Προφίλ του Πύργου του Άιφελ και Οδηγός Επισκεπτών

Πώς να αποφύγετε πλήθη, να απολαύσετε τις απόψεις, και άλλες πρακτικές συμβουλές

Ο Πύργος του Άιφελ είναι η πιο αναγνωρισμένη εικόνα του Παρισιού. Χτισμένο για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, ο πύργος είναι ένας σχετικός νεοεισερχόμενος σε μια πόλη της οποίας η ιστορία ξεκινά από μια χιλιετία.

Άγρια δημοφιλής όταν αποκαλύφθηκε και σχεδόν κατεδαφίστηκε, ο πύργος τελικά αγκάλιασε ως σύμβολο ενός σύγχρονου και κομψού Παρισιού. Παραμένει ένα από τα αξιοθέατα του Παρισιού και έχει συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι απαγωγείς θα το ονομάσουν κλισέ, αλλά λίγοι μπορούν να ξεφλουδίσουν τα μάτια τους όταν ο πύργος εκρήγνυται σε ένα ντους σπινθηριστικού φωτός κάθε ώρα κάθε βράδυ. Τι θα μπορούσε να είναι χωρίς λάμπα ;

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Κοντινά αξιοθέατα και αξιοθέατα:

Ωρες λειτουργίας

1η Ιανουαρίου έως 14 Ιουνίου:

15 Ιουνίου έως 1 Σεπτεμβρίου:

2 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου:

Αδεια:

Τα έξοδα εισόδου ποικίλουν ανάλογα με το πόσα επίπεδα επιθυμείτε να επισκεφθείτε και αν σκοπεύετε να πάρετε το ασανσέρ ή τις σκάλες. Η λήψη των σκαλοπατιών είναι πάντα λιγότερο δαπανηρή, αλλά μπορεί να είναι σκανδαλώδης - και η πρόσβαση στην κορυφή του πύργου δεν είναι διαθέσιμη μέσω σκαλοπατιών.

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα τρέχοντα τέλη και εκπτώσεις, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα.

Φυλλάδια και λεπτομερείς πληροφορίες επισκεπτών είναι διαθέσιμες στο περίπτερο πληροφοριών στο ισόγειο.

Η πρόσβαση στην κορυφή του πύργου μπορεί να ανασταλεί λόγω καιρικών συνθηκών ή μέτρων ασφαλείας.

Εκδρομές Πύργου, Πακέτα και Προσφορές:

Υπάρχουν πολλές επιλογές ξεναγήσεων για μια πίσω από τις σκηνές, μια λεπτομερή ματιά στον πύργο και την ιστορία της σύλληψης και της κατασκευής του. Πάντα να κάνετε κράτηση μπροστά. (Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Για να διαβάσετε κριτικές σχετικά με τα δημοφιλή πακέτα περιοδείας του πύργου του Άιφελ και να κάνετε απευθείας κράτηση, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα στο TripAdvisor.

Πρόσβαση για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα:

Οι επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα ή σε αναπηρικές καρέκλες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο επίπεδο ένα και δύο από τον πύργο μέσω του ανελκυστήρα. Για λόγους ασφαλείας, η πρόσβαση στην κορυφή του πύργου δεν είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες σε αναπηρικές καρέκλες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα προσβασιμότητας, δείτε αυτή τη σελίδα.

Πότε είναι οι καλύτεροι χρόνοι για επίσκεψη;

Ο Πύργος του Άιφελ είναι το μοναδικό αξιοθέατο του Παρισιού, το οποίο συγκεντρώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε όταν τα πλήθη είναι πιθανό να είναι λίγο πιο λεπτό από το συνηθισμένο. Εδώ προτείνουμε ιδιαίτερα:

Καλύτεροι τρόποι να ανέβεις στον Πύργο;

Δείτε τον Πύργο σε Εικόνες: (για λίγο εμπνευσμένο)

Για μια μεγάλη αναδρομή του φημισμένου πύργου με τα πολλά χαρακτηριστικά του, ξεκινώντας από το 1889 μέχρι σήμερα, δείτε την πολύχρωμη γκαλερί μας: Ο Πύργος του Άιφελ στις Εικόνες .

Εστιατόρια και Είδη δώρων:

Ενδιαφέροντα Ιστορικά Στοιχεία και Στιγμιότυπα Τρέχουσας Ημέρας

Ρίξτε μια ματιά στα γεγονότα του Πύργου του Άιφελ και τον οδηγό για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του πύργου και φροντίστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο ορόσημο. Θα είναι πιο πιθανό να αφαιρέσετε κάτι προσωπικό αν ασχοληθείτε λίγο με την ιστορία και την κληρονομιά του μνημείου.

Διαβάστε ταξιδιωτικές κριτικές και κράτηση εισιτηρίων ή ταξιδιωτικών προσφορών (μέσω του TripAdvisor)