Πώς να ταξιδέψετε από το Βερολίνο στο Παρίσι

Πτήσεις, τρένα και επιλογές ενοικίασης αυτοκινήτων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι από το Βερολίνο στο Παρίσι, αλλά δυσκολεύεστε να αποφασίσετε αν θα ήταν πιο λογικό να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, τρένο ή αυτοκίνητο; Το Βερολίνο είναι περίπου 550 μίλια από το Παρίσι, το οποίο κάνει την πιο ελκυστική επιλογή ταξιδιού για τους περισσότερους. Είναι σίγουρα η πιο ρεαλιστική επιλογή εάν πρέπει να φτάσετε στο Παρίσι το συντομότερο δυνατό, αλλά εάν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε, να πάρετε το τρένο ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα και γραφική εναλλακτική λύση.

Ταξιδευω με αεροπλανο

Οι διεθνείς αερομεταφορείς, όπως η Air France και η Lufthansa, καθώς και οι περιφερειακές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως το Air Berlin και το Easyjet, προσφέρουν καθημερινές πτήσεις από το Βερολίνο στο Παρίσι με προορισμό το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle ή το αεροδρόμιο Orly.

Εάν φτάνετε στο αεροδρόμιο του Παρισιού, θα πρέπει να υπολογίσετε πώς θα φτάσετε στο κέντρο της πόλης από τα αεροδρόμια. Διαβάστε τις επιλογές μεταφοράς εδάφους στο Παρίσι .

Κάντε κράτηση για πτήσεις και πλήρη ταξιδιωτικά πακέτα στο TripAdvisor

Ταξίδι με τρένο

Μπορείτε να φτάσετε στο Παρίσι από το Βερολίνο με τρένο σε περίπου 9 ώρες, με τα περισσότερα τρένα να μεταφέρονται στη Φρανκφούρτη , το Μανχάιμ ή την Κολωνία. Διατίθενται επίσης απευθείας νυχτερινά τρένα και φτάνετε στο σταθμό Gare de l'Est του Παρισιού σε περίπου 13 ώρες και 30 λεπτά. Το μειονέκτημα της ανάληψης του τρένου; Τα άμεσα τρένα είναι σπάνια, οπότε θα πρέπει να είστε μεγάλος εραστής αυτού του τρόπου μεταφοράς.

Ταξιδεύω με αμάξι

Σε ομαλές συνθήκες κυκλοφορίας, μπορεί να διαρκέσει 8-10 ώρες ή περισσότερο για να φτάσετε στο Παρίσι από το Βερολίνο με αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να δείτε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας και της Ανατολικής Γαλλίας.

Αναμείνετε να πληρώσετε κάπως βαριά τέλη διοδίων σε πολλά σημεία σε όλο το ταξίδι, όμως.

Ταξιδέψτε στο Παρίσι Από Αλλού

Αν ταξιδεύετε στο Παρίσι από αλλού στη Γερμανία, μάθετε ποιες είναι οι επιλογές σας από το Μόναχο, το Αμβούργο ή τη Φρανκφούρτη .