Όλα για το Jardin des Tuileries στο Παρίσι

Ένα αληθινό βασιλικό κόσμημα

Δυτικά από το επιβλητικό μουσείο του Λούβρου και το παλιό παλάτι, ο καταπράσινος κήπος στο κέντρο του Παρισιού, γνωστός ως Jardin des Tuileries, είναι μέρος του ίδιου (αρχικά βασιλικού) συγκροτήματος.

Ένας από τους ωραιότερους και πολυπόθητους κήπους της πρωτεύουσας, είναι προφέρεται "TWEE-luh-Reehs", το όνομά του από τα εργοστάσια κεραμιδιών που έμεναν εδώ από τη μεσαιωνική περίοδο. Μεταμορφώθηκε σε καταπράσινους κήπους για τη μοναρχία κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα και μετατράπηκε σε δημόσιο χώρο μετά τη Γαλλική Επανάσταση, το Tuileries είναι μια πολύ συνιστώμενη στάση για ένα πρώτο ταξίδι στο Παρίσι.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την άνοιξη, όταν οι κήποι ξεσπούν σε ζωντανά χρώματα.

Όμως, περισσότερο από ένα ευχάριστο πάρκο του οποίου οι ανθοφορία και τα σχολαστικά κομμένα θάμνους το κάνουν εύκολο στα μάτια και ένα ωραίο μέρος για μια βόλτα, τα Tuileries είναι εμποτισμένα σε αιώνες της γαλλικής ιστορίας. Πρόκειται για τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, μέρος της ιστορικής διαδρομής δίπλα στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα του Παρισιού, που ονομάζεται πολύτιμο πολιτιστικό και ιστορικό έδαφος.

Πρώτα καθιερωμένη ως βασιλικοί κήποι της γαλλο-ιταλικής βασίλισσας Marie de 'Medici το 1564, το Tuileries διαθέτει καλαίσθητα αγάλματα από γάλλους γλύπτες όπως οι Aristide Maillol και Auguste Rodin. δενδροειδείς λωρίδες τέλεια για μια ρομαντική βόλτα και λίμνες όπου τα παιδιά μπορούν να πλεύσουν ιστιοπλοϊκά και ενήλικες μπορούν να χαλαρώσουν γύρω από τις καρέκλες, ξεκουράζοντας τα πόδια τους μετά από ένα μακρύ πρωινό περιηγήσεων. Στεγάζει επίσης δύο μουσεία που περιλαμβάνουν αριστουργήματα από τον Claude Monet και περιστρεφόμενα εκθέματα στη σύγχρονη τέχνη και τη φωτογραφία, τα εστιατόρια και μια ετήσια έκθεση που τα παιδιά θα απολαύσουν.

Τοποθεσία & Μετάβαση:

Το Jardin des Tuileries βρίσκεται στην συνοικία του Παρισιού , αμέσως δυτικά του Μουσείου του Λούβρου, που εκτείνεται δίπλα στη δημοφιλή τουριστική βαριά οδό Rue de Rivoli στην κομψή Place de la Concorde. Είναι επίσης σε απόσταση αναπνοής από μια από τις πιο δημοφιλείς και πολυτελείς εμπορικές περιοχές του Παρισιού και γύρω από τη Rue St-Honoré.

Διεύθυνση: Jardin des Tuileries: Rue de Rivoli / Place de la Concorde

Μετρό: Tuileries (Γραμμή 1)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Μουσείο του Λούβρου: Επισκεφθείτε τις φημισμένες συλλογές στο ογκώδες μουσείο και το πρώην βασιλικό παλάτι πριν ή μετά από μια ξεκούραστη βόλτα στα Tuileries.

Place de la Concorde: Αυτή η μεγάλη, πολυσύχναστη πλατεία χαρακτηρίζεται από τον εντυπωσιακό οβελίσκο του Λούξορ, ένα αιγυπτιακό μνημείο ηλικίας άνω των 3.300 ετών το οποίο ήταν προικισμένο στη Γαλλία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Από την απέραντη, χαοτική πλατεία, μπορείτε να δείτε την αρχή της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων , που εκτείνεται στην απομακρυσμένη Αψίδα του Θριάμβου.

Το Concorde έχει επίσης μια συναρπαστικά σκοτεινή ιστορία: η γκιλοτίνα ιδρύθηκε εδώ μετά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789. τόσο ο βασιλιάς Λουδοβίκος XVI όσο και η σύζυγός του, η βασίλισσα Μαρία-Αντωνέτ, εκτελέστηκαν εδώ, μαζί με πολλούς άλλους πολιτικούς αντιφρονούντες και βασιλικές φιγούρες.

