Πώς να φτάσετε από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας

Μάθετε τις επιλογές μεταφοράς από αυτές τις σκανδιναβικές πόλεις

Για να φτάσετε από τη Στοκχόλμη , τη Σουηδία, στο Ελσίνκι , τη Φινλανδία και πίσω, οι ταξιδιώτες έχουν λίγες επιλογές μεταφοράς λόγω γεωγραφίας. Κάθε τρόπος μεταφοράς έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε ας μάθουμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το ταξίδι σας μεταξύ αυτών των δύο πόλεων.

Στοκχόλμη στο Ελσίνκι από τον αέρα

Πολλές απευθείας πτήσεις μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι εκτελούνται από τη Scandinavian Airlines (SAS) και τη Finnair. Είναι επίσης συνήθως οι φτηνότερες διαθέσιμες πτήσεις μεταξύ αυτών των δύο πόλεων, ξεκινώντας από περίπου $ 90 με έναν τρόπο.

Οι πτήσεις από Στοκχόλμη προς Ελσίνκι και αντίστροφα αναχωρούν πολλές φορές την ημέρα και είναι μόνο μία ώρα. Με τον αέρα είναι γρήγορη και εύκολη αλλά δεν είναι η φθηνότερη.

Στοκχόλμη στο Ελσίνκι με πλοίο

Αν έχετε αρκετό χρόνο για να διασκεδάσετε ενώ ταξιδεύετε, υπάρχει 16ωρη σύνδεση με πορθμείο μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι που αναχωρεί το απόγευμα και φθάνει το επόμενο πρωί. Οι γραμμές Viking Line και Tallink Silja Line καλύπτουν και τα δύο τη Στοκχόλμη-Ελσίνκι (και το Ελσίνκι-Στοκχόλμη), όπως κάνει η Αγία Πετρούπολη μία φορά την εβδομάδα. Τα πλοία περιλαμβάνουν υπηρεσίες επί του σκάφους όπως μπαρ, εστιατόρια, διαφορετικούς τύπους καμπίνων και αγορές αφορολόγητων ειδών . Εκτός από τους επιβάτες ποδιών, επιτρέπονται αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα στα πλοία.

Η Viking Line προσφέρει φτηνότερες τιμές κρουαζιέρας (από $ 61 μονόδρομο) αλλά χρησιμοποιεί παλαιότερα πλοία. Οι κρουαζιέρες Tallink Siljah Line είναι πιο ακριβές (από $ 84 σε ένα δρόμο), αλλά προσφέρουν και περισσότερη κομψότητα. Το St. Peter Line είναι περίπου $ 78 με έναν τρόπο.

Η κράτηση μιας εβδομαδιαίας κρουαζιέρας από τη Στοκχόλμη στο Ελσίνκι είναι φθηνότερη και υπάρχει μια άλλη έκπτωση εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Αυτός είναι ένας αρκετά φτηνός τρόπος για να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στο Ελσίνκι ή πίσω, αν και δεν είναι πολύ γρήγορος. (Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε ένα πλοίο από τη Στοκχόλμη στο Åbo, Φινλανδία, το οποίο διαρκεί 10,5 ώρες και κατευθυνθείτε νότια προς το Ελσίνκι από εκεί με το λεωφορείο ή το αυτοκίνητο).

Στοκχόλμη στο Ελσίνκι με το τρένο

Δεν υπάρχουν σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι. Ρίξτε μια ματιά στο χάρτη της Σουηδίας και φανταστείτε όπου θα έπρεπε να πάει το τρένο ...

Στοκχόλμη στο Ελσίνκι με το αυτοκίνητο

Όπως η μέθοδος της αμαξοστοιχίας, δεν υπάρχει άμεση χερσαία σύνδεση μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι . Θα πρέπει να πάρετε το 16ωρο πορθμείο αν θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας μαζί σας. Οι τιμές των οχημάτων είναι λογικές, αρχίζοντας από περίπου $ 125. Οι προορισμοί πλοίων που είναι κατάλληλοι για αυτή την επιλογή θα είναι το κέντρο του Ελσίνκι ή το Åbo, Φινλανδία.

Στοκχόλμη στο Ελσίνκι με λεωφορείο

Λυπούμαστε, τα λεωφορεία δεν είναι βιώσιμη επιλογή. Η μόνη άλλη επιλογή εκτός από την πτήση είναι η λήψη πορθμείων. Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, δοκιμάστε τη φτηνή γραμμή Viking και κρατήστε ένα εισιτήριο ως επιβάτη ποδιού την εβδομάδα.