Οι περιφέρειες της Σουηδίας

Καθώς σχεδιάζετε το ταξίδι σας, ίσως να αναρωτηθείτε ποιες είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Σουηδίας που προσελκύουν επισκέπτες;

Τη Βόρεια Σουηδία ή τη Λαπωνία

Πιθανώς το πιο μαγικό από όλες τις περιοχές της Σουηδίας. Εδώ είναι όπου ζουν οι Σάμι άνθρωποι, οι αρχικοί Σουηδοί, των οποίων οι ρίζες μπορούν να αναχθούν στην Εποχή των Παγετώνων. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες εδώ μπορούν να φτάσουν τόσο χαμηλές όσο -50C, αλλά μην αφήνετε να σας βγάλει. Η αφθονία του χιονιού είναι ιδανική για μια βόλτα σε ένα έλκηθρο σκυλιών στα σουηδικά βουνά.

Ή, αν θέλετε περισσότερη ταχύτητα, μπορείτε να πάρετε ένα σαφάρι χιονιού. Αν επισκεφθείτε την περιοχή της Λαπωνίας μεταξύ των μηνών Σεπτεμβρίου και Μαρτίου, είναι πολύ πιθανό να παρακολουθήσετε ένα αξέχαστο φαινόμενο σε ολόκληρο τον Άκτικους ουρανούς: τα βόρεια φώτα , τα οποία θα μετατρέψουν τον ουρανό σε πράσινες και ροζ αποχρώσεις, κάνοντάς το μια σουρεαλιστική εμπειρία. Αν βρίσκεστε στο μήνα του μέλιτος, δεν μπορείτε να χάσετε τα ξενοδοχεία πάγου , όπου όλα είναι κατασκευασμένα από πάγο, συμπεριλαμβανομένων πολλών γλυπτών τέχνης. Μια από τις σουίτες έχει ακόμη και σάουνα. Μην ξεχνάτε όμως να κάνετε τις κρατήσεις σας μέχρι και ένα χρόνο νωρίτερα.

Κεντρική Σουηδία

Εδώ θα έχετε την κοσμοπολίτικη αίσθηση της Σουηδίας, ειδικά στην πρωτεύουσα των 700 ετών, στη Στοκχόλμη . Η πόλη προσφέρει πολλές πολιτιστικές επιλογές, όπως μουσεία, παλάτια και μεγάλα δημόσια κτίρια που αξίζει να επισκεφθείτε. Κάντε μια περιήγηση στους δρόμους της Παλιάς Πόλης ή στο Gamla Stan και απολαύστε τη γεμάτη ζωή ζωή, με πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ, όπου θα βρείτε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Εάν είστε σε μια φρενίτιδα ψώνια, μην χάσετε τις ετικέτες σχεδιαστή και vintage καταστήματα στην περιοχή. Μια άλλη πόλη που αξίζει να επισκεφθείτε σε αυτή την περιοχή είναι η πανεπιστημιακή πόλη της Ουψάλα, που χτίστηκε κατά τη μεσαιωνική εποχή. Ο Domkyrka ή ο καθεδρικός ναός της Ουψάλα ιδρύθηκε το 1435 και ξανάρχισε τον 19ο αιώνα και σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε για να ελέγξετε το εντυπωσιακό του γοτθικό στιλ.

Νότια Σουηδία

Από όλες τις περιοχές της Σουηδίας, ο νότος είναι αυτός που προσφέρει την πιο ιδιαίτερη ομορφιά, με απρόσκοπτες αμμουδιές και καταπληκτικές πεδιάδες, τέλειες για καλλιέργεια. Αυτό το φυσικό δώρο έχει μετατρέψει την περιοχή σε μία από τις πλουσιότερες γεωργικές περιοχές της Ευρώπης. Μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές φαγητό σε πολλά εστιατόρια και μπαρ στις πόλεις Malmö και Gothenburg. Το Malmö είναι μια φιλική πολυπολιτισμική πόλη με πολλά αξιοθέατα. Αν σας αρέσει η σύγχρονη τέχνη, επισκεφτείτε το Moderna Museet Malmö, το οποίο βρίσκεται σε έναν παλιό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και έχει εκθέματα από διεθνείς καλλιτέχνες. Μπορείτε επίσης να κάνετε μερικά ενδιαφέροντα ψώνια ενώ βρίσκεστε στο Malmö . Η πόλη είναι διάσημη για την κυκλοφορία νέων σουηδικών ετικετών μόδας. Βρίσκεται στη δυτική ακτή, η πόλη του Γκέτεμποργκ έχει πολλά να προσφέρει εκτός από καταπληκτικό φαγητό. Το δυτικό αρχιπέλαγος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για καγιάκ και οι απόψεις είναι εκπληκτικές. Μπορείτε επίσης να πάτε με κανό σε μια από τις χιλιάδες λίμνες της περιοχής, με νερό τόσο καθαρό που μπορείτε πραγματικά να πίνετε από αυτό.

Δεν έχει σημασία ποια από τις περιοχές της Σουηδίας επισκέπτεστε, αν πάτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα πρέπει να γνωρίσετε την πιο σημαντική από όλες τις σουηδικές παραδόσεις, το Midsummer ή το Midsommar .

Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις, ειδικά στην ύπαιθρο, το καλοκαίρι και την έναρξη της εποχής της γονιμότητας, σύμφωνα με τις παγανιστικές παραδόσεις. Η παραμονή της Θεοτόκου πραγματοποιείται πάντα την Παρασκευή μεταξύ των ημερομηνιών 19 και 25 Ιουνίου. Αυτή είναι η νύχτα του έτους με το μεγαλύτερο μέρος του φωτός από τον ήλιο. στην πραγματικότητα μπορεί να μην γίνει σκοτάδι καθόλου. Αυτή η μαγευτική γιορτή μοιράζεται με την οικογένεια και τους φίλους σας, γι 'αυτό προσπαθήστε να προσκληθείτε από έναν ντόπιο να ζήσετε το πραγματικό καλοκαίρι, με όλα τα τραγούδια και καλά παραδοσιακά σουηδικά φαγητά και ποτά.