Τι να κάνετε στο Spreewald

Κορυφαία αξιοθέατα στο Spreewald έξω από το Βερολίνο

Αυτή η προστατευόμενη δασική περιοχή της UNESCO είναι το ιδανικό ημερήσιο ταξίδι από το Βερολίνο . Πάρτε ένα διάλειμμα από τον πολιτισμό για να επιστρέψετε στη φύση και να απολαύσετε τη ζωή στη χώρα στη βόρεια Γερμανία .

Ιστορία του Spreewald

Καθισμένος από τους Sorbs και Wends τον 6ο αιώνα μ.Χ., αυτή ήταν μια γεωργική περιοχή με πρόβλημα. Οι υγροβιότοποι της περιοχής δυσχεραίνουν τη γεωργία, οπότε οι γεωργοί επέλυναν το ζήτημα αυτό με το σκάψιμο κανάλων ( fließen ) στον ποταμό Spree για άρδευση και αποστράγγιση.

Πάνω από 800 μίλια πλωτών οδών είναι ο ιδανικός τρόπος για να περιηγηθείτε στην περιοχή. Και με 18.000 είδη ζώων και φυτών, υπάρχουν πολλά να δούμε εκτός από το νερό. Το Spreewald είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός λίγο έξω από το Βερολίνο .

Βάρκα στα κανάλια στο Spreewald

Τα κανάλια είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της περιοχής και ο καλύτερος τρόπος να κινηθείτε γύρω από το Spreewald. Κάντε κράτηση σε μια περιήγηση με πολλές εκδρομές με πλοίο, που σιγά-σιγά γλιστράει κατά μήκος των καναλιών, δίπλα στο κανάλι, όπως στη Βενετία ή στο Κέιμπριτζ. Χαλαρώστε καθώς ο οδηγός σας κάνει τη σκληρή δουλειά και απορροφά πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον σας.

Ενώ υπάρχουν εκδρομές σε όλες σχεδόν τις πόλεις, οι καλύτερες πιθανότητες να βρείτε αγγλόφωνο βάρκα βρίσκονται στο Lübben ή στο Lübbenau. Κάντε κράτηση σε μια δημόσια εκδρομή για 10 ευρώ ανά άτομο ή φέρετε μερικούς φίλους και νοικιάστε ολόκληρη τη βάρκα.

Εάν προτιμάτε να μετακινηθείτε κατά μήκος των καναλιών, υπάρχουν ενοικιάσεις σκαφών για σκάφη με καράβια, καγιάκ και κανό (που λέγεται περίεργα ).

Η ενοικίαση σκαφών σας συνοδεύεται από ένα χάρτη διαδρομών που καθορίζεται από το μήκος (σε βήματα 1, 2 και 3 ωρών) και κοστίζει περίπου 12 ευρώ για 2 ώρες.

Τα κανάλια επισημαίνονται με ξύλινα σημάδια, γι 'αυτό αναζητήστε ειρωνικά περάσματα όπως το "κανάλι του Σουέζ". Να γνωρίζετε ότι το 2-άτομο Kanadier έρχεται με ένα σύστημα ποδιού / πηδαλίου που μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε.

Και το ταξίδι σας μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο, ανάλογα με την ενέργεια σας. Είναι κανάλι, όχι ποτάμι, οπότε η κίνηση είναι δική σας.

Ice Skate τα κανάλια Spreewald

Αν και το Spreewald συχνά θεωρείται ως καλοκαιρινός προορισμός, τα κανάλια αποτελούν επίσης αξιοθέατο το χειμώνα. Μόλις τα ρηχά νερά παγώσει στερεά, οι κάτοικοι μεταφέρουν τις πλωτές οδούς με παγοδρομίες. Τα παιδιά παίζουν παιχνίδια pick-up χόκεϊ και περιήγηση στο Spreewald το χειμώνα λευκό είναι μια πρόσθετη διάσταση της γοητείας. Μείνετε ζεστοί με ζεστές κούπες του Glühwein και απολαύστε τοπικούς προμηθευτές.

