Στην ανασκόπηση: Le Moulin Rouge Cabaret στο Παρίσι

Μήπως ζωντανεύει σε όλη την αναστάτωση; Ανακαλύψαμε

Για τους ρομαντικούς, καμία επίσκεψη στην πόλη των φώτων δεν θα ήταν πλήρης χωρίς νύχτα στο αρχικό καμπαρέ του Moulin Rouge στο Παρίσι. Χτισμένο το 1889, η λέσχη ήταν η ουσία ενός μποέμ, Belle Epoque Paris, όπου οι καλλιτέχνες συγκλίνουν για να παράγουν και να παρακολουθήσουν πολύχρωμες και πρωτοποριακές παραστάσεις. Το Moulin Rouge στο Παρίσι έχει εμπνεύσει πολλά οθόνες του Χόλιγουντ, το πιο πρόσφατο είναι η σκηνοθεσία του συγκροτήματος Baz Luhrman του 2001 με πρωταγωνιστή την Nicole Kidman.

Παρείχε επίσης έμπνευση για τον ζωγράφο Toulouse Lautrec του 19ου αιώνα, του οποίου τα πορτραίτα των καλλιτεχνών του Moulin Rouge στεγάζονται σήμερα στο Musee d'Orsay του Παρισιού .

Spectacular Display ... ή Dull Cliche;

Για όλο το λαμπερό παρελθόν της, η τρέχουσα προσφορά στο The Moulin Rouge συχνά απορρίπτεται ως μια μέτρια, μαζική παραγωγή, με μια φανταστική ερμηνευτική παράσταση που δεν δικαιολογεί την υπερτιμημένη αμοιβή εισόδου. Αλλά όταν τρεις από τους καλεσμένους μου εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την παράσταση, η περιέργεια μου πήρε το καλύτερο από μένα. Χωρίς άλλο λάθος, εδώ είναι η λήψη μου:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Πρακτικές πληροφορίες σχετικά με το Moulin Rouge

Διεύθυνση: 82 boulevard de Clichy, 18ο διαμέρισμα
Τηλ .: +33 (0) 153.098.282
Μετρό: Blanche (γραμμή 2)
Κρατήσεις: Συνιστάται ιδιαίτερα - κράτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ένα βασικό δείπνο και πακέτο έκθεσης εδώ: (κράτηση απευθείας μέσω Isango). Για ένα πακέτο all-inclusive που περιλαμβάνει δείπνο και επίδειξη στο MR με περιήγηση στον Πύργο του Άιφελ , δείτε εδώ: (βιβλίο απευθείας μέσω Isango)
Μενού δείπνου: Γαλλικά Κανκάν Μενού 145 ευρώ; Toulouse-Lautrec Μενού 160 ευρώ. Belle Époque Μενού 175 ευρώ; Μεσημεριανό μενού 125 ευρώ (διαθέσιμες χορτοφαγικές επιλογές)
Κωδικός ενδυμασίας : Κομψή, σπορ τένις (χωρίς αθλητικά παπούτσια, σορτς κ.λπ.)
2008 Τιμές (μόνο δείχνει): 2:45 μ.μ. (95 ευρώ); 9:00 (89 ευρώ); 11μμ (99 ευρώ)
Επιλογές πληρωμής: Όλες οι μεγάλες πιστωτικές κάρτες είναι αποδεκτές
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)
Άλλες: Φωτογραφία, κάπνισμα, ποτά και τρόφιμα που αγοράζονται έξω από το απαγορευμένο

Διατήρηση και Καθαρισμός σε

Όταν τηλεφωνήσω για να κάνω κράτηση για την επίδειξη δύο μέρες νωρίτερα, μου λέω ότι η εκπομπή έχει κλείσει πλήρως το Σαββατοκύριακο: μια έκπληξη δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εκτός αιχμής (Δεκέμβριος). Ο φιλικός ρεσεψιονίστ με συμβουλεύει να δοκιμάσω ξανά την ημέρα της επίδειξης, καθώς οι ακυρώσεις είναι φαινομενικά συχνές. Λαμβάνοντας τις συμβουλές της, εξασφαλίζουμε ένα τραπέζι για την παράσταση της Παρασκευής (χωρίς δείπνο) στις 11:00. Φτάνουμε, όπως προτείνουμε, μισή ώρα νωρίτερα και για λίγο θλιμίζω την απόφαση. Η ουρά-μακρά ουρά στην υγρή και θυελλώδη λεωφόρο δεν δείχνει κανένα σημάδι της κίνησης και η δημογραφική είναι ως επί το πλείστον κουρασμένοι τουρίστες. Εντούτοις, μισή ώρα αργότερα, προχωρήσαμε στο τραπέζι μας και μεταφέρονται αμέσως στα τέλη του 19ου αιώνα μποέμικο Παρίσι. Η βελούδινη διακόσμηση και ο ελαφρύς φωτισμός δημιουργούν μια παρακμιακή ατμόσφαιρα και μεγάλο μέρος του ρομαντισμού είναι ακόμα παρόν στο κλαμπ. Η Τουλούζη Lautrec μπορεί να δυσκολευτεί να την αναγνωρίσει, αλλά είμαστε εντυπωσιασμένοι και πιάσουμε τη σαμπάνια μας, η οποία αποτελεί μέρος της συμφωνίας (δύο φιάλες για τέσσερις ανθρώπους).

