Πώς να φτάσετε από Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ

Από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ / Γκέτεμποργκ, η απόσταση δεν είναι πολύ μακριά και οι επιλογές μεταφοράς είναι πολλές. Οι ταξιδιώτες στη Σουηδία συχνά επιθυμούν να συνδυάσουν επισκέψεις και στις δύο πόλεις, κάτι που είναι πολύ καλή ιδέα αν έχετε το χρόνο. Αλλά πώς φτάνετε από μια πόλη στην άλλη; Ας μάθουμε ποια επιλογή μεταφοράς σας ταιριάζει καλύτερα όταν πρόκειται να ταξιδέψετε από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ (ή πίσω).

Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ με τρένο

Γρήγορη, άνετη και εύκολη κράτηση, το ταξίδι με το τρένο από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ διαρκεί περίπου 3,5 ώρες και μπορεί να είναι αρκετά γραφικό.

Η οδήγηση του τρένου από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ είναι μια δημοφιλής επιλογή και έρχεται με μια λογική τιμή, ξεκινώντας από περίπου 458 SEK ($ 53) για ένα εισιτήριο μονής διαδρομής σε ορισμένες ημέρες της εβδομάδας μέσω του RailEurope.com. Οι φθηνότερες τιμές είναι διαθέσιμες αν αγοράσετε εισιτήρια εκ των προτέρων πριν φτάσετε στη Στοκχόλμη ή το Γκέτεμποργκ.

(Συμβουλή: Το RailEurope.com παρέχει επιπλέον εκπτώσεις στους ταξιδιώτες 25 και νεότερους και άνω των 60 ετών και σε ομάδες από δύο έως πέντε άτομα, μαζί με στιγμιαία e-ticketing και δωρεάν κρατήσεις).

Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ από τον αέρα

Μπορείτε να πετάξετε από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda στο αεροδρόμιο Landvetter του Γκέτεμποργκ ξεκινώντας από περίπου 547 SEK ($ 62) έναν τρόπο για μια απευθείας πτήση από τη SAS. Μπορείτε επίσης να πετάξετε στο Γκέτεμποργκ Γκόντβιεττερ από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Bromma, το οποίο ξεκινάει περίπου στην ίδια τιμή:

Φυσικά, οι τιμές πτήσεων μεταξύ Στοκχόλμης και Γκέτεμποργκ εξαρτώνται από παράγοντες όπως η εποχή του χρόνου.

Το πλεονέκτημα της διαδρομής μεταξύ αυτών των πόλεων είναι ένας γρήγορος χρόνος πτήσης μόλις 55 λεπτά. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες με προϋπολογισμό ενδέχεται να θέλουν να διερευνήσουν άλλες επιλογές.

Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ με αυτοκίνητο

Ένα ταξίδι 470 χιλιομέτρων (292 μίλια) θα διαρκέσει περίπου πέντε ώρες για να φτάσετε από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ. Από τη Στοκχόλμη, πάρτε το Ε4 στο Jönköping και στρίψτε προς τα δυτικά στην οδό 40 προς το Γκέτεμποργκ.

Από το Γκέτεμποργκ, ακολουθήστε τη διαδρομή 40 προς Jönköping και μπείτε στην E4 προς τη Στοκχόλμη.

Μια εναλλακτική διαδρομή μεταξύ των πόλεων της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ παίρνει το E20 στο E18. Αυτό σας οδηγεί πιο βόρεια, αυξάνοντας το ταξίδι σας στα 485 χιλιόμετρα (301 μίλια), σε 5,5 ώρες με το αυτοκίνητο.

Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ με λεωφορείο

Υπάρχουν πολλά καθημερινά λεωφορεία, όπως το Swebus Express, που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Στοκχόλμης και Γκέτεμποργκ. Για 200 SEK ($ 23) με έναν τρόπο, η λήψη του λεωφορείου είναι μια φθηνή επιλογή αν έχετε το χρόνο. Το λεωφορείο μεταξύ Στοκχόλμης και Γκέτεμποργκ διαρκεί περίπου επτά ώρες.

Στο Γκέτεμποργκ, θα βρείτε τον τερματικό σταθμό λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων (Terminal Nils Ericson) ακριβώς πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό. Στη Στοκχόλμη, κατευθυνθείτε προς το Swebus Express στο City Terminal (Cityterminalen).

Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ από τη Ferry

Εάν δεν σας πειράζει να περάσετε μια ολόκληρη εβδομάδα από το ταξίδι σας για να πάτε από μια πόλη στην άλλη, μπορείτε να πάρετε μια κρουαζιέρα από τη Στοκχόλμη στο Γκέτεμποργκ κατά μήκος του καναλιού Göta. Η τιμολόγηση ανά άτομο μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 1.000 δολάρια, οπότε αν δεν διαθέτετε πολύ χρόνο και μεγάλο προϋπολογισμό, εξετάστε τις άλλες επιλογές μεταφοράς που αναφέρονται αντί να χρησιμοποιήσετε ένα πλοίο .