Διαδρομές στο Spreewald

Αν προτιμάτε να παραμείνετε στην ξηρά, οι δασικές βόλτες είναι επίσης μια επιλογή. Το τουριστικό γραφείο στο Lubben πωλεί χάρτες διαδρομών ή απλά με τα πόδια από το Lubben στο Lubbenau (13 χλμ. Ή 8 μίλια). Θέλετε να φτάσετε πιο γρήγορα εκεί; Πάρτε ένα ποδήλατο βουνού στις καλά εξοπλισμένες διαδρομές.

Απαγορεύεται η αλιεία του Spreewald

Η αλιεία είναι ένας άλλος τρόπος να απολαύσετε τις πλωτές οδούς. Μπορούν να αλιευθούν στα κανάλια το λούτρινο, το λικέρ, ο κυπρίνος, το χέλι, το τίνς και άλλα ψάρια γλυκού νερού.

Σημειώστε ότι απαιτείται έγκυρη άδεια αλιείας και υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για την προστασία της βιόσφαιρας.

Spa στο Spreewald

Δεν θα ήταν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στην ύπαιθρο χωρίς spa . Ένα από τα καλύτερα ιαματικά λουτρά κοντά στο Βερολίνο είναι η Spreewald Therme. Χρησιμοποιεί το μοναδικό μεταλλικό νερό στα θερμικά λουτρά αλμυρού νερού και η άλμη του έχει πιστωθεί με τη βελτίωση του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος και ολόκληρου του μυοσκελετικού συστήματος.

Μουσεία και τοποθεσίες του Spreewald

Freilandmuseum Lehde - Επισκεφθείτε το Lehde κοντά στο Lübbenau, ένα 700 ετών διατηρημένο χωριό Spreewald που αποτελείται από πολλά μικρά νησιά που συνδέονται με πεζογέφυρες. Αυτή η προστατευόμενη περιοχή της πολιτιστικής κληρονομιάς ήταν προσβάσιμη μόνο με πλοίο μέχρι το 1929 και ακόμα και σήμερα βασίζεται στη μοναδική μεταφορικό ταχυδρομείο της Γερμανίας για τη διανομή του ταχυδρομείου. Η πυροσβεστική υπηρεσία και η υπηρεσία σκουπιδιών έχουν επίσης τα δικά τους σκάφη.

Περπατήστε την γραφική πόλη και τις γέφυρες που βλέπουν τα τυπικά σπίτια Spreewald. Κατασκευασμένο από ξύλο με στέγες καλαμιών, σημειώστε τα σύμβολα φιδιών Sorbian / Wendian στα φράγματα. Οι άνθρωποι στο παραδοσιακό φόρεμα εργάζονται για χειροτεχνίες για τους επισκέπτες.

Σλάβικο φρούριο στο Raddusch - Αυτό το ξανάκτιστο φρούριο απέχει μόλις 15χλμ. Νότια του Burg (Spreewald). Χτισμένο γύρω στο 850 μ.Χ., υπάρχουν μονοπάτια με πινακίδες πληροφοριών σε όλη την περιοχή και χώρους παιδικής χαράς και πικνίκ.

Spreewald Therme - Το Thermal Spa στο Burg (Spreewald) είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα γεμάτη βάρκα, πεζοπορία και ποδηλασία. Αυτή η σύγχρονη εγκατάσταση προσφέρει τις καλύτερες τεχνικές χαλάρωσης, σάουνες και διανυκτερεύσεις.

Arznei- und Gewürzpflanzengarten Burg Spreewald - Για να πάρετε κάποια σπιτική φύση μαζί σας , αυτός ο κήπος κοπής είναι διαθέσιμος για περιηγήσεις.

Gurken- und Bauernhausmuseum - Δοκιμάστε το διάσημο τουρσί Spreewald και παρακολουθήστε την ιστορία και την εξέλιξή του.

Το ενυδρείο Spreewald - Το ενυδρείο επικεντρώνεται στα διάφορα είδη ψαριών που ζουν στο Spree και περιλαμβάνει.