Διαβάστε Σχετικές: Κορυφαία παραδοσιακά καμπαρέ στο Παρίσι

Η παράσταση

Η παράσταση ανοίγει με εντυπωσιακό fanfare. Τα κορίτσια είναι ντυμένα με κοκκώδη γλυφές κοστούμια ενώ οι τύποι φορούν ασημένια κοστούμια. Η σκηνή είναι δραματική και αισθησιακή επίθεση, αλλά όχι για τους πρησμένους - η αρχική ημι-γυμνότητα των γυναικών χορευτών θέτει τον τόνο για ολόκληρο το show.

Παρόλο που η βαθμολογία είναι αόριστης "ευρωπαϊκής" φύσης, οι στίχοι της μουσικής είναι όλα στα γαλλικά.

Οι χορευτικές ενέργειες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Moulin Rouge, αλλά το στοιχείο του τσίρκου ξυπνά σύντομα το κεφάλι του, καθώς διασκεδάζουμε με κάποιες αρκετά εκθαμβωτικές ακροβασίες. Οι κινήσεις των ερμηνευτών είναι εντυπωσιακές, αλλά αισθανόμασταν μια κούραση σε μερικές από τις ενέργειες - πιθανώς αποτέλεσμα του χρονοδιαγράμματος τριών προβολών. Οι χορευτές φαίνεται κουρασμένοι, αλλά μόνο στο εκπαιδευμένο μάτι του σύντροφό μου.

Τα τσίμπημα του τσίρκου συνεχίζονται με την παρουσία κλόουν, ζογκλέρ και έναν ταλαντούχο ευπαρουσίαστο, ο οποίος καταφέρνει να ζωντανέψει ένα άλλο υποτονικό (και κουρασμένο) ακροατήριο. Επιλέγει τέσσερις συμμετέχοντες διαφορετικής εθνικότητας από το πλήθος, που φάνηκε πρόβες αλλά φαινομενικά αυθόρμητες.

Η άψογη χορογραφία εντοπίζει διάφορες ιστορικές περιόδους από τους Μάγια στους Αιγύπτιους μέχρι τους χορευτές ταλάντευσης της δεκαετίας του 40 - οι οποίοι παρουσιάζονται σε μια διαδρομή χρώματος και μουσικής.

Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της επίδειξης για το παραδοσιακό γαλλικό cancan, όμως, όπου τα υψηλά λακτίσματα είναι βυθισμένα σε μια τρίχρωμη θάλασσα.

Η παράσταση επιτυγχάνει μερικές θεαματικές στιγμές. Περίπου στα μισά του δρόμου, η σκηνή δίνει τη θέση της σε μια δεξαμενή νερού, όπου ένας θηλυκός καλλιτέχνης κολυμπά με φίδια. Και το μεγαλύτερο από το τέλος της ζωής διακρίνεται από γούνινα ροζ κοστούμια.

Τελικό Λόγο μου

Οι κλισέ αφθονούν στην τρέχουσα παράσταση του Moulin Rouge και κάποιοι μπορεί να το βρίσκουν στην καλύτερη περίπτωση ξεπερασμένο και χειρότερο επιθετικό. Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, ποτέ δεν ισχυρίζεται ότι είναι κάτι άλλο από μια φανταστική επιστροφή στο αρχικό καμπαρέ του Moulin Rouge. Για ένα καμπαρέ πιο ψηλό, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε το Lido της Champs-Elysees, ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των Παριζανών. Ως σκεπτικιστής, βρήκα το Moulin φανταχτερό, κιτς και πολύ τουριστικό προσανατολισμό, αλλά ακόμα ένα εξαιρετικά ευχάριστο και αξίζει το βράδυ.

Αν δεν απομακρυνθείτε από τις παραλίες και τον τουριστικό ναύλο, το Moulin Rouge είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.