Πώς να φτάσετε από Στοκχόλμη, Σουηδία, στο Όσλο της Νορβηγίας

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταφοράς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ταξιδέψετε μεταξύ Στοκχόλμης, Σουηδίας και Όσλο της Νορβηγίας . Κάθε επιλογή μεταφοράς έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά για να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιος τρόπος να πάρει από τη Στοκχόλμη στο Όσλο σας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, το χρονοδιάγραμμά σας και πόσα αξιοθέατα θέλετε να κάνετε. Ορισμένες επιλογές είναι επίσης καλύτερες για οικογένειες με παιδιά.

Ακολουθεί μια ματιά στις τέσσερις βασικές επιλογές για να σας φέρουμε από τη Στοκχόλμη στο Όσλο.

1. Στοκχόλμη στο Όσλο με τον αέρα

Μπορείτε να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στο Όσλο με μια γρήγορη, άμεση πτήση μίας ώρας. Αυτές οι πτήσεις αναχωρούν αρκετές φορές την ημέρα, οι περισσότερες προσφέρονται από τη SAS και τη νορβηγική . Τα αεροπορικά εισιτήρια Roundtrip από τη Στοκχόλμη στο Όσλο (και από το Όσλο στη Στοκχόλμη) είναι συνήθως φθηνά, ακόμη φθηνότερα σε ορισμένες πιο αργές περιόδους του έτους. Τα αεροπορικά ταξίδια είναι μια γρήγορη επιλογή, αλλά περιλαμβάνει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο, το οποίο μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και χρήμα.

2. Στοκχόλμη στο Όσλο με τρένο

Παίρνοντας το τρένο από τη Στοκχόλμη στο Όσλο μπορεί να κοστίσει λιγότερο και μπορείτε να κάνετε online κρατήσεις εισιτηρίων, αλλά το ταξίδι διαρκεί περισσότερο. Περιμένετε πέντε έως επτά ώρες ταξιδιού μεταξύ Στοκχόλμης και Όσλο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μονομελούς ή οκταμελούς ταξιδιού στο RailEurope ή να δοκιμάσετε το Pass Eurail Scandinavia Pass για απεριόριστο ταξίδι με το τρένο μεταξύ Σουηδίας και Νορβηγίας.

Το ταχύτερο (και πιο ακριβό) τρένο μεταξύ Όσλο και Στοκχόλμης είναι τρένο υψηλής ταχύτητας που λειτουργεί πολλές φορές την ημέρα σε κάθε κατεύθυνση.

Φθηνότερο είναι οι Σουηδικοί σιδηρόδρομοι. Οι ενήλικες που ταξιδεύουν με παιδιά στους Σουηδικούς Σιδηρόδρομους μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις τιμές των φτηνών παιδιών. Αυτά τα τρένα συνδέουν τη Στοκχόλμη με το Όσλο μέσα από ένα ταξίδι έξι έως επτά ωρών.

3. Στοκχόλμη στο Όσλο με αυτοκίνητο

Αν θέλετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στο Όσλο, ξέρετε ότι είναι μόλις 500 χιλιόμετρα (310 μίλια) ή έξιμισι ώρες με το αυτοκίνητο.

Ανάλογα με την τοποθεσία σας στη Στοκχόλμη, μεταβείτε στο Όσλο με το δρόμο E18 ή E20 (η απόσταση είναι ίση).

Εάν χρησιμοποιήσετε πρώτα το E20, μπείτε στο E18 στην έξοδο 121 προς Örebro / Όσλο. Πηγαίνοντας από το Όσλο στη Στοκχόλμη, απλώς χρησιμοποιήστε το E18 σε όλη τη διαδρομή. Η μετάβαση από τη Στοκχόλμη στο Όσλο (και πίσω) με το αυτοκίνητο είναι μια από τις πιο αργές επιλογές σας, για να μην αναφέρουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και την τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου .

4. Στοκχόλμη στο Όσλο με λεωφορείο

Υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν τις πόλεις της Στοκχόλμης και του Όσλο. Προειδοποιήστε: Δεν είναι η ιδανική επιλογή μεταφοράς εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το τοπίο και δεν θέλετε να πληρώσετε πολύ.

Η μετάβαση από τη Στοκχόλμη στο Όσλο με το λεωφορείο διαρκεί τουλάχιστον οκτώ ώρες, αν και ένα εισιτήριο είναι αρκετά φθηνό. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο λεωφορείου σας online, στο Cityterminalen στη Στοκχόλμη, σε γραφεία Swebus, μέσω κινητού τηλεφώνου ή στο λεωφορείο (χωρίς μετρητά που γίνονται δεκτά από τους οδηγούς λεωφορείων). Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων στο Όσλο (Vaterland) βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Το Swebus Express λειτουργεί αυτή τη σύνδεση λεωφορείου (αναχωρώντας πολλές φορές καθημερινά).