Αναθεώρηση του Cityrama Mont St Michel σε μια εκδρομή ημέρας

Ένα Daylong στροβιλίζεται σε μια τοποθεσία της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Ένα ημερήσιο ταξίδι από το Παρίσι στο μύθο-συνηθισμένο Mont St-Michel είναι ίσως ένα από τα πιο ρομαντικά και γεμάτα με θρύλους είδη που μπορείτε να συγκεντρώσετε. Το δραματικό όρος, η μονή και ο περιβάλλων όρμος, φαινομενικά ο κόσμος των παραμυθιών και ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορμανδίας και έχει περιγραφεί ως το "Wonder of the Western World".

Διαβάστε τα σχετικά: Top 15 μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες στο Παρίσι

Με ένα τεράστιο έπαυλο πλούσιο σε ιστορία και αρχιτεκτονική ομορφιά, το χωριό κατεβαίνει σε δρομάκια και μεσαιωνικούς δρόμους που σας μεταφέρουν στο χρόνο και σας προσφέρουν βαθιές, χαλαρωτικές αναπνοές φρέσκου θαλάσσιου αέρα. Η περιοχή διαθέτει επίσης μερικές από τις πιο δραματικές παλίρροιες του κόσμου , προσφέροντας μια συνεχώς μεταβαλλόμενη σειρά προοπτικών. Αλλά χωρίς άμεση διαδρομή μέσω των δημόσιων συγκοινωνιών και τη θέση του πέντε ώρες βόρεια του Παρισιού, είναι ακόμη δυνατό να απολαύσετε το μαγευτικό θέαμα μέσα σε μια μόνο μέρα; Έβαλα πρόσφατα ένα πακέτο ημερήσιας εκδρομής στη δοκιμή.

Εισάγετε το Cityrama

Γνωρίζοντας ότι δεν είχα ούτε το χρόνο ούτε τον προϋπολογισμό για ένα ολονύκτιο ταξίδι, έψαξα για μια εταιρεία περιοδεία που θα μου παρείχε ένα ασφαλές, απλό και προσιτό ημερήσιο ταξίδι στην περιοχή των δεύτερων ισχυρών παλίρροιων του κόσμου. Δεν ήρθε πολύς καιρός πριν βρεθώ στη Cityrama, μια εταιρεία ξενάγησης που βρίσκεται απέναντι από το Λούβρο που προσφέρει πολλαπλές ημερήσιες εκδρομές τόσο στο Παρίσι όσο και σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Επέλεξα το πακέτο "Mont Saint Michel Yourself", το οποίο προσφέρει απευθείας μετακίνηση στην περιοχή μέσω ενός κλιματιζόμενου λεωφορείου λεωφορείου, εισιτηρίου στο μοναστήρι, μιας γρήγορης στάσης στο μικρό χωριό Beuvron-en-Auge της Normandy και τέσσερις ώρες ελεύθερου χρόνου για να εξερευνήσω το βουνό μόνος μου. Μια δεύτερη επιλογή για 165 ευρώ περιλαμβάνει το μεσημεριανό γεύμα και μια καθοδηγούμενη επίσκεψη.

Ο ιστότοπος της εταιρείας συστήνει επίσης τι είδους ρούχα να φορέσει κατά τη διάρκεια κάθε σεζόν.

(Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτές οι τιμές ήταν ακριβείς τη στιγμή που πήγαιναν για να πιέσουν, αλλά είναι πιθανό να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Η αναχώρηση

Το πρωί του ταξιδιού μας συναντήσαμε έξω από το γραφείο της εταιρείας στις 2, rue des pyramides κοντά στην Όπερα Garnier. Κατά την επιβίβαση στο διώροφο λεωφορείο, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν ένα φυλλάδιο που περιλαμβάνει το χρονοδιάγραμμα της ημέρας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την περιοχή Normandy, το Beuvron-en-Auge και το Mont Saint Michel. Τα φυλλάδια, καθώς και οι πληροφορίες που ανακοινώνονται σχετικά με το σύστημα μεγαφώνων του λεωφορείου, δίνονται σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, οι οποίες διαφέρουν από την ημέρα. Ωστόσο, τα αγγλικά είναι πάντα διαθέσιμα.

Διαβάστε τις σχετικές: Καλύτερες Περιηγήσεις Λεωφορείων του Παρισιού

Πελάτες βόλτα στο πάνω μισό του λεωφορείου, το οποίο διαθέτει ένα μεγάλο ανοιχτό παράθυρο μπροστά για ανεμπόδιστη θέα στην εξοχή, ενώ το προσωπικό της εταιρείας καταλαμβάνει το χαμηλότερο επίπεδο. Το λεωφορείο είναι επίσης εξοπλισμένο με τουαλέτα.

Πρώτη στάση: Beuvron-en-Auge

Περίπου τρεις ώρες μετά την αναχώρηση του λεωφορείου, κάνει μια στάση μισής ώρας σε αυτό το μικρό χωριό της Νορμανδίας που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Auge. Εδώ, οι ταξιδιώτες μπορούν όχι μόνο να τεντώσουν τα πόδια τους, αλλά να θαυμάσουν τα παλιά, εξοχικά σπίτια και τις ανθισμένες αυλές, ενώ παράλληλα έχουν αρκετό χρόνο να πάρουν ένα ζαχαροπλαστείο για πρωινό στο μοναδικό boulangerie του χωριού και καφέ από το tabac ακριβώς απέναντι από το δρόμο.

