Κοινές λέξεις και φράσεις Tahitian για ταξιδιώτες

Η γαλλική γλώσσα μπορεί να είναι η επίσημη γλώσσα της Ταϊτής , αλλά η γλώσσα της Ταϊτής είναι συχνά γνωστή από τους ντόπιους. Περιλαμβάνει μόνο 16 γράμματα και 1.000 λέξεις, οπότε είναι σχετικά απλό να μάθουμε. Αρχικά, μόνο μια προφορική γλώσσα, ο Ταϊτιανός δεσμεύτηκε να γράψει το 1810 από έναν ουαλλικό γλωσσολόγο και ιστορικό ονόματι John Davis.

Όταν πρόκειται για την ομιλία te roa , τα περισσότερα φωνήεντα είναι έντονα και όλες οι συλλαβές τελειώνουν με φωνήεντα.

Μια απόστροφο δείχνει μια σύντομη παύση. Για παράδειγμα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Faa'a εκφωνείται ως Fah-ah-ah . Τα R είναι τυλιγμένα και δεν υπάρχουν σιωπηλά γράμματα.

Παρόλο που είναι πιθανό να συναντήσετε τη γαλλική γλώσσα στα περισσότερα επιχειρηματικά μέρη και τα αγγλικά μιλιούνται στα θέρετρα, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να μάθετε τα βασικά χαιρετισμούς te roa εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ταϊτή, τη Μουρέα ή τη Μπόρα Μπόρα . Οι ίδιοι οι νησιώτες μιλούν te roa , και οι Ταϊτιανοί αγαπούν όταν φθάνουν ήδη ξέροντας πώς να πω "γεια" και "ευχαριστώ". Ακολουθούν μερικές λέξεις-κλειδιά και φράσεις που μπορείτε να απομνημονεύσετε για να σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε όσο περνάτε.

Μερικοί συνήθηι χρήσιμοι όροι

Χαιρετισμοί, ευχαριστίες και ευχές

Ανθρωποι

Οι ώρες της ημέρας

Τοποθεσίες, τοποθεσίες και επιχειρήσεις

Φαγητό και αναψυκτικά

Αξιοθέατα και πράγματα ενδιαφέροντος

Οι ουρανοί