Αγορές στο μήνα του μέλιτος σας στην Ταϊτή και τη Γαλλική Πολυνησία

Οι επισκέπτες στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας σε ένα μήνα του μέλιτος της Ταϊτής θα βρουν τις καλύτερες ευκαιρίες για ψώνια στην πρωτεύουσα της Papeete . Αυτός ο γοητευτικός τόπος, που συνδυάζει νησιωτικό περιστασιακό με ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ταϊτής.

Marché Municipale (Αγορά πόλης)

Η μεγαλύτερη επιλογή και οι καλύτερες τιμές μπορούν να βρεθούν στο Marché Municipale (City Market) στο Papeete στην Ταϊτή. Το κτίριο στεγάζει δεκάδες πάγκους που πωλούν τοπικά καλλιεργημένα φρούτα και λαχανικά, φρέσκο ​​ψάρι και άλλα τρόφιμα.

Οι επισκέπτες θα βρουν επίσης μια ατελείωτη επιλογή αναμνηστικών τόσο μέσα στο κτίριο όσο και στην επένδυση των πεζοδρομίων που την περιβάλλουν. Η ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να είναι πιο φωτογενής: Δείτε τα σέξι και πολύχρωμα pareos (sarongs), φθηνά κοσμήματα από κέλυφος, χειροποίητα τσάντες, κουμπιά από κέλυφος, ξύλινα κύπελλα και τίκες (ειδώλια αρχαίων θεών) και τριαρία, αρωματισμένα με βανίλια σαπούνια και αρώματα. Το περιβάλλον είναι ζωντανό, κάνοντας αγορές στην Ταϊτή διασκέδαση ακόμα και για τους μη αγοραστές.

Κέντρο Βάιμα

Το Κέντρο Vaima στην Papeete είναι μια ταϊτιανή έκδοση ενός εμπορικού κέντρου. Θα συναντήσετε τόσο τοπικά προϊόντα, όσο και διεθνείς μάρκες (συμπεριλαμβανομένης της Bose) σε αυτή τη συλλογή καταστημάτων και εστιατορίων που βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα. Ανάλογα με αυτό που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να εκτιμήσετε ιδιαίτερα το καφενείο, το βιβλιοπωλείο της γαλλικής γλώσσας και τα μαργαριτάρια κοσμημάτων που προσφέρουν καλές τιμές.

Tahitian Pearls

Οι αγορές στην Ταϊτή περιλαμβάνουν πάντα την περιήγηση για μαργαριτάρια. Οι Γάλλοι Πολυνησιοί είναι υπερήφανοι για τα μαύρα μαργαριτάρια που καλλιεργούνται μόνο τοπικά στις ζεστές, παρθένες λιμνοθάλασσες.

Σοβαροί αγοραστές και λάτρεις του μαργαριταριού στην Ταϊτή θα πρέπει να επισκεφτούν το μουσείο Robert Wan Pearl Museum (Musée de la Perle Robert Wan) για το ταξίδι τους.

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία των μαργαριταριών και τη διαδικασία που τις δημιουργεί. Μην χάσετε το μεγαλύτερο γύρο του Tahitian καλλιεργημένο μαργαριτάρι που υπάρχει: ένα 26 χιλιοστά μπαρόκ σχήματος Tahitian Silver (γκρι), ποιότητας ΑΑΑ και βάρους 8,7 γραμμάρια. Το μουσείο διαθέτει επίσης ένα μεγάλο κατάστημα κοσμημάτων. Ο Robert Wan λειτουργεί καταστήματα σε πολλά ξενοδοχεία στην Ταϊτή, τη Μουρέα και τη Μπόρα Μπόρα.

Πώς σχηματίζουν τα μαργαριτάρια;

Δεν είναι απολύτως φυσικό. υπάρχει βοήθεια από τον άνθρωπο: Η διαδικασία ξεκινά με την εισαγωγή ενός σφαιρικού πυρήνα από μαργαριτάρι που συλλέγεται από τον ποταμό Μισισιπή σε ένα σκουρόχρωμο μαργαριτάρι, το οποίο κατά τη διάρκεια πολλών μηνών καλύπτει τον εισβολέα με μια λαμπερή επίστρωση. Ενώ το αποτέλεσμα ονομάζεται μαύρο μαργαριτάρι, τα χρώματα ποικίλλουν από σχεδόν μαύρο έως σχεδόν λευκό, με αποχρώσεις ροζ, μπλε, πράσινου, αργύρου και ακόμη και κίτρινου χρώματος.

Η αξία κάθε μαργαριταριού καθορίζεται από τη λάμψη, την επιφάνεια, το μέγεθος και το σχήμα, τα οποία ποικίλλουν πολύ. Τα υπέροχα μαργαριτάρια γίνονται σε περιδέραια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και αντρικά κοσμήματα, με ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Τα καταστήματα Pearl αφθονούν στην υπόλοιπη Ταϊτή, Moorea και Bora Bora, με καταστήματα που βρίσκονται στα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία. Τα καταστήματα κοσμημάτων με διάφορες τοποθεσίες περιλαμβάνουν τα Virgin Pearls, τα Sibani Perles, τα Ταϊτιανικά ντόπια κοσμήματα και τον κόσμο των μαργαριταριών.

Ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος στην Papeete, όπου η αφθονία των εκλεκτών καταστημάτων κοσμημάτων που ειδικεύονται στα μαύρα μαργαριτάρια καθιστά εύκολη τη σύγκριση της ποιότητας, των σχεδίων και των ανταγωνιστικών τιμών.

Το μόνο αγρόκτημα μαργαριταριών στη Bora Bora που ανήκει και λειτουργεί από τους ντόπιους της Bora Bora είναι η εταιρεία Bora Pearl. Η Barbara Tea Suchard άνοιξε το κατάστημα αγροκτημάτων και κοσμημάτων το 1977, αφού μελέτησε την γεμολογία στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν διαθέσιμες ενημερωτικές εκδρομές, στις οποίες καταδεικνύεται πραγματικά κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής μαργαριταριών. Εκτός από το κατάστημα στις εγκαταστάσεις, η Suchard λειτουργεί μπουτίκ κάτω από το δρόμο, Keana, το οποίο ειδικεύεται στην ένδυση, τα δημιουργικά κοσμήματα και άλλα είδη δώρων.

Λόγο προειδοποίησης

Μην αγοράζετε το πρώτο κομμάτι κοσμήματος μαργαριταριών που σας θαμπώνει. δώστε στον εαυτό σας κάποιο χρόνο για να εκπαιδεύσετε για την ποιότητα και την τιμή.

Tahitian μαργαριτάρια δεν είναι φθηνά, οπότε να είστε σίγουροι ότι αγαπάτε ένα στοιχείο, πριν να γίνει ένα μόνιμο μέρος της ντουλάπα κοσμήματος σας και ένα πράγμα της ομορφιάς που θα σας υπενθυμίσουν Tahiti μήνα του μέλιτος σας για πολλά χρόνια που έρχονται.