Πρόσθετα σημεία ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν ένα κατάστημα με αντίκες, μια αγορά φρέσκων προϊόντων και ένα κατάστημα με σουβενίρ που προσφέρει τα πάντα, από μαύρο σε χειροποίητα μαξιλάρια. Οι επιβάτες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του τουριστικού γραφείου, χωρίς χρέωση.

Η κύρια έλξη μας: Le Mont Saint Michel

Στο μισό μετά το μεσημέρι, το λεωφορείο έφτασε τελικά αμέσως στον αμμώδη δρόμο, πριν αφήσει τους επιβάτες από τη μπροστινή είσοδο του βουνού. Αφού πήραμε λίγα λεπτά για να κοιτάξουμε το ανοιχτό στόμα στο εντυπωσιακό θέαμα μπροστά μας, μας είπαν ότι είχαμε τέσσερις ώρες για να εξερευνήσουμε πριν προλάβουμε να επιστρέψουμε στο λεωφορείο στην ίδια θέση. Όπως και τα παιδιά που εισέρχονται στη Disneyland, περνούσαμε από την είσοδο και επάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Αντιμέτωποι με πολλές επιλογές φαγητού, επιλέξαμε να φάμε σε ένα κρεπερί που βρίσκεται στον επάνω όροφο ενός μεσαιωνικού σπιτιού.

Αφού αφιερώσαμε νόστιμες κρέπες μηλίτη και λαχανικών που απλώς γεμίζουν αρκετά για να ενισχύσουν την ενέργειά μας χωρίς να μας βαρύνουν, κατεβαίναμε ξανά πίσω στην πλατεία των λιθόστρωτων σκαλοπατιών.

Διαβάστε τα σχετικά: Καλύτερα κρέπες και κρηπίδες στο Παρίσι

Αποφασίσαμε να πάμε μέχρι το μοναστήρι και στη συνέχεια να βγούμε από το βουνό. Με τα ήδη διαθέσιμα εισιτήρια από το Cityrama, ξεπεράσαμε τη γραμμή και εισήλθαμε στην προρωμαϊκή εκκλησία που χτίστηκε το έτος 1000. Η δομή αποτελείται από δύο κτίρια, τραπεζαρία, ένα μοναστήρι και διάφορους κήπους. Κατά τη διάρκεια του πολέμου εκατό χρόνων, διαδοχικοί ηγούμενοι έλαβαν διάφορες προφυλάξεις για να προστατεύσουν το αβαείο και χάρη σε αυτές τις άμυνες το βουνό άντεξε πολιορκία από τους αγγλικούς στρατούς για περισσότερα από 30 χρόνια.

Διαβάστε σχετικές: Οι πιο όμορφες εκκλησίες και καθεδρικοί ναοί στο Παρίσι

Ήταν όμως τον 15ο αιώνα ότι η μονή χρησιμοποιήθηκε για έναν απροσδόκητο νέο σκοπό, καθώς ο Λουδοβίκος XI αποφάσισε να μετατρέψει την εκκλησία σε φυλακή, η οποία επεκτάθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Αυτό ανάγκασε την πλειοψηφία των κατοίκων μοναχών να εγκαταλείψουν το αβαείο για άλλες εκκλησίες.

Αφού ξοδέψαμε περίπου μια ώρα στο μοναστήρι, απολαύσαμε τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο μας κατεβαίνοντας στο βουνό, όπου βρήκαμε έναν ωραίο χώρο για να ξεκουραστείτε και να πάρετε τον ήλιο, ένα μικρό νεκροταφείο και πολυάριθμα εκλεκτικά καταστήματα. Καθώς τα πόδια μας άρχισαν να κουράζονται, αποφασίσαμε να πιάσουμε ένα σνακ στη βεράντα ενός από τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, όπου, πάνω από τη μπύρα και τις πατάτες τηγανητές, παρακολουθούσαμε άλλους επισκέπτες να περπατούν κατά μήκος της πλευράς και ακόμη και επάνω στο νερό που περιβάλλει το βουνό .

Επιστροφή στο Παρίσι

Το χρονοδιάγραμμα του Cityrama, οι σαφείς οδηγίες προς τους ταξιδιώτες και τα άνετα καταλύματα ήταν αξιέπαινα. Στην πίσω όψη, κάναμε μια άλλη μισή ώρα στάση ανάπαυσης σε ένα μεγάλο κατάστημα κατά μήκος της εθνικής οδού όπου οι επιβάτες μπορούσαν να αρπάξουν σνακ ή δείπνο. Επιστρέφοντας στο Παρίσι, συναντήσαμε έναν αφρώδη πύργο του Άιφελ, καθώς το ρολόι ταιριάζει στις 9 μ.μ. Καθώς το λεωφορείο επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, είπαμε ευχαριστώ σε ολόκληρο το πλήρωμα και περπατήσατε τα δύο τετράγωνα στο μετρό για να επιστρέψετε στο σπίτι. Θα μπορούσαμε ακόμα να μυρίσουμε το φρέσκο ​​αλάτι στη θάλασσα.

Να φτάσετε εκεί: Οι εκδρομές ξεκινούν καθημερινά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε επιλεγμένες ημέρες κατά τη χειμερινή περίοδο. Δεν υπάρχουν περιηγήσεις την Κυριακή.

Book Direct: Επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα για να κάνετε μια κράτηση.