Αγγλικά-Μιλώντας Νοσοκομεία στο Βερολίνο

Είτε παίρνετε μια κακή currywurst είτε βρίσκεστε στο λάθος τέλος ενός πυραύλου φλυτζανιών Silvester , υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρειαστείτε ένα Krankenhaus ( νοσοκομείο) αν μείνετε στο Βερολίνο αρκετά καιρό.

Η Γερμανία είναι πολύ ασφαλής και η φροντίδα είναι γενικά εξαιρετική με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Και παρόλο που τα περισσότερα νοσοκομεία είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες ξένων γλωσσών, κάποιοι ειδικεύονται στην αγγλική γλώσσα για να φιλοξενήσουν καλύτερα ξένους που έχουν ανάγκη.

Το μεγαλύτερο μέρος της περίθαλψης καλύπτεται από την κρατική ασφάλιση υγείας ( Gesetzliche Krankenversicherung ), καθώς περίπου το 85% του πληθυσμού καλύπτεται από το βασικό σχέδιο. Οι περισσότεροι δέχονται επίσης ιδιωτική ασφάλιση ( Private Krankenversicherung ), η οποία μπορεί να είναι πιο κοινή μεταξύ των μεταναστών. Για επείγουσα περίθαλψη, καλέστε 112 από οπουδήποτε στην Ευρώπη. Οι κλήσεις είναι δωρεάν με τις υπηρεσίες διαθέσιμες 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Επιπλέον, τα φαρμακεία ή τα φαρμακεία μπορούν να βρεθούν σε όλη την πόλη και συνήθως σημειώνονται με ένα κόκκινο "Α" με ένα φίδι. Οι περισσότεροι Apoteheker (σε) είναι καταρτισμένοι στα αγγλικά ή μπορούν να βρουν κάποιον που να σας βοηθήσει. Εάν χρειάζεστε ένα φαρμακείο μετά τις εργάσιμες ώρες (περίπου από τις 8:00 έως τις 18:00), κάθε φαρμακείο εμφανίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του πλησιέστερου φαρμακείου 24ώρου ( Notdienst / Apothekennotdienst ). Σημειώστε ότι υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη χρήση αυτής της υπηρεσίας και μπορεί να απαιτηθούν πληρωμές σε μετρητά. Αν χρειάζεστε πρόσθετες υπηρεσίες, υπάρχει μια γραμμή βοήθειας φαρμακείου 24 ωρών: 01189 και ένας ιστότοπος με όλα τα διαθέσιμα φαρμακεία.

Να είστε προσεκτικοί εκεί έξω! Και αν βρεθείτε να χρειάζεστε βοήθεια, αυτά τα νοσοκομεία μπορούν να σας βοηθήσουν.