Palais Royal: Αυτή η όμορφη πλατεία και το παλιό παλάτι είναι ένα ιδανικό μέρος για μπουτίκ ψώνια και χαλάρωση για λίγα λεπτά στον ήλιο. Ήταν το πρώην σπίτι του βασιλιά Λουδοβίκου XIII και πριν από αυτό, ο καρδινάλιος Richelieu? το τελευταίο χτίστηκε το 1692. Υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο Michelin 3 αστέρων , Le Grand Véfour, στο βόρειο άκρο των γκαλερί.

Palais Garnier: Κάντε μια βόλτα στην μεγαλοπρεπή Avenue de l'Opera για να φτάσετε σε αυτή την πλούσια πρώην όπερα (σήμερα το σπίτι του Εθνικού Μπαλέτου · οι όπερες εκτελούνται κατά κύριο λόγο αυτές τις μέρες στην Όπερα της Βαστίλης).

Εισαγωγή, Ώρες Λειτουργίας & Προσβασιμότητα

Η είσοδος στους κήπους είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, ενώ τα Tuileries είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων επίσημων αργιών. Πρέπει να αφήσετε τον κήπο 30 λεπτά πριν από τους χρόνους κλεισίματος

Εποχικές ώρες: Από την τελική Κυριακή του Μαρτίου μέχρι την 31η Μαΐου και από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, οι κήποι είναι ανοιχτοί από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου, ο κήπος είναι ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00.

Από την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου έως το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου: 7:30 π.μ. έως 7:30 μ.μ.

Προσιτότητα:

Όλες οι εισόδους στον κήπο και σε πολλά από τα μονοπάτια είναι προσβάσιμα από αναπηρικά καροτσάκια: αυτά περιλαμβάνουν τα τρία κύρια σημεία πρόσβασης στο 206 rue de Rivoli, το Place de la Concorde και το Place du Carrousel.

Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις για επισκέπτες με ακοή, οπτικές και διανοητικές αναπηρίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στο Παρίσι με αναπηρίες, δείτε αυτή τη σελίδα.

Από τη Μοναρχία στην Επανάσταση και τη Δημοκρατία: Ένας Κήπος Βυθισμένος στην Ιστορία

Γνωστή ως κέντρο κατασκευαστών κεραμιδιών και αγγειοπλαστών από τη μεσαιωνική περίοδο, τα Tuileries έγιναν βασιλικός κήπος τον 16ο αιώνα κάτω από τη βασίλισσα Marie de 'Medici. Ήθελε να σχεδιάσει ένα παλάτι και κήπους με την εικόνα της εγγενής Φλωρεντίας μετά το θάνατο του συζύγου της, βασιλιά Henry II.

Έδωσε εντολή στην κατασκευή του Palais des Tuileries (από τότε καταστράφηκε) και ανέθεσε στον André le Nôtre να σχεδιάσει πλούσιους τυπικούς κήπους ορατούς από το παλάτι. Δυστυχώς, το παλάτι καταστράφηκε σε μια φοβερή φωτιά κατά τη διάρκεια της «Γαλλικής Κομμούνας» του 1871.

Αρχικά προοριζόταν ως ιδιωτικοί κήποι για τον Medici και αργότερα για τους Louis XIII και XIV, οι βασιλείς περπατούσαν στο Tuileries ως ένδειξη του προνομίου και της αξιοπρέπειας τους. μόνο μετά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789 οι κήποι άνοιξαν στο ευρύ κοινό.

Κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, καθώς αναπτύχθηκε περαιτέρω ο κήπος, ανατέθηκαν αγάλματα από κορυφαίους καλλιτέχνες υπό τη βασιλεία του Λουδοβίκου XV, για να συμπληρώσουν τα τολμηρά, τα δέντρα και τα λουλούδια. Οι γλύπτες συνέχισαν να κατασκευάζουν κομμάτια από τότε, κάνοντας τα Tuileries έναν σημαντικό τόπο για τη σύγχρονη τέχνη και τη δημιουργία. Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μουσεία και τις συλλογές τέχνης στην περιοχή.

Κύρια σημεία & τι να κάνετε στους κήπους

Εκτός από το υπέροχο μέρος για να κάνετε βόλτες, ήλιο και να διαβάσετε σε πράσινες μεταλλικές καρέκλες με θέα στις καταπράσινες βεράντες και να πλεύσετε βάρκες στις τεχνητές λίμνες, υπάρχουν μυριάδες πράγματα να κάνετε και να απολαύσετε στο Jardin du Luxembourg.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για τη βοτανική και τα φυτικά είδη δεν θα απογοητευθούν από ένα ταξίδι στους κήπους: που εκτείνεται σε 30 εκτάρια, το Tuileries διαθέτει 35 είδη δένδρων και δεκάδες ποικιλίες λουλουδιών - από ετήσιες έως πολυετείς - ανθίζουν την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ιδιαίτερα στα κεντρικά κρεβάτια γνωστά ως "Grand Carré". Η εκπληκτική συμμετρία και η ομορφιά των κήπων οφείλεται στον διάσημο βασιλικό αρχιτέκτονα Andre Le Notre, ο οποίος σχεδίασε επίσης κήπους στις Βερσαλλίες και το λιγότερο γνωστό, αλλά εντυπωσιακά αρμονικό Chateau Vaux-le-Vicompte.

