Κάστρο Neuschwanstein Ταξιδιωτικός Οδηγός

Επισκεφθείτε το Ρομαντικό Κάστρο του Ludwig στη Βαυαρία

Σκαρφαλωμένο πάνω από ένα από τα ωραιότερα φαράγγια του κόσμου, το κάστρο Neuschwanstein είναι το φανταστικό όνειρο του καθενός. Είναι η εικόνα που έχετε δει παντού που σας κάνει να θέλετε να αρχίσετε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας στη Γερμανία. Γιατί να μην νοικιάσετε την Porsche και να χτυπήσει τον ρομαντικό δρόμο ; Θα σας δώσουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πού είναι το κάστρο του Νέουσβανστέιν;

Το κάστρο Neuschwanstein, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, βρίσκεται στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας κοντά στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, κοντά στο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο Garmisch-Partenkirchen.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Μόναχο, 128χλμ. Βορειοανατολικά.

Εισιτήρια και Ξεναγήσεις

Τα εισιτήρια εισόδου στο κάστρο πρέπει να αγοραστούν στο κέντρο εισιτηρίων στο Hohenschwangau πριν ξεκινήσετε την αναρρίχηση στο κάστρο. Το κόστος είναι 9 ευρώ για έναν ενήλικα. Η υποχρεωτική εκδρομή διαρκεί λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Υπάρχουν 165 σκάλες για να ανεβείτε στην περιοδεία και 181 για να κατεβείτε. Ένας πρόσφατος ταξιδιώτης αναφέρει ότι υπάρχει τώρα ένα καφέ μέσα. Οι περιηγήσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες σε αναπηρική καρέκλα και περιπατητές πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη. Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης:

Καλύτερες θέσεις για να δείτε το κάστρο του Νέουστσανσαν

Μπορείτε να πάρετε τις καλές φωτογραφίες του κάστρου και του καταρράκτη από το Marienbruecke (Mary's Bridge). Ανάμεσα στη γέφυρα και το κάστρο υπάρχει θέα στο κάστρο Hohenschwangau. Η φωτογραφία δεν επιτρέπεται μέσα στο κάστρο.

Να πάρει εκεί

Με τρένο: Πάρτε το τρένο προς την πόλη Füssen, μετά το λεωφορείο 9713 προς Hohenschwangau.

Δείτε τις τιμές των εισιτηρίων, τους χρόνους ταξιδιού και τους χρόνους αναχώρησης με αυτόν τον χάρτη αλληλεπιδραστικών σιδηροδρόμων της Γερμανίας.

Με αυτοκίνητο: Πάρτε το A7 στο Füssen, στη συνέχεια στο Hohenschwangau όπου θα βρείτε χώρο στάθμευσης. Από το Hohenschwangau μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το κάστρο σε 30 λεπτά. Μπορείτε να περάσετε 5 λεπτά με βόλτα με άμαξα για 5 ευρώ προς τα πάνω και 2,50 ευρώ για την επιστροφή κατά την κατηφόρα.

Ένα λεωφορείο είναι επίσης διαθέσιμο από το Schlosshotel Lisl, Neuschwansteinstraße στο Hohenschwangau.

Που να μείνω

Σας συνιστώ να περάσετε τη νύχτα στο Hohenschwangau. Διαβάστε περισσότερα για την παραμονή στο Hohenschwangau όταν επισκέπτεστε τα κάστρα του βασιλιά .

Το Hotel Mueller έχει θέα στα δύο κάστρα και ένα καλό εστιατόριο.

Μπορείτε επίσης να μείνετε κοντά στο Fussen , όπως πολλοί κάνουν:

Κάστρο Neuschwanstein Περιγραφή & Ιστορία

Το κάστρο Neuschwanstein χτίστηκε από τον βασιλιά Ludwig II, γνωστό και ως Mad King Ludwig αν και όλο και λιγότερο αυτές τις μέρες. Ο στόχος του ήταν να αναπαράγει τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, ιδιαίτερα τη Ρωμανική, και να αποτίσει φόρο τιμής στις όπερες του Wagner. Μπορεί να νομίζετε ότι το έχετε ήδη δει - είναι το Castle Sleeping Beauty της Disney, αλλά πραγματικά.

Η πέτρα θεμελίωσης τέθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1869. Όταν πέθανε ο Ludwig II το 1886, το κάστρο δεν ήταν ακόμη πλήρες.

Το εργοτάξιο κοντά στο φαράγγι Pöllat είναι μάλλον ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο.

Κάστρο Neuschwanstein Ενδιαφέροντα γεγονότα:

Γύρω από το κάστρο του Νέουστσανσαν

Ο "Ρομαντικός δρόμος" της Γερμανίας, που εκτείνεται από το Würzburg στο Füssen, μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο κάστρο. Δείτε τους πόρους του Romantic Road για περισσότερα.