Μήνας του μέλιτος στο Cape Cod και τα νησιά της Μασαχουσέτης

Το Cape Cod, η παιδική χαρά της Βοστώνης, είναι όπου οι νέοι Αγγλοι πηγαίνουν να σκάψουν τα δάχτυλα των ποδιών τους στην άμμο. Ωστόσο, για ζευγάρια νεόνυμφων μήνα του μέλιτος από οποιαδήποτε περιοχή, αξίζει μια επίσκεψη όταν ο καιρός είναι ζεστός. Εκτός από το κλίμα που είναι πιο ευχάριστο το καλοκαίρι, είναι ευκολότερο να επιτευχθεί εκείνη την εποχή. Ενώ η υπηρεσία πορθμείων λειτουργεί όλο το χρόνο, η εμπορική αεροπορική πτήση είναι περιορισμένη εκτός εποχής.

Κατά μήκος της υποβαθμισμένης, μήκους 40 μιλίων Cape Cod National Seashore στον Ατλαντικό, κάθε πόλη έχει την παρθένα ευρεία παραλία της.

Το καγιάκ και το κανό μπορεί να σας μεταφέρει σε ήσυχους όρμους. Κάθε πρωί χάρτες αλιείας βαθέων υδάτων κατευθύνονται προς τον ωκεανό και οι πλοίαρχοι των σκαφών φαίνεται να έχουν έβδομη νόημα για το πού τρέχουν ριγέ μπάσο, γαλάζιο ψαροκόκαλο, καρχαρίας και τόνος.

Οι αποστολές παρακολουθήσεως φαλαινών μπορούν να δώσουν έως και εκατό παρατηρήσεις σε ένα μόνο ταξίδι στον Ατλαντικό. Πίσω στη γη, οι λάτρεις της φύσης και οι παρατηρητές των πτηνών μπορούν να πάρουν μια ξενάγηση με αυτοπεποίθηση μέσα από το ιερό άγριας ζωής της κοινωνίας Audubon στο Falmouth.

Και είναι πραγματικά ρομαντικό εδώ: Περπατήστε κατά μήκος των αποβάθρων των αυθεντικών ψαροχώρων και επισκεφθείτε αγροτικές αγορές, βιοτεχνικές εκθέσεις, γκαλερί τέχνης και ποπ σε συναυλίες, ταινίες και διαλέξεις. Μοιραστείτε μια δωδεκάδα στρείδια και εξερευνήστε τις φημισμένες τους αφροδισιακές ιδιότητες. Χαιρετήστε την ανατολή του ηλίου, το ηλιοβασίλεμα και τις νυχτερινές νύχτες που φαίνονται έτοιμες για εραστές.

Provincetown: Στην άκρη

Στην άκρη του Cape Cod, χιλιόμετρα από την ακτή της παραλίας στην άκρη της χερσονήσου όπου βρίσκεται το Provincetown.

Το καλοκαίρι, τα πλήθη πετάνε στα πεζοδρόμια της εμπορικής οδού και σε αυτές τις γκαλερί τέχνης μποέμ, δερμάτινα και κοσμηματοπωλεία, ακόμη και μοναδικά καταστήματα που αφιερώνουν μόνο τα κατοικίδια ζώα και τα σύνεργά τους.

Στο Provincetown Art Association και οι επισκέπτες του Μουσείου βρίσκουν βιβλία που αναλύουν την ιστορία της περιοχής και καλλιτεχνικούς κατοίκους που ονόμαζαν αυτό το σπίτι.

Για μια πραγματικά συναρπαστική και ρομαντική εμπειρία, οι ιππείς μπορούν να ακολουθήσουν ένα μονοπάτι που τους φέρνει πάνω από τους αμμόλοφους κατά το ηλιοβασίλεμα.

Τα νησιά από το Cape Cod

Το Nantucket και το Vineyard της Μάρθας είναι γοητευτικά νησιά από το ακρωτήριο. Οι κολυμβητές βρίσκουν το απροσδόκητα ζεστό νερό γύρω από τις ακάθαρτες νότιες παραλίες της Αμπέλου της Μάρθας. Άλλοι νεόνυμφοι παίζουν τένις και γκολφ εδώ.

Υπάρχουν πολλά μικρά, άνετα μέρη για να μείνετε στο Αμπέλι της Μάρθας. Αν σας αρέσουν οι αντίκες και η γνήσια, ντεμοντέ φιλοξενία, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση στο The Charlotte Inn στο Edgartown. Είναι μέλος του αριστοκρατικού συγκροτήματος πανδοχείων Relais & Chateaux και είναι υπερήφανο για την κουζίνα του.

Από τον αέρα, οι ασημένιες σκεπές με στέγαστρα ξεχωρίζουν το Nantucket, μια πρώην φαλαινοθηρική πόλη του 19ου αιώνα. Είναι προσβάσιμο με αεροπλάνο, βάρκα ή πλοίο. Οι καινούριες αφίξεις συχνά μετατρέπονται σε μεταφορές με δύο τροχούς, περπατώντας σε πλατάνια για να φτάσουν στις ευρείες δημόσιες παραλίες του νησιού.

Αν κάποιος από εσάς επιθυμεί την πόλη ενώ ο άλλος προτιμά την παραλία, θεωρήστε να ξεκινήσετε ή να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας στο Cape Cod με λίγες μέρες στη Βοστώνη. Ο συμβιβασμός θα σας διευκολύνει στον απαλό γάμο.

Που να μείνω

Το Cape Cod έχει κάθε είδους διαμονή από τα AirBnBs σε πανέμορφα παλιά πανδοχεία σε μοτέλ (δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα ξενοδοχεία εδώ, θα συντρίψουν το περιβάλλον).

Το Chatham Bars Inn, το οποίο άνοιξε το 1914, βρίσκεται στο στυλ ενός μεγάλου παλιού ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να μείνουν στο κεντρικό πανδοχείο ή σε ένα ημι-ιδιωτικό εξοχικό σπίτι.

Περισσότερα Chatham καταλύματα

Αν προτιμάτε να πηγαίνετε μόνοι σας, ερευνήστε τις ενοικιάσεις σπιτιών μικρής διάρκειας σε Hyannis, Truro, Wellfleet και άλλους καλοκαιρινούς παραδείσους.