Για τους λάτρεις της γλυπτικής, ο κήπος, όπως και η αδελφή του στο Λουξεμβούργο , χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγάλα μουσεία υπαίθρου της πρωτεύουσας. Δεκάδες αξιοθαύμαστα αγάλματα από διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Rodin και Maillol χαρίζουν τις εγκαταστάσεις. οι σύγχρονοι καλλιτέχνες επίσης εγκαθιστούν τακτικά κομμάτια εδώ, μεταξύ άλλων με την ευκαιρία της FIAC, της ετήσιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης της πόλης.

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη στις λίμνες, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές μόνιμες παιδικές χαρές στον κήπο, τα τραμπολίνα και τα πόνυ και το ετήσιο φεστιβάλ / καρναβάλι τους καλοκαιρινούς μήνες (βλ. Παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες).

Τέλος, η άσκοπη βόλτα στους τεράστιους χώρους , η εξερεύνηση των διαφορετικών θεματικών κήπων και η χαλάρωση γύρω από τα σιντριβάνια, είναι ένα χόμπι που απολαμβάνουν οι ντόπιοι - ακόμη και κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών διακοπών τους. Επωφεληθείτε από την χαλαρή ατμόσφαιρα και χρησιμοποιήστε την ώρα εδώ για μερικές απλές περισυλλογές.

Ετήσια Έκθεση / Καρναβάλι στο Tuileries

Ένα ετήσιο γεγονός που λατρεύουν οι ντόπιοι και οι τουρίστες στο κήπο είναι το ετήσιο φεστιβάλ / καρναβάλι, το οποίο βλέπει μια ποικιλία από διασκέδαση (κολομβία, ποδηλατοδρόμιο, παιχνίδια και βραβεία, τοπικές περιποιήσεις, παγωτά και βαμβακερά κ.λπ. πάνω από τη βόρεια πλευρά του κήπου (στην είσοδο μετρό Tuileries) για αρκετές εβδομάδες. Η έκθεση διεξάγεται γενικά από τα τέλη Ιουνίου έως τον Αύγουστο . Τα παιδιά θα απολαύσουν ιδιαίτερα αυτό το ένα.

Το Μουσείο Orangerie: Σπίτι της σειράς "Νυμφαία" της Monet

Ένα από τα πιο παραβλεφθούν μικρά σημεία στην πρωτεύουσα. οι επί τόπου συλλογές στο Μουσείο Orangerie περιλαμβάνουν το ιμπρεσιονιστικό αριστούργημα του Claude Monet, τη σειρά του Nympheas (Water Lilies). Τα τεράστια πλαίσια ήταν ζωγραφισμένα ανάμεσα στους Παγκόσμιους Πολέμους ως σύμβολο ... και ελπίζουμε για ... παγκόσμια ειρήνη. Μέσα σε μια κουραστική μέρα περιήγησης και περιπάτου, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημεία στην πρωτεύουσα για μια μικρή περισυλλογή και περισυλλογή.

Τοποθεσία: Place de la Concorde

Οι γκαλερί Jeu de Paume: Σύγχρονες τάσεις

Ακριβώς δίπλα στο Μουσείο Orangerie, οι Εθνικές Γκαλερί J eu de Paume προσφέρουν ένα από τα καλύτερα σημεία στη γαλλική πρωτεύουσα για εκθέματα για τη σύγχρονη τέχνη, τη φωτογραφία και την ταινία.

Τοποθεσία : 1 Place de la Concorde

Φαγητό στο εστιατόριο Tuileries: Onsite

Υπάρχουν 3 εστιατόρια στο ξενοδοχείο Les Tuileries, που κάνουν ένα γρήγορο ή επίσημο γεύμα μια εύκολη επιλογή.

Το La Terrasse de Pomona είναι ένα ανεπίσημο σνακ μπαρ και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο κατά τις ίδιες στιγμές με τους κήπους (βλ. Παραπάνω για περισσότερες πληροφορίες.

Το Café des Marronniers είναι μια καλή επιλογή για ένα άτυπο τσίμπημα. Ανοιχτή Δευτέρα-Κυριακή, 7:00 π.μ.-9:00 μ.μ.

Το εστιατόριο Le Médicis είναι μια καλή επιλογή για ένα πιο επίσημο γεύμα - αποθεματικό μπροστά αν είναι δυνατόν για το πρόγευμα κυρίως. Το εστιατόριο σερβίρει μεσημεριανό γεύμα από τις 10:30 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. και το δείπνο από τις 5:00 μ.μ. έως 7:00 μ.μ.