Οδηγός για το Spreewald

Τα φυσικά θαύματα της ορεινής UNESCO εκτός Βερολίνου

Το Spreewald ονομάστηκε "πράσινος πνεύμονας" του Βρανδεμβούργου, της περιοχής γύρω από το Βερολίνο. Αυτή η δασική περιοχή μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις ιστορίες των αδελφών Grimm και είναι προστατευμένη από την UNESCO βιόσφαιρα. Χιλιάδες ανθρωπογενείς υδάτινες οδοί διασχίζουν γραφικά λιβάδια με σπίτια που έχουν παραμείνει ανέγγιχτα από τότε που η Γερμανία έγινε ένα έθνος. Μόλις μια ώρα νοτιοανατολικά από την πόλη, προσβάσιμη με αυτοκίνητο ή τρένο, το Spreewald είναι η ιδανική απόδραση από την πόλη.

Πόλεις του Spreewald

Περισσότερα για το τι μπορεί να γίνει στην πόλη μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας για το τι να κάνετε και να τρώτε στο Spreewald.

Πώς να φτάσετε στο Spreewald από το Βερολίνο

Περισσότερα για τη μεταφορά στο Βερολίνο και γύρω από αυτό .

Πάρτε γύρω από το Spreewald

Μόλις φτάσετε σε ένα από τα χωριά, βγείτε και εξερευνήστε με τα πόδια, με ποδήλατο ή με βάρκα. Υπάρχουν ενοικιάσεις με βάρκες και ποδήλατα στις μεγαλύτερες πόλεις, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαμονή στο Spreewald

Υπάρχουν καταλύματα από κάμπινγκ σε καμπίνες σε ρουστίκ B & B ( Pension ) στο Spreewald. Οι μεγαλύτερες πόλεις Lübbenau και Lübben διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών με πρόσβαση με τρένο και με τα πόδια. Αν δεν έχετε όχημα, ελέγξτε κατά την κράτηση σχετικά με την υπηρεσία παραλαβής.

Φροντίστε να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα καθώς η γερμανική φήμη του σχεδιασμού πολύ μπροστά εκτείνεται και στην κράτηση θέσεων διακοπών πριν από την καλοκαιρινή περίοδο έχει αρχίσει ακόμα.

Η τοποθεσία κρατήσεων spreewald.de προσφέρει μια ολοκληρωμένη αναζήτηση για ξενοδοχεία σε ολόκληρο το Spreewald.

Spreewald κάμπινγκ:

Την κοινότητα της Σορβικής Γερμανίας

Εκτός από τα θαύματα της χλωρίδας της περιοχής, το Spreewald φιλοξενεί επίσης τη γηγενή σλαβική κοινότητα της Γερμανίας, τους Sorbs. Αυτή η κοινότητα μόλις 60.000 ανθρώπων είναι απόγονοι των σλαβικών φυλών που εγκατέστησαν τα κεντρικά γερμανικά υψώματα περισσότερο από 1.400 χρόνια πριν. Η μοναδική τους γλώσσα μπορεί να παρατηρηθεί στα δίγλωσσα οδικά σήματα και τα σημεία της μοναδικής τους κουλτούρας μπορούν να παρατηρηθούν σε όλο το Spreewald.

Για περισσότερα αξιοθέατα, διαβάστε τι να κάνετε στο Spreewald και τι να φάτε στο Spreewald.