Τι να περιμένετε σε μια γερμανική σάουνα

Να πάρει γυμνό στη γερμανική σάουνα

Οι επισκέψεις στο Spa δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα στη Γερμανία. Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτών των επισκέψεων γίνεται γυμνός και ιδρώνει ... που μπορεί να είναι πολύ εκφοβιστικό για αρχάριους.

Και - επειδή πρόκειται για τη Γερμανία - υπάρχουν κανόνες. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες ή ετοιμαστείτε για την οργή ορισμένων σοβαρά αυστηρών και πολύ γυμνών Γερμανών . (Αυτός είναι ένας τρόπος για να μάθετε πραγματικά τη γερμανική λέξη Schwanze .) Απολαύστε αυτή την πολιτιστική περιπέτεια με τις οδηγίες για το τι να περιμένετε σε μια γερμανική σάουνα.

Τι είναι μια γερμανική σάουνα;

Η σάουνα συνήθως αναφέρεται στα δωμάτια ξύλου ή κεραμιδιών, όπου οι άνθρωποι κάθονται και το ιδρώνουν. Μπορούν να έχουν πάγκους ή ξαπλώστρες με την πηγή θερμότητας (είτε ξηρή είτε ατμού) που εκπέμπεται από το κέντρο του δωματίου.

Οι σάουνες αποτελούν μόνο ένα μέρος της συνολικής εμπειρίας του σπα και για επιπλέον χρέωση μπορείτε να αγοράσετε ένα μασάζ ή θεραπείες όπως τα περιποιήσεις προσώπου , μανικιούρ και πεντικιούρ. Υπάρχουν σάουνες μόνο για γυναίκες και μικτές γυναίκες. Τα μεγαλύτερα ιαματικά λουτρά έχουν διάφορα είδη σάουνων, έτσι ώστε να μπορείτε να φτιάξετε μέχρι και τις πιο καυτές στιγμές με δροσερές περιόδους. Οι Γερμανοί θα σας πω σθεναρά ότι αυτό είναι για την υγεία σας καθώς τα δόντια σας φλύζουν και εσείς ντρέπετε στον δικό σας ιδρώτα.

Εθιμοτυπία σε γερμανική σάουνα

Είναι η γερμανική πεποίθηση ότι μια σάουνα πρέπει να υπομείνει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Με θερμική επικάλυψη 100 ° C (212 ° F), αυτό δεν είναι εύκολο.

Γυμνότητα

Το γυμνό είναι ο κανόνας στη γερμανική σάουνα και μόνο οι αλλοδαποί φαντάζουν περίεργοι από αυτό. Οι Γερμανοί δεν βρίσκουν τίποτα ανησυχητικό για το ίδιο το γυμνό ή για γυμνό με φίλους, συναδέλφους ή μητέρα-σε-νόμους.

Τα μαγιό είναι αυστηρά verboten (εκτός από την πισίνα, και ακόμη και εκεί περισσότερο πηγαίνουν FKK ) όπως θεωρούνται ως φύλακα ενός βακτηριδίου. Εάν πηγαίνετε στη γερμανική σάουνα θα είστε γυμνοί.

Τι να φέρω

Μια μικρή πετσέτα πρέπει να ληφθεί μαζί σας για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε. Μια άλλη πετσέτα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα. Εάν δεν φέρετε μια πετσέτα, νοικιάστε ένα.

Θα υπάρξει ιδρώτας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καθίσετε στην λακκούβα κάποιου άλλου.

Σάουνα:

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Το πρώτο πράγμα είναι πρώτα, αποφασίστε για το σπα σας . Οι περισσότεροι εργάζονται με το ηλεκτρονικό βραχιόλι που επιτρέπει την αγορά τροφίμων, υπηρεσιών κ.λπ. χωρίς να χρειάζεται να βουτήξετε πίσω στο ντουλάπι σας.

Βρείτε το ντουλάπι για να αποθηκεύσετε τα πράγματά σας και να ξεπλύνετε στα ντους. Αυτό δεν είναι γρήγορη βουτιά, πρέπει να είστε καθαροί για να μπείτε στη σάουνα. Παρέχονται σαπούνια και σαμπουάν.

"Φόρεμα" στο ρόμπα και τα σανδάλια σας ή απλά περπατήστε γύρω από τον buff σαν τους γερμανούς επαγγελματίες. Έξω από την πόρτα της σάουνας, μια κρεμαστή ράφι περιμένει το ρόμπα σας ή στεγνώσει πετσέτα και πολλοί άνθρωποι αφήνουν επίσης τα σανδάλια τους. Ανοίξτε την πόρτα γρήγορα και περπατήστε σε ένα ατμόπλοιο γυμνών γερμανών. Αυτό δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεται αμηχανία, ειδικά καθώς ο ατμός βοηθά να κρύψει τυχόν ξεφλουδισμένα μάγουλα.

Βρείτε ένα ανοιχτό σημείο - μην είστε ντροπαλοί! - και βάλτε την πετσέτα σας. Αυτό δεν είναι μόνο για να σας προστατεύσει, αλλά εμποδίζει επίσης τα λάδια στο δέρμα σας να βλάπτουν το ξύλο. Μια εναλλακτική λύση είναι οι σάουνες ατμού όπου μπορείτε να καθίσετε σε ένα χαλάκι ή να ξεπλύνετε τη θέση σας όταν φεύγετε με ένα μάνικα.

Aufguss

Aufguss , ή εγχύσεις, είναι τα αρωματικά έλαια που χρησιμοποιούνται στις σάουνες και οι Γερμανοί πιστεύουν ότι είναι ένα βασικό στοιχείο.

Μεγάλες σάουνες έχουν ένα Saunameister που υπαγορεύει το πρόγραμμα του Aufguss . Το Aufguss ανακοινώνεται με το χτύπημα ενός κουδουνιού και προσεκτικοί Γερμανοί θα κάνουν γρήγορα το δρόμο τους στη φρέσκια σάουνα για να παρατηρήσουν την έκχυση του αρωματισμένου νερού και μετά τον ατμό. Αυτή η μικρή τελετή δεν πρέπει να διακόπτεται.

Περίοδος χαλάρωσης

Οι συνεδρίες ψύξης μεταξύ σάουνων αποτελούν ζωτικό μέρος της εμπειρίας. Τα κρύα ντους, οι εξωτερικές πισίνες, το Frischluftraum (υπαίθριο δωμάτιο) ή ακόμη και τα λουτρά πάγου θεωρούνται μέρος της χαλάρωσης.

Έλεγχος λογαριασμών

Εάν εξακολουθείτε να είστε επιφυλακτικοί, ανατρέξτε στους λογαριασμούς αυτών των μεταναστών: