλήπτης του δώρου.